Nybörjare helt ur gängorna.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6194
  Avatarhemmek
  Deltagare

  Efter en hälsokontroll så blev det dags att göra något åt vikten. jaha uppenbarligen kan jag inte göra radbyten i detta forum :mad-smiley:(funkar inte att trycka på enter som brukligt så texten kommer att bli skit). se det som min första fråga skriva utan radbyten gör ingen glad. Så i alla fall. hade högt kolesterol dåliga varianten tyvärr men även ganska högt av det goda men likväl balansen mellan dom båda var precis ok. Jag är 1.97 lång och väger 125kg, dvs medicinsk fetma. (högst skeptiskt till BMI när det kommer till personer av min längd) Iaf om man ska gå på hur folk ser ut vid olika BMI. I vilket fall måste ta tag i det, var en del andra värden som inte var så bra väckarklockan kom när doktorn nämnde att om jag inte varit så ung så hade dom eventuellt börjat medicinera vid dessa gränser. Så nu sitter jag på min LCHF diet, dag 2. mår fan inte bra. Det värsta måste endå vara magen, känner mig varken hungrig eller mätt, utan något mitt imellan, jag vill ha mat men är endå mätt, ja känslan är svår att beskriva. Det absolut värsta är att jag har ett brutalt sötsug brukade skämma bort mig med en kaka eller något nu på kvällen (vanligt godis och läsk har jag tappat smaken för, med ett enda undantag cola till pizza), brukade bli en bit kladdkaka med lite glass, eller kanske en eller ett par kanelbullar. och självklart oboy (druckit sedans barnsben är något jag verkligen saknar nu) ja vanligt fikabröd helt enkelt. Så vad kan jag ersätta detta med? gärna någon LCHF variant på chokladmjölk med. kan bara ett recept själv en kopp mjölk i grytan en matsked kakao och 2 matskedar strösocker. (knappast lchf) Sen ja mjölken är det ok eller inte? mitt mål är att komma ner mellan 90-100kg på kortast möjliga tid. (moroten är att börja äta vanlig mat igen då :)) sen får vi ser om det går då ;). Nu innan ni slaktar mig för det utalandet så kan jag nämna att jag tidigare i livet (4år sedan) hållt en perfekt vikt och ökningen berodde på att min livsstil förändrades till det värre, van vid hårt arbete och landade i skolbänken med massor av stress och dålig sömn och kost. Nu är jag tillbaka i gamla gängor men nu ligger vikten kvar på höga nivåer. är övertygad om att när jag fått ner vikten så kommer den hålla sig där. Nu blev det ett mastodont inlägg som inte är kul att läsa (går ju inte att göra radbyten) men så blir det när man sitter och hoppar i sitt fikabrödssug 😉

  #92971
  AvatarLimp
  Deltagare

  Socker äe att klassa som ”knark” och du kommer lida sjuhelveteskval när älendet ska lämna kroppen. Verkar som avgiftningen redan kommit igång och vara från ve ka till 14 dagar normala fall. Därefter kommer sockersuget sakta minska i takt med tiden. Faller du för frestelsen, blir pinan bara längre. Därför behöver redan nu börja fundera ut hur förändra dina vanor.

  Det är inte säkert att det finns substitutt för ditt chokladmjölk och du behöver hitta nya favoriter. Hälsosamma sådana ! Många går t.ex i chokladfällan och behåller sötsuget genom att småtugga 85% choklad i tron att det är ”tillåtet”. LCHF handlar inte om vad man får och inte får. LCHF förbjuder egentligen ingen mat, utan sätter gränser för mängden kolhydrater och ersätter dessa med fett. Därför är egentligen allt tillåtet och ditt beroende behöver styra alt. de mål du sätter själv.

  Undertecknat var t.ex godisätare av stora mått och bytte ut godiset…. bl.a sega råttor och choklad mot ölkorv. Ölkorv äter jag när jag känner för det. Ett annat substitut som jag infört, är spanska och italienska skinkor i lövtunna skivor. Numera saknar jag inte längre godiset, ty jag har nytt sådant ! Mycket hälsosammare alternativ som jag kan äta hur mycket som helst av.

  #92972
  AvatarLimp
  Deltagare

  Socker är att klassa nästan som ”knark” och du kommer lida sjuhelveteskval när älendet ska lämna kroppen. Verkar som avgiftningen redan kommit igång och det varar från en vecka till 14 dagar i normala fall. Därefter kommer sockersuget sakta minska i takt med tiden. Faller du för frestelsen, blir pinan bara längre. Därför behöver redan nu börja fundera ut hur förändra dina vanor och även inställning.

  Det är inte säkert att det finns substitut för ditt chokladmjölk och du behöver hitta nya favoriter. Hälsosamma sådana ! Många går t.ex i chokladfällan och behåller sötsuget genom att småtugga 85% choklad i tron att det är ”tillåtet”. LCHF handlar inte om vad man får och inte får. LCHF förbjuder egentligen ingen mat, utan sätter gränser för mängden kolhydrater och ersätter dessa med fett. Därför är egentligen allt tillåtet och ditt beroende behöver styra alt. de mål du sätter själv.

