Oväntade laster/bovar

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4496
  AvatarMequila
  Deltagare

  Jag har fått en så märklig ”last” sen LCHF-andet. Jag gick på i april och har sen dess fuskat ytterst sällan, mår jättebra på det här och trivs bra, trots att det går segare med viktnedgången än jag skulle önska samt att jag börjat känna hur det svider i plånboken har jag inga planer på att sluta.

  Men en sak som förvånar mig är detta: Jag trodde att jag skulle ha jättesvårt att ge upp dagligt intag av Pepsi Max samt choklad 2-3 ggr/månad. Det visade sig vara en piece of cake. Men jag har istället fått en annan last som jag inte förutsåg alls – det har flyttat in ett väldigt elakt litet glass-monster i mitt huvud. Jag har ofta cravings för glass, i synnerhet mjukglass och Ben&Jerry's. Och det enda som verkar fungera är ge efter för det och synda ordentligt en dag, så har jag ingen mer craving på kanske 5-6 veckor. Är jag stark och låter bli en dag går jag ändå och tänker på glass nästa dag, och nästa, och nästa.

  Är det nån som känner igen detta? Hur ”illa” är det att ge efter på det här sättet ungefär var 6e vecka?

  #67737
  Avatarwar
  Deltagare

  Jag som tidigare drack läsk sporadiskt, då endast Coke eller Trocadero har blivit en storknarkare av Coke Zero, DET var helt oväntat.

  Och igår efter ett par glas vin så åt jag nån näve godis ? Jag gillar inte ens godis utan chips är min last !

  WFT liksom

  #67729
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Jag tycker helt enkelt att man ibland får unna sig lite, göra det dära man inte får göra, bryta mot reglerna osv osv.
  Jag brukar faktiskt tänka lite i procent! (%)
  Säg att jag kör strikt lchf i 3 veckor, helt utan fusk osv. och så några timmar på en fredag kväll av dessa 3 veckor äter jag lite godis, alltså kolhydrater. Vad blir det i procent? 99% har jag varit nyttig och 1% onyttig! jag har alltså varit onyttig i kanske 3 timmar utav 504 timmar som det är på 3 veckor. Ganska fräckt eller hur? Och var blir det på 1 år? ;D
  Kanske dåligt och konstigt tänkade men det funkar så otroligt bra för mig iaf! ;D

  #67730
  AvatarMequila
  Deltagare

  Intressant tänkande! Jag har absolut lätt att ta till mig hur du menar, tack för peppen!

  #67715
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Jag tänker också som H.Andersson1, att det knappast påverkar i det stora hela om det sker så sällan. Så länge det inte så sakteliga blir allt oftare eller sätter igång ett sötsug som håller i sig i flera dagar så go for it säger jag. 🙂

  #67719
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Jag tänker också som H.Andersson. För mig är det så att om något blir ett hjärnspöke, jag menar man tänker på det ofta så kan jag äta det jag tänker på. Som tur är händer det inte ofta och för det mesta smakar det inte som man tänkt, alltså ett hjärnspöke.

  #67728
  AvatarMynlen
  Deltagare

  det var det jag menade i en annan tråd, om pommes. Att om det verkligen är svårt att låta bli, bestäm då att äta det 1 gång per XXX tid. Då har man något att se fram emot.

  Jag är inte så himla strikt, äter dock inget godis eller för söta saker för att jag inte vill trigga mitt sockersug. Men om någon i min omgivning äter pommes så tar jag självklart 2 eller 3. Med mayonnäs 🙂 (här äter vi pommes med mayonnäs…) Eller något annat.

  annars har min last nog blivit cola Light. tyvärr. Men det går nog att jobba bort när jag nått min målvikt!

  #67735
  Avatarwar
  Deltagare

  Pommes med majonäs är ju gudomligt gott

  #67727
  AvatarMynlen
  Deltagare

  ja varför tror du det är så populärt här 🙂

  Ännu godare: med rå lök, majonnäs och jordnötssås. Kallas ”patatje oorlog” dvs pommes krig. Borde passa dig. Pommes War hahahah!

  #67736
  Avatarwar
  Deltagare
  Quote:
  ja varför tror du det är så populärt här 🙂

  Ännu godare: med rå lök, majonnäs och jordnötssås. Kallas ”patatje oorlog” dvs pommes krig. Borde passa dig. Pommes War hahahah!

  Oj, herrejävlar va gott

  #67726
  AvatarMynlen
  Deltagare

  MEN INTE NU!!!! 🙂 När jag nått målvikt då kanske jag kan äta en 1 gång /halvåret. inte för att jag åt det oftare förr men men…

  #67742
  Avatarlchfusa
  Deltagare

  Jag ar som Mynlen och War. Har aldrig varit nagon stor laskdrickare men oj vad jag har druckit lask sen jag borjade med LCHF. Sjalvklart ingenting med socker i, man ar ju inte helt galen, men mkt diet mountain dew (amerikansk lask som borde tas till sverige) och pepsi max. Minst 2 burkar per dag och ibland mer, jattekonstigt. Men kanner att det ar okej att ha som last, for jag blir inte sotsugen pa nat annat, bara pa pepsi 🙂

  Det ar for ovrigt nagonting som saknas i det har enorma landet, riktig cola light! Har finns ju diet coke men det ar nagot helt annat som smakar gammal fotsvett jamfort med europeisk cola light. Tydligen ar det nat amne i cola light som ar forbjudet i USA, och darfor far man sta ut med diet coke. Sadar 🙂 da fick ni lite totalt meningslos information in i er dag med!

  #67725
  AvatarMynlen
  Deltagare

  hahah jag har redan markt att cola light i sverige och holland smakar annorlunda! Borde inte vara sa men tja…

  Och nu vill jag veta. Vad liknar mountain dew smaken mest? har hort det ena och det andra om det men fattar inte vad for smak det ska vara egentligen…

  Jag kan dricka cola light, men inte Lidls cola light. Dar ingar nagat amne som gor att jag blir sugen pa allt mojligt. Sa jag far sta ut med dyra colan tyvarr!

  #67741
  Avatarlchfusa
  Deltagare
  Quote:
  Och nu vill jag veta. Vad liknar mountain dew smaken mest? har hort det ena och det andra om det men fattar inte vad for smak det ska vara egentligen…

  hmm… det ar svart att forklara nu nar du sager det, for vi har ju inget liknande i Sverige. Jag vill ju saga att det smakar citron, men da tanker man sprite och det ar helt fel 🙂 Har finns det flera andra med samma smak, sundrop och mellow yellow bl.a. sa det ar konstigt att den har smaken pa lask inte har kommit till Sverige. Men ska jag forsoka sa sager jag nog anda att det smakar citron och lime, men den har starkare och sotare smak an Sprite.

  #67734
  Avatarwar
  Deltagare

  Mountain dew finns visst i Sverige, på import i större butiker, har hört att Coke älskare i usa föredrar sådan gjord i Mexico då den är gjord ppt riktigt socker och inte nån inhemsk cornsyrup.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.