Omega 3 och omega 6

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4624
  Avatardaphna
  Deltagare

  Ater lchf sedan snart ett halvar och mar jattebra! har helt blivit av med mitt livslanga sockerberoende 🙂
  dock har jag manga fragor, bla, hur vet man om man far i sig ratt balans omega 3 och omega 6? jag har en matsked linfroolja i mina grona smoothies som jag forsoker dricka varje dag. Ar det bra eller farligt? Ater dessutom froknacke med linfro i dagligen. Laste namligen en artikel hos kostdoktorn dar det stog om det farlina omega 6 och att linfroolja innehaller den korta kedjan av omega 3 som inte ar bra for kroppen. Blir snurrig pa alla olika asikter! Vill ju ata nyttigt vilket jag tror jag gor nu med lchf men bir osaker… Bor i Belgien darav bokstaverna utan prickar, hoppas ni forstar i alla fall. Tacksam att hora era asikter.

  #70888
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Gröna smoothies är så vitt jag vet inte riktigt LCHF, men men.. ;D vi får i oss för mycket omega 6, och därför är det bra med att lägga till omega3 i maten. Men jag tror aldrig att den mängden du äter extra skulle vara farlig.

  Det är bara att linfrö, mer än 3msk om dagen, är giftigt. Jag vet dock inte hur det är med linfrö oljan. I fröknäcke (som du bakar själv antar jag) har linfröet varit upphettat och då är det ingen fara mer.

  På min sida LCHFNL.wordpress.nl har jag nu i helgen lagt ut en länk till en artikel av Melchior Meijer. Den är på hollänska, vet inte om du kan läsa det. Det står ochså information om omega3 och omega6.

  #70897
  Avatardaphna
  Deltagare

  tack för svar. har bara lchf ok grönsaker i mina smoothies + ingefära och cucuma och vatten och som sagt en matsked linfröolja men ska nog inte köpa det mer när denna flaska är slut.
  ja, bakar mitt fröknäcke själv, i ena receptet skall linfröna ligga i vatten minst 3 timmar och i det andra häller man kokande vatten över dom. Är det ok? Kan tyvärr inte läsa holländska (talar franska).

  #70887
  AvatarMynlen
  Deltagare

  aha du är franskbelgisk 🙂

  ah förstår dina smoothies, men vad har du för fett i dom då? för det är ju lcHF…

  spelar ingen roll vilket recept du tar, dom är bakade i ugn efter det och då ”avdunstar” cyaniden.

  #70882
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Det är krossade linfrön man ska se upp med att inte äta för mycket av, hela linfrön har så hårt skal att de passerar magen hela.

  #70896
  Avatardaphna
  Deltagare

  Mynlen, jag har linfröolja i mina gröna smoothies, en matsked.
  Är svensk men bor sedan nästan 20 år i Belgien, här känner ingen till LCHF men däremot vet folk ibland vad Atkinmetoden är.
  Ja vad dum jag ar, dom ar ju i ugnen! I dag horde jag pa ett forum att frôn inte ar bra for vara tarmar! Det har jag aldrig hort och hoppas det inte stammer for jag alskar mitt froknäcke!
  perjoh, ja det har jag ocksa läst nagonstans, att det ar krossade man ska se upp med. Tur jag har hela da 🙂

  #70886
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jag bakar nu for tiden Nannas knackebrod som du kan hitta pa ronnie mathiesens sida. Ingar mindre linfro, och det ar ocksa gott!.

  #70895
  Avatardaphna
  Deltagare

  ok det ska jag testa!

  #70894
  Avatardaphna
  Deltagare

  har du receptet pa kanckebrodet? Var inne pa hans sida och hittade inga recept.

  #70885
  AvatarMynlen
  Deltagare
  #70893
  Avatardaphna
  Deltagare

  tack!

  #70889
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det är väldigt svårt att få en normal balans mellan Omega-3 och Omega-6 hur vi än äter skulle jag säga.. Ett tillskott av något slag är väldigt befogat, dock skulle jag undvika linfröolja då jag ser det som ett av de sämre valen. Fiskaolja i flytandeform eller kapselform tycker jag ska vara en självklarhet hos alla indivder, dagligen.

  Jag personligen tar mellan 3-10 gram Omega-3 i kapselform från fiskolja, varje dag, året runt.

  #70892
  Avatardaphna
  Deltagare

  ok, som sagt, ska inte köpa mer linföolja.

  #70891
  Avatardaphna
  Deltagare

  Mylen, fröknäcket enligt det norska receptet ligger just nu ugnen 🙂 Men jag hade inget kruskakli utan använde vetekli, är det ok? Antar att det är mer kolhydrater i det? Tack.

  #70884
  AvatarMynlen
  Deltagare

  tror det är samma! berätta sen hur det blev!

  Edit: det är inte samma, kruskakli är litet grövre. Men jag tror inte att kh halten blir mycket högre, bara pyttelite.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.