Omställningsbesvär av kaliber

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #616
  trillerill
  Deltagare

  Hej Alla,
  är ny här men läst på min läxa ordentligt via internet vad gäller lchf. Har ätit enligt lchf tidigare, i somras, som en ”försöksperiod” och gick ner 5 kg under drygt 1 månad. Pga familjeproblem så klarade jag inte av att fortsätta men tagit nytt tag sedan en vecka sedan.

  Äter fisk eller kött, endast överjordgrönsaker (gärna gröna som sparris, broccoli, spenat och så blomkål) och såser på grädde, creme fraiche och cheddarost. Frukost består ofta av 3-5 ägg med majonnäs och svartpeppar (vilket jag tycker är supergott!). Jag ser till att laga ”ordentliga” portioner så jag hela tiden har mat i kylskåpet som jag bara behöver värma och äta. Igår lagade jag en gryta på 900 gr hajmalsfile, 5 dl grädde, 2,5 dl cremefraiche, 800 gr grön sparris och ett paket körsbärstomater, ca 1/5 hg smör, 2 stora lökar, 1 hg cheddarost och smaksatte med Tabasco chipotle (den rökta tabascon) och citron. Jättegott!

  Anledningen till att jag gör så stora omgångar mat och håller i kylen är att jag utan tveka skulle kasta mig iväg på pizzan och köpa en banan/currypizza annars, jag har nämligen omställningsbesvär utan dess like…

  Lätt omtöcknad, en lågintensiv huvudvärk (liknar den jag får om jag inte dricker kaffe, fast mindre intensiv), trött, svettas, håglös, OROLIG i kroppen – sitter liksom och ”hoppar” med lätt ångest – håglös… Jag förstår att det är ngn form av omställningsbesvär men vad jag vill veta, vilket det säkert inte går säga men ändå.., hur länge ska detta fortsätta? Har alltså ätit en vecka hittills.

  Ikväll ska jag laga en hel form gratäng gjord på blomkål och bacon i grädde, creme f och cheddar. Smaksättningen vet jag inte ännu men det brukar ge sig. Jag är van vid att laga mat så det blir nog bra tror jag.

  Men hur länge kan jag räkna med att må så här? Jag har en måttlig övervikt (ca 10 kg) jag vill bli av med men det finns också en tro för mig på att lchf är ett bättre hälsoalternativ än högkolhydratskost. Men hur länge håller denna avgiftning på..? Det är verkligen jobbigt.

  #10818
  trillerill
  Deltagare

  Sedan är jag konstant hungrig! jag äter och äter och äter men blir aldrig ”tillfredsställd” utan suget är konstant närvarande vilket är anledningen till att jag har färdig mat i kylen så frestelsen inte ska bli för stor…

  #10815
  Susanna
  Deltagare

  Hej.

  Känner igen omställningsbesvären du beskriver, om att vara konstant hungrig och ha en allmän känsla av illamående… Tur nog för mig (är inne på min andra omgång av LCHF nu) har det båda gångerna varit problem dag 2 och 3 för att sen sluta..

  Jag tycker att det låter mycket klokt att du alltid ser till att ha något hemma, det är svårt att tex handla nyttigt när man är hungrig… (jag vet, jag håller alltid på att hungra IHJÄL när jag inte får mat.. Minst 4-5 gånger i veckan iaf.. 😉 ) men jag vet inte om övergångsbesvären kan lindras om du minskar på mjölkprodukter? (eller så kanske det bara förvärras, jag vet inte)

  Det kan kanske vara bra om du har enkla ”mellanmål” att ta till när du blir så sugen.. det funkade iaf för mig, typ en skinkskiva med lite philadelphiaost på eller liknande. Så att du bara får i dig nåt och inte överdoserar med en hel måltid… Jag dricker också mycket te när suget sätter in….
  Jag hoppas verkligen att bevären ger med sig så att du får må bra igen!!

  #10817
  trillerill
  Deltagare

  Hej, ja jag har förstått att det är vanligt med omställningsproblem. Jag har inte haft speciella problem under veckan men de senaste dagarna… och idag är det rent för bedrövligt. Men jag har min mat i kylen och så fort jag känner mig sugen är jag där och värmer upp en portion. Hittills är det nog 3 portioner tror jag om inte fyra…

  Men jag hoppas det ger sig snart. För idag är inte livet på lchf kul…

  #10816
  trillerill
  Deltagare

  Ny dag samma bekymmer…

  Irriterad, drog igång ett fullständigt onödigt jättebråk med familjen igår. Berodde enbart på min egen irritation.

  Hungrig och sugen idag igen. Jag tänker inte ge mig, för jag har förstått mekanismerna bakom detta, men vad det är jobbigt! Värsta avtändningen! Än har jag ingen huvudvärk men äter och trots att jag äter är jag hungrig… Dessa kolhydrater verkar ha ett ordentligt grepp om mig. Men det går fortfarande framåt och jag tror att det känns som, trots att jag äter MÄNGDER, att jag ”gått ihop” lite. Just nu är det inte min prio, utan att ta mig förbi denna omställning, men det skadar inte med lite uppmuntran av viktnedgång.

  Men du milde tid vad jag äter och vad konstigt det är att äta och vara hungrig samtidigt! Men jag förstår som sagt mekaniken bakom, eller tror jag. Trots att jag stoppar i mig skriker kroppen efter det vanliga bränslet, kolhydrater. Ungefär som ”jahap nu har vi fått allt det här goda. När kommer maten???”.

  #10814
  Susanna
  Deltagare

  Hang in there.. Förhoppningsvis släpper det snart (även om det är jobbigt att se till framtiden när något händer, man vill ju att det ska ske NU). Bara att kämpa vidare (och vara glad för att du slipper huvudvärk). Endera dagen är det jobbiga över och du bara njuter av allt det goda 🙂

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.