om man inte har sockersug

Etiketter: , ,

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5299
  Avatareeemmaaa
  Deltagare

  Hej!
  Tänkte höra mig lite för det här med sockersug.
  Jag har inte hållit på med LCHF överdrivet länge (mitten på januari), har gått ner ca 4 kg och hoppas på mer (vill ner ca 6kg till). Jag har inget överdrivet sockersug och har aldrig haft med. Men jag tycker om att kunna ”lyxa” till det på lördagar.
  Har läst om massor av olika recept på bakverk och alt till snacks. Har gjort Chokladmousse 2 gg (80% choklad och jag smälter och vispar ned i vispad grädde) men den känns lite väl mäktig. Så hittade jag recept på olika kakor och bakverk som innehåller Sukrin och Setvia. När jag kollar igenom här på forumet så säger dem flesta att man helst ska utesluta detta så det triggar sötsuget, men jag som inte lider av ett överdrivet sötsug utan bara vill ha en lördagskänsla, är detta då något som ändå bör undvikas?
  Alltså kan Sukrinet och Stevian påverka min viktnedgång?

  #82034
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Kan du bara styra detta så pass att det inte blir en fallgrop så kör på tycker jag, många av oss tjockisar lider av dålig karaktär och har ett dåligt förhållande till bla. Därav att folk kanske rek att inte använda sötningsmedel.

  Själv lider jag inte av sötsug iheller, däremot ÖL sug :beer:

  #82035
  Avataracke
  Deltagare

  Vikten bör inte påverkas om det inte är varje dag… Jag saknar oxå den där lördagskänslan när man kryper upp i soffan med en skål med godis.. Den får vänta lite till men jag tänker o tror att den kommer tillbaka för den behövs den också… För själen.. Prova dig fram. Huvudsaken är att du mår bra..

  #82032
  Avatareeemmaaa
  Deltagare

  Låter bra! Tack för det snabba svaret! När du menar fallgrop är det en fallgrop som att jag skulle hamna bland pasta och godishyllan i butiken?
  Jag har lidit av den dåliga karaktären vid namn ”å va gott, det äter jag!”. Ingen skulle kalla mig tjock men jag tycker jag blev lite väl…mjuk haha.

  #82033
  Avatareeemmaaa
  Deltagare

  Nämen precis! Det är det jag saknar också! Kanske inte godiset i sig utan mer känslan av att ha något trevligt att snacksa på för att det är lördag (tack mamma och pappa för den vanan).

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.