Nybörjare –

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1368
  mois
  Deltagare

  Hej hej!

  Har precis nyligen börjat med LCHF och det känns helt ok! Det jag undrar lite över är hur stora portioner ni äter? Vad äter ni till frukost, lunch och middag? En klick majonnäs, en skvätt grädde, en stor klick bea osv – Tar ni typ någon/några matskedar då el?
  Får inget riktigt grepp om hur mkt man ska/kan äta… Om jag tex gör en köttfärssås på nötfärs ska jag då göra en portion på 250 gr köttfärs? Går det bra med krossade tomater? Hur många gram protein ska man äta per portion? 200-300?

  Är det ok att äta kanske 2 skivor Finn Crisp ibland el en halva Rågkuse?

  Hoppas nån vill/kan svara!

  Hs Mois

  #19438
  mctrollet
  Deltagare

  Hej! Jag började idag så jag kan inte så mycket ännu, men har läst en del här och tomat är nog inte nåt man ska äta i mängder… Det som verkar vara tydligast är att dom flesta som inte går ner äter för LITE fett=)

  #19434
  Karla
  Deltagare

  Nej, ingen rågkuse och helst inga finn crisp heller. Det blir lätt alldeles för mycket, och båda höjer blodsockret. Ät så stora portioner du orkar med till en början, det viktiga är att du inte går hungrig. Så småningom brukar det rätta till sig av sig självt, så man helt enkelt inte orkar så stora portioner längre. Utgå ifrån en proteinkälla, tillsätt fett och så eventuellt någon grönsak mest för färgens skull. Det finns mängder av måltidsförslag att hitta om du söker på nätet. Men var inte rädd för att äta för stora portioner eller för mycket fett. Om du inte ser något resultat efter en eller ett par månader, kan du börja gå in och finjustera.

  #19437
  mctrollet
  Deltagare

  det låter verkligen aldeles för lätt… hihi, men det är ju det jag gillar… vi får se vad jag säger om ett par veckor;)

  #19435
  Anettan
  Deltagare

  Mat varorna ska ju inte ha mer än 5 /100 gr kolhydrater, utan så lite så möjligt. Sen sägs det vara max 20 gr kolhydrater om dagen Men helst inte över 10, Gärna 0…;)
  JAg ligger på max 10 om dagen. JAg klarar inte av Cola zero eller tuggummi. Colan är noll men jag blir såå godis sugen av det. Tuggummi har kolhydrater men det ligger på 0,? något per bit… MEn det är sötningsmedel i det med. Du gör bäst i att googla som tusan och läsa runt här på forumet då lär du dig en hel del, men alla är olika och ”tål” olika mycket kolhydrater.

  Lycka till

  Och välkommen:)

  #19436
  mctrollet
  Deltagare

  Tack=). Jag har förstått att det är lite krångligare än max 5/100g, men ville börja idag och jobbar hela helgen så det kanske räcker några dagar=)

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.