Nybörjare

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6175
  AvatarFruK
  Deltagare

  Hej!
  Jag är nybörjare på det här med lchf, har hållt på sen 4/5, 10 dagar nu.
  För att vara galen i pasta och bröd så har det gått otroligt bra, det var inte förens i förrgår som jag kände att jag var riktigt sockersugen, och då tog jag mej en bit mörk choklad, å då gick det över :).
  Jag tappade 2 kg (vätska) dom första dagarna, sen har det inte hänt något mer, när kommer det vanligtvis igång?
  Jag har ca 7 kg jag vill bli av med, vägde 67 kg från början och vill ner till 60 kg (fick barn för 11 månader sen och vill ner på startvikten).

  Nu till min fråga, frukost! Ägg är jag trött på, det bara växer i munnen. I morse åt jag vispgrädde och hallon. Är det dumt eller? Orkar ju inte så mycket, och jag stog mej lätt till ett-tiden (från 06).
  Jag tycker det är svårt att veta hur mycket man kan äta av det man får äta, är det lätt att äta för mycket?
  Jag äter normalstora portioner (tror jag) kött/kyckling/fisk med sås på vispgrädde och/eller crème fraîche, med vitkål, sallad eller zucchini, till lunch och middag. Har ätit ost med smör på, eller skinka med Philadelphia till mellis om jag varit sugen, vispgrädde och hallon i extrema fall, men senaste dagarna har inte det behövts.
  Gör jag rätt eller ska jag ändra på något?

  #92867
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Med så pass liten övervikt kan det dröja innan man märker något på vågen förutom de första dagarna. Likaså dröjer det ett tag innan man förstår de rätta mättnadssignalerna. Maten ser bra ut men överdriv inte hallon med vispgrädde. Jag begränsar själv vispgrädde till en dl om dagen och inte varje dag. Ägg kommer och går, är jag trött på kokta ägg funkar ofta omelett.

  #92869
  AvatarFruK
  Deltagare

  Hej och tack för svar!

  Jag har nu hållt på i 2 veckor och 2 dagar, och viktnedgången kom igång förra veckan. Från 67 kg till 62,5 :D! Har skött mej helt och hållet, trots två kalas med tårtor och grejor, inga problem och jag är förvånad själv!

  Jag har lite problem med frukost, förutom att ägg bara växer i munnen på mej så är jag inte sugen på frukost, men känner ju att jag måste äta egentligen.

  Äter du bara en dl grädde allt som allt under dagen? Hur gör du med sås och så till mat då?
  Jag kollar inte hur mycket kolhydrater jag äter under en dag, utan bara att det inte är mer än 5 g/100 g i det jag äter.

  #92868
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  På dagen är det lunchrestaurang med kolhydraterna utbytta mot några askar bregott och olivolja. På kvällen de gånger jag gör sås är det c:a en dl grädde eller fet creme fraiche. Jag är lite lur på proteinet i mejerier som jag tror kan ställa till det, inte så mycket kolhydraterna. Sås brukar jag reda med en skiva grevé som även funkar som smakförstärkare.

  #92866
  AvatarDicobayo
  Deltagare

  Ät när du är hungrig och ät dig lagom mätt.
  Är du inte hungrig till frukost så ät ingen frukost.
  Det hela är ganska enkelt egentligen. 😉

  Att hoppa över frukosten och ta en promenad eller något lättare träningspass verkar också vara effektivt för de sista envisa kilona, om man nu vill bli av med dem.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.