Ont i magen (pga LCHF)?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #489
  AvatarSteffe
  Deltagare

  Det är så att jag har blivit dålig i magen.

  Jag åt LCHF i cirka 1 år och sen började jag äta kolhydrater igen i cirka 2 veckor och det var efter dessa 2 veckor problemen med magont började. Jag har även väldigt lös avföring och är gasig i magen. Det börjar göra lite ont främst framåt kvällarna efter att jag ätit. Smärtan är inte lika stark som den kan vara vid magsjuka men det gör lite ont.

  Något annat jag upptäckte var att innan magproblemen satte igång så gjorde det lite ont när jag kissade och kisset var väldigt gult till färgen. Detta gick över på en dag. Nu känns det lite annorlunda när jag kissar, men det gör inte alls ont.

  Man har ju hört att gallan jobbar på olika sätt när man äter kolhydrater och LCHF, så jag funderar även över om det kan vara något med den.

  Jag vet att jag borde uppsöka läkare men jag tänkte höra med er LCHFare först om det kanske är nåt vanligt problem för just oss?

  #9682
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Steffe, jag får ingen riktig kläm på vad det är du äter; LCHF eller vanlig mat.
  Du skriver att du gått ifrån LCHF. Efter det fick du problem med magen. Är det råd från andra som gått ifrån LCHF du vill ha?

  #9686
  AvatarSteffe
  Deltagare

  Jag har precis(igår) börjat börjat äta LCHF igen för att se om det blir bättre. Jag åt innan det kolhydrater i 2 veckor och det var då besvären började.

  #9681
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Hade du besvär med magen innan du började äta LCHF för ett år sedan?

  #9685
  AvatarSteffe
  Deltagare

  Nej, har aldrig haft besvär med magen tidigare.
  Jag var hos doktorn igår och han gjorde en rätt grundlig undersökning med urin och blodprov och han klämde även på magen.

  Jag berättade att jag hade kört LCHF och sedan börjat äta kolhydrater igen. Precis som jag trodde så trodde även han att det hade med omställningen till kolhydrater att göra. Att det liksom blev nån slags chock för kroppen när man inte ätit kolhydrater på så lång tid. Så nu äter jag LCHF igen, vi får väl hoppas på att det blir bättre.

  Doktorn var väldigt positivt inställd till LCHF vilket jag tyckte var väldigt roligt. 🙂

  #9680
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Så bra att du kom till läkare i alla fall, alltid bra att kolla upp kroppen om man är orolig.
  Dom läkare jag träffar är inte heller negativa till LCHF utan väldigt nyfikna o dom får gärna kolla vad som händer i min kropp (blodfett, blodsocker m.m) Dom är ju angelägna om att man ska vara frisk o då är alla medel tillåtna.
  Hoppas nu att LCHF gör din mage bättre! 😀

  #9684
  AvatarSteffe
  Deltagare

  Jag har märkt att när jag äter mindre mat än tidigare så får jag inte ont, det känns bara lite oroligt i magen. Så jag ska försöka hålla mig till små portioner tills magen blir helt frisk. 🙂

  #9683
  AvatarSteffe
  Deltagare

  Idag så fick min flickvän samma besvär så vi åkte med henne till akuten. Hon fick också ta urin och blodprov men det gav ingenting.

  Vi får verkligen hoppas på att våra magar bara har fått nån slags ”kolhydrats-chock” och återställer sig snart.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.