Om målet inte är att gå ner i vikt?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Om målet inte är att gå ner i vikt?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4903
  Avatarmenea
  Deltagare

  Hej!

  Jag har funderat på att försöka inspireras lite av lchf.

  Men jag vill verkligen inte gå ner i vikt, hellre upp lite i så fall. Det jag framför allt vill är att bli av med mitt sötsug och behovet av att konstant småäta och tugga på något.

  Idag äter jag väl ganska ”normalt” och hyffsat blandat, kanske lite för lite dock. Jag ser verkligen inte ohälsosam ut men jag känner mig väldigt ohälsosam speciellt på grund av suget efter att alltid småäta av något. Något som oftast blir lösgodis/choklad/chips/popcorn.

  Kan jag bli av med det med lchf? Är risken stor att jag går ner mer i vikt? Är det någon idé att försöka hålla på med det ”till viss del”, alltså tillåta sig att t.ex äta lite pasta/ris/potatis till maten en eller två gånger i veckan? Kan jag fortfarande bli av med mitt sötsug då?

  #75338
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jo det sägs ju att LCHF är en viktnormaliserande method. Så testa du, kanske du går ner litet men sen tror jag du går upp också. Men är du van att småäta så mycket kanske det tar litet längre tid för dig att bli av med suget. Om du är medveten om det kan du jobba bättre på det eller hur?

  lycka till!

  #75341
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Prova LCHF fullt ut. Kanske kommer du att tappa några hekto vatten i början men sedan tror jag inte att du kommer att gå ner nämnvärt 🙂

  #75342
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Jag googlade senast i går ”lchf resultat”, ev. bilder.. minns inte, men där var en tjej som var jättemager o på 2 år hade hon gått upp 10 kg… vilket låg helt i linje med hennes avsikter, såg jäkla nice ut faktiskt! 🙂

  #75344
  Avatarmenea
  Deltagare

  Tack för svar, ni får gärna komma med fler tips och tankar! 🙂

  Just nu så försöker jag mest tänka på att det inte skall finnas något tillhands att småäta av och så där. Kunde faktiskt låta bli igår trots att pojkvännen hade köpt choklad, det kändes bra!

  När det kommer till maten så ska jag bli striktare med den från och med måndag när vi kommer hem och jag kan bestämma mer själv. Just nu är vi hos min pojkväns föräldrar och då får man äta vad som serveras 😉

  #75340
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Du kan ju äta vad som serveras hos dina svärföräldrar fast plocka bort stärkelsen bara 🙂

  #75343
  Avatarmenea
  Deltagare

  Jo, jag plockar bort lite men jag äter väldigt lite från början och jag kan ju inte lägga till hur mycket som helst av det andra (det ska ju räcka till alla ;)) så det blir som inte så mycket kvar om jag skulle ta bort det helt. Men jag tänker på det och minskar en aning.

  Men som sagt så är tanken att jag ska börja mer på riktigt på måndag, just nu läser jag mest bara på och försöker hitta inspiration 🙂

  #75339
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det låter som en bra idé! Lycka till 🙂

  #75336
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Hur strikt du vill vara beror på hur bra du vill må;)…

  #75337
  AvatarSolile
  Deltagare

  Absolut! Kör på!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.