Omställningsbesvär?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6123
  Avatarhippiegirl
  Deltagare

  Sedan i måndags äter jag strikt lchf. Dessförinnan har jag varit gravid och inte ätit speciellt lchf, tvärtom har jag ätit massor med kolhydrater. Nu ammar jag mina tvillingar, inte helt och hållet, men nästan. Kollade upp lchf och amning innan jag startade och det verkade ok.
  Hur som helst, första morgonen efter lchf-start kunde jag knappast resa mig. Det var inte bara lite illamående eller yrsel. Jag var totalt försvagad, orkade knappt lyfta min ena bebis. Det kändes som den värsta influensan och jag skakade som om jag tände av.
  Men om det nu var så att det var mitt ”sockerberoende” som gjorde detta så är det ju konstigt att jag inte är sugen på socker eller kolhydrater. (inte som man gör när man är beroende).
  Det har iaf fortsatt varje morgon, vilket inneburit att jag varit tvungen att ta ett par smörgåsar till frukost. Annars hade det inte fungerat.
  Känns bara trist att behöva käka de där smörgåsarna när jag väl har motivationen. Jag är alltså inte sugen på dem, men min kropp pallar bara inte.
  Jag har tidigare ätit så här strikt utan problem.
  Ska jag fortsätta äta mina mackor eller äta något annat.
  Och, tror ni att det är omställningsbesvär, dvs, går det över? Eller äter jag bara alldeles för lite kolhydrater?

  Nån som har några bra tips eller funderingar?
  /C

  #92507
  AvatarLord Marcus
  Deltagare

  Äter du extra mycket nu när du ammar? Det krävs ju kanske lite mer energi och kalorier för att hålla igång. Samt, tar du D-vitamin tillskott? Behövs särskilt nu så här på vintern, då vi inte får så jättemycket soljus.

  #92508
  Avatarmarjasin
  Deltagare

  Varje gång jag har börjat om med LCHF efter en längre periods synd så upplever jag liknande känslor – illamående och orkeslös. Kan tänka mig att man i din situation m amning (och allmän småbarnströtthet) kan ha värre symptom. Jag tror att det går över men jag tror också att du genom att ge kroppen kolhydrater varje morgon drar ut på lidandet.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.