Nytt försök.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3076
  Avatarciah
  Deltagare

  April 2009 började jag med LCHF, augusti samma år hade jag gått ner 13 kg. Träffade en ny man den sommaren allt gick bra i början men allt eftersom så började jag att fuska mer och mer och det var svårare att hålla sig till ”rätt” mat, började lägga på mig kilon igen och efter ett år var jag tillbaka där jag började :(.
  För 7 veckor sedan gav jag mig attan på att böra med LCHF igen men ingenting händer varken på vågen eller måttbandet, har en fundering på om det kan ha att göra med att jag under hösten har börjat komma in i klimakteriet och att hormonerna spökar.
  Är det någon som har någon erfarenhet av det? Är det svårare att gå ner i vikt då? Jag vet att jag har inte har fått så mycket i fett i mig under dessa 7 veckor och har börjat att ha lägga till mer smör i maten, kaffet och te.
  Jag vet ju att detta funkar men blir lite frustrerad då det inte händer nått nu. >:(

  #47921
  AvatarDobe65
  Deltagare

  Hej!
  Jag har gjort samma erfarenhet som du, fast flera gånger…
  Det har varit svårare varje gång jag kämpat mig tillbaks till en skaplig vikt och normala blodsockervärden.
  Den mängd lchf mat jag åt för fem år sedan hade i dag gjort mig fet som en gris…

  Jag har ingen aning om vad som händer i kroppen efter en längre period på lchf, men det känns som om min kropp ställt om sin förbränning.
  För att gå ner i vikt idag så måste jag utesluta alla mjölkprodukter. Men det känns bara bra och min viktminskning har tagit rejäl fart igen. Även mina blodsockervärden har fallit rejält.
  Vet inte riktigt vad det är med mjölkprotein, men det verkar inte som om det är något för min kropp.

  #47919
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Ja hormonerna kan spöka. Men det blir bättre, om du inte lägger in tillräckligt med fett i maten, händer inte så mycket. Det är trist att behöva vänta ut vågen 😉 Sedan kan det även vara vissa mediciner som kan fördröja viktminskningen. Kolla på kostdoktorn, där är allt beskrivet. Hoppas det händer något snart för dig på vågen! 🙂

  #47922
  Avatarciah
  Deltagare

  Man vill ju se resultat omgående i alla fall lite 😀
  Förra gången jag åt LCHF så gick jag ner 6 kg de två första veckorna nu pendlar jag 1-2 kg upp och ner hela tiden. Men har gett mig attan på att lyckas denna gången med och hålla vikten denna gång ;D

  #47918
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Känner igen det, inget roligt. Man vill ju se att det funkar. För mig tar det 2-3-4 veckor att gå ner ett kilo, och under dessa veckor är det upp och ner. Du är inte ensam! 🙂

  #47920
  AvatarMynlen
  Deltagare

  litet tålamod är kanske ganska bra att ha… 😉 Även hos mig spökar klimakteriet, och det går inte fort hos mig. Jag har ett delmål som jag kanske inte kommer att nå, men det gör inte så mycket, för jag mår bättre nu än någonsin och kroppen trivs. Speciellt i början märkte jag mycket hormonhoppning i mensen, ägglossning, och andra såna besvär. Men nu börjar det lugna sig och jag tror det t.o.m. blir bättre än innan. Men jag har hållit på sen 14 februari, och stressar inte över hastigheten kilona försvinner. Dom får ta den tid dom vill ha.

  #47917
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ja, denna kost verkar påverka hormoner mycket så det klart att klimakteriet påverkar… skulle dock som dom övriga råda dej till tålamod=)) Lycka till!!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.