öka upp till 20g eller inte?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3504
  Helahelena
  Deltagare

  Jag har nu tappat 18 kg på ca 6 månader med LCHF, under 5g/dag och kcalkoll (dagsbehov 1850, tränar bort 1000,äter ca 800-1200)
  Men nu vil jag hitta en nivå för resten av mitt liv! Jag har ett BMI på 22,5 nu och vill egentligen inte tappa mer i vikt, visst nåt liiitet kilo kanske haha men som sagt mest hitta något långsiktigt. Ska jag försöka fasa in kolhydrater, upp till 20g vilket verkar vara det många LCHFare kör? Eller lägga mej på 10g, alltså dubbelt mot idag? Tycker man får äta hur mycket hallon, mejeriprodukter och lyx som helst nu när jag gått ifrån 5g regeln, och idag fick jag ihop hela 8g haha. Tänker att jag kanske ska hålla mej under 5% och äta kanske 1500kcal? Gaaaah, låter mycket nu när jag skriver det själv… livrädd att bli tjock igen… Hoppas någon kan hjälpa mej välja spår här, älskar LCHF och har blivit av med både magsår, IBS och gått från 78 till 60 kg : )

  #53896
  mctrollet
  Deltagare

  Har inga svar, man får prova sej fram vad som passar… men grattis!! =)

  #53898
  Helahelena
  Deltagare

  MCtrollet, tack. Ja det är väl så, jag är bara rädd för att öka på för mycket och lägga på kilon igen 😀
  Du har ju lyckats kanon med din viktnedgång, kan du inte berätta lite hur du gör? Alltså gram kh i snitt, kaloriräkning eller inte etc. Vore bra att ha något att jämföra med, även fast det är individuellt såklart! Men jag har liksom fastnat i min fakirkost och törs inte riktig bryta… Men i går var jag modig och fick i mej hela 8g haha har upptäckt att det är lite svårt att orka träna som jag gör med ett snitt på 2g om dan… och jag vill öka på för att kunna unna mej saker inom ramarna, nu har jag ju förbjudit allt i princip…

  #53895
  mctrollet
  Deltagare

  jag åt väldigt strikt mina första 14 veckor, men höfträknade bara kh, snittade nog ca 10… nu är jag mycket liberalare… äter mer grönsaker, ngn smörgås (lowcarb) ngn gång, lite mera öl men jag är fortfarande noga med att få i mej fett för mättnad. välj en måltid då och då som är ”unnarmåltid” (inte potatis o dyl) och håll dom flesta till kött o smör=)) Stort lycka till!

  #53899
  Gohper
  Deltagare

  Som mctrollet säger så får man testa sig fram, och på 6 månader kan du ha lärt dig att äta när du ÄR hungrig och hur mycket du ska äta. Öka lite i taget och se hur du reagerar, du har ju ett ½ års erfarenhet av något att falla tillbaks på om det skulle skita sig. Men se till att du reagerar direkt.
  Och var inte orolig att glykogent binder ett par liter vatten (=ett par kg).

  #53894
  Franke
  Deltagare

  Jag har extremt svårt att tro att det är överhuvudtaget möjligt att gå upp i vikt, till och med om man försöker, om man äter under ~50g kolhydrater som inte är socker. Men som sagt, bara att prova sig fram, öka med 5-10g per vecka tills du känner att din kost känns lagom rolig.

  #53897
  Helahelena
  Deltagare

  tack för alla svar! Nej jag har liksom inga planer på att ta en macka eller så haha utan det handlar främst om mejeriprodukter, och vin haha

  #53900
  evise
  Deltagare

  Jag har inte använt LCHF för att gå ner i vikt så jag har inte varit så rädd för mejerier och lite mer grönsaker och vågen rör sig inte över huvudtaget. För när jag åt blandkost pendlade jag två tre kilo hit och dit hela tiden men så är det inte alls längre. Men jag säger som de andra, prova dig fram och se vad som händer och vad du tycker känns bäst!

  Grattis till målgången!!!!!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.