Nybörjare

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 40 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1035
  thessan
  Deltagare

  Har tänckt börja med LCHF nu men söker någon eller flera som vill starta samtidig som man kan bolla ider söka stöd och prata med om hur det går.
  Har kört LCHF en gång innan men bara kort period han ej komma i gång riktigt då för jag tappade motivationen av andra andledningar men nu ska jag ge de en ny start och lyckas med NÅGON SOM HÄNGER PÅ?[size=10pt][/size]

  Ni som hållit på ett tag med får självklart oxå hänga på här om ni vill

  #14885
  Bubbeltess
  Deltagare

  Hej!

  Jag tänkte börja imorgon… har hört att man har större chans att lyckas om man börjar på en Onsdag =) Jag hänger gärna på och bollar ideér med dig… har du några tips kanske? Det är absolut första gången för mig med LCHF.

  #14884
  thessan
  Deltagare

  hej Bubbeltess
  jag tänckte börja på onsdag jag med.
  just nu är det ide torka här, men jag tänckte börja som så att skriva ett vecko schema för maten så det är lätt och följa under den första veckan, sen ej börja allt för hårt på en gång utan börja göra förändringarna på sikt tror att de kanske är då dom är lättaste att hålla, så början är de bara och förbjuda alla pasta potatis ris och liknande samt bröd, men grönsakerna kör jag fri mängd av nu i början och se hur det går.

  #14881
  Maya
  Deltagare

  Lycka till, till er båda! 🙂

  Själv har jag LCHF:at i 3,5 vecka och tycker det funkar jätte-bra. Jag blir verkligen mätt och min mage mår bra av detta, hoppas att ni också får bra effekter.

  #14883
  thessan
  Deltagare

  Hej Maya
  tack tack tror de kommer gå bra bara man kommer in i rutinerna.
  Hur mycket har du gått ner då på dom här 3,5 veckorna?

  #14880
  Maya
  Deltagare

  Jag gick ner 2 kg på sex dagar första veckan, sedan gick jag upp 1 kg. Men jag har även mätt mig och jag har minskat ganska mycket i omfång: 4 cm i midjan, 3 cm på låren, 4 cm på stussen på 2,5 vecka och det känns ju väldigt bra 🙂
  Så stod jag still en vecka ungefär i vikt, men nu den senaste veckan har jag gått ner 1 kg igen, så det kanske kommer mera nu hoppas jag.

  Men ett råd är att ni mäter er också eftersom man tydligen bildar muskelmassa med denna kosthållning, och muskler väger ju mer än fett 🙂

  Jag har bara 4 kg kvar för jag hade inte så mycket jag ville gå ner från början, men man har ju sin trivselvikt och den vill jag nå igen:-)

  #14882
  thessan
  Deltagare

  hej Maya
  Det är ganska bra resultat på den tiden tycker jag bra jobbat 🙂
  tack för tipset de ska jag göra

  #14879
  Maya
  Deltagare

  Tack tack 🙂

  Då går startskottet för dig imorgon 😉 Ska bli roligt att få följa dig!

  #14887
  Vodo
  Deltagare

  Mitt bästa råd till en nybörjare skulle vara att skita i att väga sig alls de första månaderna. Jag vägde mig inte förrän jag märkte att kläderna var alldeles för stora och fick då glada besked på vågen. Jag misstänker att det är alldeles för lätt att fokusera på vikten och sedan bli nedslagen och vilja ge upp om inte resultaten kommer direkt.

  #14898
  Mullig mamma
  Deltagare

  Hej

  Jag har också precis startat med Lchf, har aldrig provat denna varianten innan men va tvungen att göra något så jag går ner i vikt. Jag har provat de mesta varianterna och den som är mest lyckad är tallriksmodellen men det är så jobbigt att alltid gå runt och vara lite småhungrig. Jag har ätit Lchf kost i tre dagar nu och mår så bra. det är över förväntan, för jag måste erkänna att det tar emot att äta fett så här i början men gulp va fort man vänjer sig, vad äter ni andra? Tips är jättevälkommet, speciellt på frukostar, det är så svårt att hitta varianter o ägg kan man ju tröttna på 😉
  Själv äter jag gärna gratinerade tomater till frukost, med lite bacon och äggröra..

  Den största skillnaden på denna kost o ”vanlig” är att jag är mätt hela tiden, jag är inte sugen emellan målen och jag slutat småäta, det är underbart.
  Jag har redan märkt på mina kläder att det sitter skönare men jag tror att effekten på vågen dröjer sig lite så därför har jag också valt att mäta mig.
  Mitt mål är 20kg ner och jag har gjort det innan med andra former (har fött barn o gått upp i vikt) så jag hoppas att detta skall fungera. 🙂

  #14876
  Karla
  Deltagare
  Quote:
  Själv äter jag gärna gratinerade tomater till frukost, med lite bacon och äggröra..

  Försök att vända på proportionerna, så blir det mer LCHF. Dvs ät ordentligt med bacon och äggröra, och LITE tomater.

  #14897
  Mullig mamma
  Deltagare

  Okej, det ska jag testa, men är det för mkt att äta en stor tomat? ska man kanske bara äta en halva? ???

  #14868
  qwe
  Deltagare

  Du kan se på slv hur mycket kolhydrat en tomat innehåller, sen räknar du ihop dagens totala kolhydrater för alla mål du äter. Det ska vara under 20 totalt. (Eller det är en bra utgångspunkt iaf.)

  #14867
  Audrina
  Deltagare

  Jag tänkte börja idag på riktigt, så jag vill vara med 🙂

  #14896
  Mullig mamma
  Deltagare

  Kul 🙂 jag har hållt på i 4 dagar o tappat 0,5kg och jag mår jättebra, äter gott och är mätt hela tiden, underbart ju. 😛

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 40 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.