Olja till majjonäs, vilken sort?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Matlagning Olja till majjonäs, vilken sort?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1861
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Hej alla!

  Jag fullkomligt älskar köpemajjo… gärna kavlis ekologiska som vi haft här hemma tills vi började prova att göra vår egen.
  Har provat solrosolja till majjon men den olja är ju inte den mest fördelaktiga att äta och därför provar jag mig fram bad gäller kallpressade rapsoljor som ju är den som rekommenderas på flest håll. Men, vilken olja har minst nötsmak??
  Har haft varmpressad olja men den är ju inte helt ok att använda och därför köpt hem stora dunken på Willys med kallpressad rapsolja från Österlen… men ack ack… även den gör majjon lite för nötig i smaken…
  har provat hälla i lite mer senap men den tar inte udden av nöten… har provat vitvinsvinäger, ökad dos så att säga men jag får inte bort den…
  därför kära forumare… vilken olja använder ni, dvs fabrikat samt kall eller varmpressad och vilka är era erfarenheter vad gäller majjo?

  #29351
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag tror jag använder Zetas (tror jag, kollar om det verkligen är Zeta) rapsolja. Den naturella utan massa fylliga smaker hit eller dit. Väldigt neutral. Ibland har jag i en skvätt gof olivolja på slutet men det beror lite på vad jag ska ha majonnäsen till.

  #29352
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jag gör min på olivolja…

  #29354
  AvatarChanna
  Deltagare

  Gunilla, vill du ha en majonnäs som kan användas till lite av varje, ska du använda rapsolja, aldrig olivolja, såvida du inte ska ha fram den oljans smak för en speciell rätt. Inte ens grekerna använder olivolja i sin majonnäs! Lycka till!

  #29353
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Rapsolja är vanligast och det är oftast den man använder inom resturangbranshen etc. De flesta kör på neutral och smaksätter med diverse kryddor. Tycker du bättre om olivolja eller någon annan olja så kan du ju naturligtvis bara byta till den du gillar bäst.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.