Ökad nivå av tillväxthormon av LCHF

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5169
  Avatarkassler
  Deltagare

  Äter man mindre kolhydrater minskar mängden insulin, behövs inte lika mycket för att reglera blodsockret. Istället tar tillväxthormon över för tillväxthormon kan också styra en del av ämnesomsättningen. Tillväxthormon ser till att kroppens celler börjar använda mer fett när de producerar energirika ATP molekyler.

  Man kan få exakt samma effekt genom att ta syntetiskt tillväxthormon, då behöver man inte äta mindre kolhydrater. Kroppen luras ändå att ställa om. Vid intag av tillväxthormon minskar suget efter kolhydrater så man kommer automatiskt och låta bli.

  Den ökade nivån av tillväxthormon är också det som gör att många upplever att de mår mycket bättre om de går på LCHF, tillväxthormon har väldigt många goda effekter på kroppen.

  I USA används tillväxthormon och testosteron som ”antiaging” preparat, man kan på så sätt förlänga livet och få mycket bättre livskvalitet i de högre åldrarna.

  Det går och öka nivån av tillväxthormon och äta kolhydrater men då måste man förstå hur kroppen fungerar, en säkrare lösning är då att bara dra ner på kolhydraterna och äta lite (enklare lösning)

  Varför är det då så svårt och få ut information om detta samt alla de goda effekter tillväxthormon har på välbefinnandet?
  Svaret är enkelt, PENGAR!!

  Läkemedelsbolag tjänar massor av pengar på personer som mår dåligt under långa perioder (helst hela livet) och behöver mediciner för att hålla sig på benen. Friska som sköter sig eller om det går och byta ut alla mediciner mot någon enstaka, det är inte bra för läkemedelbolagens vinster.

  #79733
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  wow, detta var nytt… tackar!!

  #79734
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Intressant!! Äter man då samtidigt kokosolja så borde vi hålla oss unga längre, den sägs ju skynda på förnyandet av celler.;)

  #79735
  Avatar.lina
  Deltagare

  skulle gärna se lite källor till detta, vore ju toppen att ha ett till bra argument för sin sak 🙂

  #79736
  Avatarkassler
  Deltagare

  Det är bara och söka på googla med orden ”growth hormone diet” eller liknande ord och så får man fram massor av träffar. Lite länkar som jag inte läst igenom helt själv men där det verkade stå en del om ämnet

  http://www.hghforheight.com/natural.html
  http://www.hgh-human-growth-hormone.org/faq.htm
  http://paleohacks.com/questions/78698/how-to-increase-your-growth-hormone-naturally#axzz1mMREmYd6

  Svårare länkar:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2118219
  http://fitnessforoneandall.com/nutrition/article/hormones/part_one.htm

  Några saker att tänka på
  Förmodligen fungerar LCHF bättre på personer som har ett relativt stillasittande liv jämfört med de som rör sig en del. Bedriver man anaerobisk träning (muskler får snabbt en syreskuld) bör man äta kolhydrater. Är man aktiv behöver man inte strypa kolhydrater utan de förbrukas ändå, gäller bara och lära sig hur ens blodsockerkurva varierar. Man kan skaffa en blodsockermätare och så kan man mäta under någon månad för att lära sig hur ens kropp svarar på olika kost.

  De som vet mest om tillväxthormon mm och hur det fungerar på kroppen är kroppsbyggare. De allra flesta som testat syntetisk tillväxthormon hade förmodligen aldrig tvekat på att använda det regelbundet om man är lite äldre och det inte varit så extremt dyrt. Man mår mycket bättre. Sömnen blir bättre, huden får mycket bättre kvalitet, piggare, inte samma sug efter kolhydrater, muskler håller sig bättre, kroppen läker snabbare och så vidare.
  Tillväxthormon är inte dyrare och tillverka än exempelvis insulin för läkemedelsföretag, men vinsterna i att förespråka tillväxthormon finns inte och därav är det ingen som driver på den utvecklingen av företagen. Om någon tror att läkemedelsbolag agerar för människors hälsa bör tänka om, det är pengar som talar! Kan man inte tjäna pengar på läkemedel (vilket gäller de läkemedel där patenten gått ut) blir det otroligt mycket svårare för läkemedlet och komma ut på marknaden.

  #79737
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  Länken från pubmed handlar inte om lchf utan om att viktminskning gm mycket lågt intag av kalorier ”får igång” frisättningen av tillväxthormon hos före detta feta som visats ha mycket låg produktion av det hormonet.

  Det är ju iofs intressant men har inget med lchf att göra utan talar för att låga nivåer av GH inte är orsaken till fetma utan en följd av fetma.

  #79738
  AvatarZoolo
  Deltagare

  Ursäkta min något omogna komentar här, men bla bla bla. LCHF is the shit! Har tryckt i mig så j***a mkt KH förut o bara mått skit. Ätit LCHF i en vecka o mår kanon! KAN inte överdriva intag av grädde, smör osv, för det finns ett STOPP i mig. Äter dessutom mindre..är mättare o nöjdare än på länge, o sambon märker att jag strålar o är piggare. Behövs mer bevis?? Lägg till vitaminer o mineraler o motion o du får en klar framgång. Do I make myself clear??

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.