  Undertecknat var t.ex godisätare av stora mått och bytte ut godiset…. bl.a sega råttor och choklad mot ölkorv. Ölkorv äter jag när jag känner för det. Ett annat substitut som jag infört, är spanska och italienska skinkor i lövtunna skivor. Numera saknar jag inte längre godiset, ty jag har nytt sådant ! Mycket hälsosammare alternativ som jag kan äta hur mycket som helst av.

  Alltså, det gå bli av med gamla lass och lättaste vägen är nog att skaffa nya. När man blivit av med beroendet, är det ju inte längre kroppen som skriker efter det skadliga , utan hjärnan. Har hjärnan fått nya favoriter, glömmer den snabbt de gamla livet. Tänk också på att du behöver ställa krav på din omgivning…

  #92974
  Avatarhemmek
  Deltagare

  Jo nog har det kommit igång i sådana fall. Var på håret att ge upp i morse, men det gick vägen. Har hitils inte hittat några bra alternativ till sötsaker tyvärr, även öl. En av mina största hobbys är ju ölbryggandet. Men den stora frågan är vad man kan ersätta allt sött med, Menar pannkakor kan man ju göra lchf men pannkakor utan sylt/honung/socker är ju inget vidare. Och artificiellt socker vägrar jag av princip. undantaget är rent druvsocker (vilket jag som bryggare kan köpa till vettiga priser i samma förpackningar som vanligt socker) Även karamellsocker osv. även socker i mat. Så hur ska jag söta t.ex mina pannkakor? Själv anseer jag att honung borde vara optimalt då det är så satans sött att man behöver väldigt lite samt är det med sannolikhet det mest hälsosamma av alternativen. men går det?

  #92973
  AvatarLimp
  Deltagare

  Det finns bara en sak och göra. Nämligen att sluta söta matan… det går hur bra som helst att klara sig utan sötman. Jag brukar säga att det sötaste jag äter numera, är ölkorv. Som sagt, du behöver lägga om livet beträffande ”knarket”. Hårda bud, men kommer hjälpa dig på sikt.

  #92975
  Avatarhemmek
  Deltagare

  Sådär nu har jag hållt ut nästan en månad. Men nu är jag på gränsen att ge upp detta. Har nu i en månads tid varit kraftigt lös i magen. Har provat fan ta mig allt inom lchf. Men likförbaskat är som att ha en vattenslang i röven ungefär. Lagom kul nu sommartid då det redan är svårt att hålla vätskebalansen i skick. Så vad fan ska man göra???

  #92970
  Avatarevise
  Deltagare

  Din kropp och LCHF kanske inte går ihop?! Du är kanske bättre ämnad att äta närmare GI än LCHF? Jag tror att våra kroppar fungerar så olika och när kroppen regaerar som din gör efter en månads förösk så är dte nog inte rätt. Många av oss som äter LCHF har fått ganska tydliga signaler från kroppen att det är rätt kost genom att vi fått omedelbara positiva effekter och ett mycket bättre mående. Många av mina vänner har försökt när de ser hur bra jag mår men de blir nästan sjuka och har fått avbryta. Lyssna till din kropp!

  #92976
  Avatarhemmek
  Deltagare

  Oj var nog lite sockersug som talade i förra kommentaren, är först nu när jag läser den själv igen jag upptäcker hur hetsig jag var. I vilket fall har äntligen justerat in min kost så det faktiskt fungerar, magen är inte helt ok ännu men besvären varierar så det löser sig kanske, och för all del min mage har jag förstört sedans tidigare, dock har det mest varit på andra hållet, är nu tillbaka på normalen med varierande besvär. Men nu till den stora frågan. Min kost är nu inte strikt Lchf, då jag funnit en maträtt som är gudomligt god och absolut inte kan skiljas från den, och faktiskt fungerar jag så bra att jag tror att det lilla inte gör så mycket. I vilket fall, det handlar om pulled pork, detta tillsammans med en god coleslaw i antingen pita eller hamburgebröd. om man säger så nu vet jag vad en foodgasm är, skämtar inte det är i klass med samlag den njutningen ;). I vilket fall efter att ha utarbetat några väl valda undantag, så verkar det flyta på bra nu. Dessa undantag är som följer, 1. Blir jag bjuden på fika så äter jag vad jag blir bjuden på (del av min uppfostran) 2, om jag absolut känner att jag måste ha något sött så är det lördagar som gäller (om jag fortfarande känner suget på lördagen) tror det har hjälpt mig en jävla massa, allt sockersug man känner på veckans övriga dagar kan man motivera bort (inte nu men på lördag) ofta blir det inget på lördagen heller men då det händer så syndar man ja jävlar. märker väl vilken energimängd socker har nu iaf, för märkte man det inte bara nu sitter man och studsar efter att man syndat. har tappat en del kilon med :). dock nu efter att jag gått över till ”mild” lchf kost med lite fusk så vågade jag inte väga mig på 10 dagar, men har gått ner 2 kg till visade det sig 🙂

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.