Olika behov av kolhydrater ?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4321
  Avatarjosefina
  Deltagare

  För att göra en lång historia kort så började jag för flere år sedan, med GI-kost, sen så småningom allt mer och mer kolhydratfattigt. Kände att jag mådde bättre (lugnare mage bla) men ner i vikt gick jag inte. Så i februari i år började jag med extra fett till den i övrigt kolhydratfattiga kosten och äntligen hände det nåt !! Hölls mätt längre och några kilon försvann 🙂 Men samtidigt fick jag symptom som hjärtklappning och lite yrsel. Har förstått att detta är inte alltför ovanligt samt att det ska va övergående? Men för mej tycks det inte gå över …….. lägger jag till lite kolisar (grönsaker) mår jag bättre men vikten går mycket saaaaaakta ner. Men eftersom jag tycker att detta tillstånd med hjärtklappning är så obehagligt så har jag nu kommit till att hellre äter jag grönsaker och viktminskningen går trögt.
  Kan det helt enkelt va så att vissa personer ”behöver” mer kolhydrater?
  Verkar som om ”ketos” inte är nåt som min kropp trivs med? Minns för flere år sedan när jag provade en pulverdiet (Cambridge) bara för att testa om jag överhuvudtaget kunde gå ner i vikt PÅ NÅT SÄTT ?? Och då skulle man ju komma i ketos efter ca 3 dagar och bli SÅ pigg och må SÅ bra?! Jag höll ut i 10 dagar, såsom jag bestämt innan, och visst några kilo gick jag ner, MEN så trött, svag och skakig som jag var då har jag nog aldrig upplevt nån annan gång 🙁
  Man blir ju sååå avundsjuk när man läser om hur vissa RASAR i vikt när dom börjar med LCHF, det gjorde inte jag 🙁 Men kan detta delvis bero på att jag ändrat på mina matvanor ”småningom” (åt alltså rätt så ok innan jag lade till mera fett så att det blev HF till det tidigare LC ). Medan andra kanske ätit jätteonyttigt och därmed blir omställningen stor och kilona rasar ?
  Va har ni andra för tankar/erfarenheter kring detta med mängden kolisar ?

  #66110
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag tror inte att man behöver kolhydrater alls egentligen. Sen är alla olika ”känsliga” för kolhydrater och man påverkas olika av dem. Om du mår bättre av att äta lite kolhydrater så tycker jag du ska göra det. Viktnedgången bör komma i ”andra hand”. Det kan vara andra saker i grönsakerna som gör att du mår ”bättre”, men spontant skulle jag inte tro att det är kolhydraterna. Men jag är å andra sidan varken dietist eller läkare…

  Jag äter väldigt lite kolhydrater och upplever inga som helst problem med det. Jag har aldrig upplevt yrsel eller trötthet. Jag försöker hålla uppe fetthalten ordentligt och jag tror det kan hjälpa.

  #66113
  AvatarMynlen
  Deltagare

  hur lång tid testade du med hjärtklappningen?

  #66116
  Avatarjosefina
  Deltagare

  I olika omgångar från kanske 4 dagar upp till 10 dagar, men alltid upplevt den obehagliga hjärtklappningen så fort jag dragit ner på kolhydraterna. Och jag tycker att det är MYCKET obehagligt!! Kan ju inte va hälsosamt??

  #66112
  AvatarMynlen
  Deltagare

  för mig tog det 2, 2,5 v innan hjärtklappningarna var borta. tror inte det är en sån fara egentligen. Men varför inte fråga hos kostdoktorn…

  #66114
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag såg nyligen på morgon-tv att alla inte kan äta LCHF och gå ner i vikt, beroende på vilka gener man har. Två kvinnor hade skrivit en bok som hette ngt i stil med ”Vikten av gener”.

  Men 10 dagar är inte så lång tid med omställningsbesvär. Om du orkar så testa lite längre, det tog väldigt långt tid för mig att bli av med yrsel och annat elände.

  Lycka till!

  #66115
  Avatarjosefina
  Deltagare

  Tydligen är inte hjärtklappningen farlig, vad jag läst här och på Kostdoktorn. Men nog så obehaglig, tycker jag i alla fall !!
  Får se hur jag gör framöver, hur strikt jag är ……..
  Tack för era svar i alla fall.

  #66111
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Jag hade också hjärtklappning i 5-6 veckor innan de gick över. De har inte återkommit och nu är jag inne på månad 7 med lchf. 🙂

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.