Nyss startat men gått UPP 1 kg???! Gör jag fel?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Nyss startat men gått UPP 1 kg???! Gör jag fel?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #165
  AvatarMadda
  Deltagare

  Började med LCHF nu i veckan i måndags och har kört på glad i hågen över att jag redan känner skillnader i mättnad och humör mot min vanliga kost.

  Äter på ganska bra tror jag, döm min fövåning när jag imorse klev på vågen och den visade 1,3 kg mer än den gjorde vis start i måndag!

  Jag kanske överreagerar, men nu blev jag istället rädd att jag är undantaget som allt fett jag nu äter stannar kvar på! :O

  Gör jag fel – under dessa dagarna har jag ätit
  frukost; osockrad, naturell yoghurt, 1 msk med blandade frön (solros, hela och krossade linför och psylliumfrön) ev några bär samt 2 ägg
  lunch/ middag; grillade grönsaker sprayde med olja dock, grillad lax, fetaost, och hollandaiseås eller cesarsallad – grillad kyckling, bacon, parmesan, sallad och dressing (1 gr kh)
  mellanmål/kvällsmål: skinrullar, ost, några bitar fetaost eller stekta ägg med korv med 93% kött

  Äter jag för mycket kanske? För fett?

  Vill ju inte gå upp mer… :-

  #7143
  AvatarDanborg
  Deltagare

  Jag skulle ta bort Yoghurt, Bär, Nötter, Frön och Dåliga Grönsaker till att börja med. I början så tycker jag man ska köra extra hårt ett par dagar så kroppen verkligen förstår vad det är frågan om. Lycka till. 🙂

  #7144
  AvatarMadda
  Deltagare

  Så jag ska bara köra tex ägg/bacon/korv till frukost tex?

  Hur ”fel” är de grönsaker jag ätit – handlar främst om lök, paprika, zuccini?

  #7148
  Avatarlovisa19
  Deltagare

  Ett tips: hitta en bra livsmedeltabell online och kolla så att fördelningen å din mat är optimal… jag brukar använda mig av den här:
  http://www.fitness-magazine.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=19&Itemid=43
  besök gärna någon Lchf-receptsida… googla LCHF bara så kommer massor av tips det finn ju recept här på sidan också… annika dahlkvist blogg är jättebra också… lycka till och ha tålamod:)
  //Lovisa

  #7147
  Avatarriksen
  Deltagare

  Jag begriper inte hur man ska fylla i den sidan

  #7145
  AvatarAstrid
  Deltagare

  Jag har förstått, när jag läst på, att det kan ta några veckor, ibland månader, innan kroppen förstår vad som gäller och ställer om sig. Men om jag förstått rätt ska man väl bara äta ovanjord grönsaker och undvika mjölk osv om man inte går ner som man vill..

  #7149
  Avatarema
  Deltagare

  Jag tror faktiskt att du äter för lite fett?

  #7146
  Avatarriksen
  Deltagare

  Hur många gr protein är normalt vid längd167 0ch 74kg? jag äter ca80 men min man säger att jag måste göra något fel eftersom jag är ständigt trött: 80 gr protein ca 10 ^_ 15 kolh 150 gr fett

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.