Om jag är normalviktig och vill gå ner mer?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1909
  sushi_hanna
  Deltagare

  Ja, jag ska köpa en bok och sluta fråga er om allt. Snart. En sista fråga, okej? 😉

  Om jag redan har ett normalt bmi (24,3) men skulle vilja gå ner ca 3kg till, går det? Eller måste man vara överviktig ”på riktigt” för att det ska funka? En del säger ju att man bara går ner till man når kroppens idealvikt/normal, stämmer det?

  #29962
  kejsarinna
  Deltagare

  Hej!
  Jag är ju knappast någon expert, jag började för två veckor sedan. Jag har väldigt lite övervikt att bli av med, men det jag tror och vad jag läst om LCHF så ska den stanna vid ”din” vikt. För mig känns det betryggande; den dagen min kropp är nöjd, så är det så och jag behöver inte bry mig om BMI och sånt; min kropp har ingen inre miniräknare som delar min vikt med min längd upphöjt i två 😉 Jag tror att om du vill gå ned med LCHF, trots att du är i ”din” vikt, så måste du nog äta mindre. Vilket ju är trist, för då försvinner ju mättnadskänslan.

  Som sagt, det är vad jag tror!

  #29958
  Morgana
  Deltagare

  Jag började med lchf för en vecka sedan, bara för att se om det funkade att hålla vikten. Så jag var normalviktig när jag började BMI 24,6, men jag har gått ner 0,4 kg den senaste veckan. Så tydligen tyckte lchf att jag borde väga lite mindre….

  #29959
  Nizzan
  Deltagare

  Hej! Jag har oxå precis börjat, tyvärr med en viktuppgång första vecka, hmmm Jag är 172 cm o väger 76 kg. Mitt Bmi är 25,7. Så jag ligger på ”lätt överviktig”. Mitt mål är att gå ner ca 6 kg. Har jag då gått upp för att enl Lchf anser att jag är normalviktig, trots att mitt bmi säger en annan sak? Själv anser jag inte att jag är normalviktig, utan småmullig. Trots att jag tränar 3-5 gånger i veckan.

  #29961
  kejsarinna
  Deltagare

  Jag har oxå trillat uppåt någon gång, brukar då analysera vad jag ätit. Jag måste verkligen hålla nere kolhydraterna och öka fettet. Som sagt, jag är ingen expert, har bara hållt på i två veckor (gått ned 2,8 kilo på den tiden!), men du borde gå ned… Mitt BMI är nu nästan 25, så det verkar som att min kropp vill gå lägre. Har du mycket muskler? För då kan ju BMI slänga sig i väggen ändå, det blir ju helt oanvändbart om stor del av vikten är muskler, som ju väger mer :/

  Hade en kompis som skulle mönstra, läkaren tittade på hans BMI och hintade något om att det var lite högt. Ja, han ser ju ut som en tegelvägg av muskler!

  #29952
  mctrollet
  Deltagare

  Läs skaldemans bok, han ger lite råd i detta… Du får fråga hur mycket du vill, men det är ju inte säker att vi har svaren=))

  #29946
  agnetasch
  Deltagare

  Jag undrar om det finns några som helst belägg för att kroppen skulle veta sin ”idealvikt” o stanna där när man äter LCHF. Det kan mycket väl vara en skröna som skapades i dom första böckerna om LCHF o som folk aldrig glömmer för det låter så bra.
  Forskning har däremot bedrivits om kroppens eviga strävan efter sin ”önskevikt”=den högsta vikt den haft. Oberoende av diet.
  Ser man det ur kroppens synvinkel är det senaste att föredra; ett stort fettlager är ju en försäkring mot svält o dåliga tider. Varför skulle den stanna vid dagens modevikt?

  #29951
  mctrollet
  Deltagare

  Vet inte om någon sagt att det är ”modevikt” den stannar vid;)

  #29960
  kejsarinna
  Deltagare

  Jag tänker mest att jag kan ju inte fortsätta att gå ned i all evighet och om jag då inte börjar äta mindre måltider nån gång, utan fortsätter som jag gör nu, så bör ju kroppen stanna någonstans. Sedan kan jag ju alltid bli mindre genom att träna och fixa min fysik, och då kan jag ju till och med gå upp i vikt, fast ner i omkrets, för att muskler väger mer.

  Men det är som sagt min teori.

  #29953
  ulfons
  Deltagare

  Det där med BMI måste man ta med en nypa salt, För enligt det kan Michelingubben och en bodybuilder ha samma värde. Det mäter inte fettprocent på något vis, bara vikten iförhållande till längden och muskler väger mer än fett. Ögonen är säkrare att lita på i spegeln.

  #29945
  agnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Vet inte om någon sagt att det är ”modevikt” den stannar vid;)

  Jo men nog vill vi ha den kroppsvikt som är acceptabel i dagens samhälle. För några hundra år sedan var det önskvärt att vara fet o se förmögen ut. Dom skulle ju bli arga om dom hamnade på dagens ”bengetsvikt” Jag menar inte modevikt som i fotomodellsvikt utan vikten ur ett historiskt perspektiv. Hur ska kroppen veta vad som är ”normalt” för just den tid du lever i?
  Anita Ekberg vägde väl på toppen av sin karriär uppåt en 90-100 kg, det var hennes trivselvikt. Idag hade hon varit en av våra flitigaste forummedlemmar 😉

  #29957
  caizita
  Deltagare

  LCHF har ju massor av vinster förutom vikten
  Anser inte mig själv heller som spec ”tjock”

  men mår så bra av detta

  pigg o gla 😀

  väljer ju bara bort det som egentligen inte är spec gott eller som ej behövs

  #29950
  mctrollet
  Deltagare

  aha, du tänker så agnetasch=). man får väl se vad man hamnar på, men urfarmor var nog inte så tjock;)

  #29944
  agnetasch
  Deltagare
  Quote:
  men urfarmor var nog inte så tjock;)

  Urfarmor satt i grottan, födde barn o mumsade nötter o söta bär. Hon var nog rätt rund om rumpan.
  Skaldemans ”jägare” däremot var nog rätt magra efter att ha kutat runt o fångat magert vilt dagarna i ända ;D

  #29949
  mctrollet
  Deltagare

  men under vinter fanns nog inte mycket sött;)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.