Nybörjare som söker råd/hjälp med främst frukost och mellanmål

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Nybörjare som söker råd/hjälp med främst frukost och mellanmål

Etiketter: , , ,

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6291
  AvatarSofokles-
  Deltagare

  Hej!

  Har nyligen börjat med LCHF. Jag kommer fatta mig relativt kort till en början men kan kortfattat beskriva min situation: man, 29 år, iBS och har tidigare lidit av ortorexi (blev ”frisk” såväl psykiskt som fysiskt vid 2009. Dock, pga. mina nuvarande problem har min vikt rasat och just nu väger jag 48,5kg och är 185cm). Jag dricker 2-3 näringsdrycker(Resource 2.0) på receptet till mina mellanmål (som kan vara allt från 2dl grekisk/turkisk/rysk yoghurt som en stor fralla med skagenröra, 1port mannagrynsgröt e.d.) , men pga. min problematik blir det, ursäkta ordvalet, att det mesta, såväl dryckerna som vanlig mat, knappt hinner tas upp av tarmen innan det rinner ut…Jag är medveten om att mina nuvarande mellanmål (förutom yoghurten inte är LCHF).

  Har läst bland IBS-forum att LCHF hjälpt många och nu har jag bestämt mig att börja. Min första fråga blir hur jag kan lägga upp min frukost samt olika alternativ till mellanmål. Jag älskar yoghurt och idag ser min icke-lchf-frukost ut enligt följande:

  2,5 dl Arla grekisk Yoghurt. Länk: https://www.mathem.se/varor/yoghurt-naturell/mild-yoghurt-grekisk-6–1000g-arla
  1 dl musli/granola
  1 mjuk macka eller 1 knäckemacka med bregott, gurkaskivor och rökt skinka.
  1 stor kopp te
  1/2 glas proviva

  Jag vill alltid ha yoghurt till frukost och att äta samma gör inte mig ngt.

  Jag är inne på att ersätta den nuvarande grekiska yoghurten med Lindhals dito på 10 % fett (den som finns på ”hink”) och då äta 2dl. Dock, kan jag ha musli till detta samt knäckebröd med smör/pålägg). Förvisso mkt kolhydrater men känner att jag måste tänka på att få i mig bra med fibrer mm. Likaså är det en kostnadsfråga. Jag har testat LCHF-klubbens musli samt gjort egen liknande och det har varit underbara smakupplevelser:)

  Kom gärna med förslag. Jag vet inte exakt vilken KCKAL-nivå min nuvarande frukost ligger på och detta är ingenting jag räknar. Dock, det känns som för att försöka öka i vikt, vilket jag måste (för jag ser ut som en sticka och orkar ingenting på dagarna. Är på gränsen att bli sjukskriven och detta måste/vill jag undvika) bör det ligga på ca 500-550 i alla fall, eller?

  Ett typiskt mellanmål för mig idag är grekisk, turkisk eller rysk yoghurt (2dl), 1st skagenfralla, 1 port. mannagrynsgröt. Till samtliga dricker jag en näringsdryck. Jag äter dessutom 3-5teskedar kokosfett från LCHF-klubben varje dag.

  Mitt syfte är först och främst att gå upp i vikt men också äta rätt/nyttigt och få ordning på min IBS.

  Mvh

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.