Övergång från lcd till lchf

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #755
  Avatarfarangfalang
  Deltagare

  Hej, jag tänkte för 25 dagar sedan att jag skulle testa att ändra min kost och köpte mig en jätte kur med modifast vilket innebär 880 kalorier om dagen och lite annat joks. Nu kommer väl säkert någon skrika rätt ut som är inbiten lchfare men för mig var det enda sättet att få ner min omåttliga aptit. Att bli fri från den socker mängd jag var van vid har gjort under med mig. självklart tänkte jag att nu ska jag bli smal som en sticka också men min kropp verkar veta att jag var en riktig storätare utan större övervikt så hör och häpna jag har inte gått ner ett gram. Jag skickade till o med ett email till modifasts dietister där jag förklarade att inget hände. fick till svar att du börjar snart gå ner i vikt igen, om inte är du unik ungefär.

  Jag har fattat att min kropp tycker 880 kalorier är för lite så nu har jag börjat med en övergång till lchf sakta där jag äter en strikt bacon ägg frukost som höjer dagens intag till 1400 kalorier. vid ett mål som frukost hur ska ration vara för att ställa sig korrekt till modifastens ca 615 kcal och slutligen bli 1400 kcal.

  Jag förstår inte riktigt hur man äter 105/80/0 är det dagens totala intag då om man ska landa på 1400 kcal?. det går väl an om man tillverkar samma mat och äter dagen i ända men tillverka flera olika maträtter och landa exakt på det intaget krävs lite smärre kemi kunskaper verkar det som. Jag har som sagt problem med att sluta äta och äter gärna för 5 personer om jag får. behöver exakta vikter på vad ett så kallat normalt intag är.

  behöver hjälp att komma på traven för jag har valt att försöka leva som en budget lchfare hädanefter(arbetslös) när påsarna är slut.

  väger 90 kilo 184 cm lång 102 cm bukfett 36 år M

  #12205
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag undrar om du kan blanda Modifast o LCHF. Tittar man på en påse Modifast innehåller den uppåt 30 g kolhydrater = 1,5 dagsintag av kolhydrater! Kombinera ett par såna påsar med ägg o bacon o du ska få se förändring på din vikt; uppåt!
  Ät dina Modifastpåsar färdigt o gå sedan över till LCHF. Blir du för hungrig så komplettera påsarna med proteinrika, magra livsmedel; kalkon o kycklingfilé, mager ost, mager skinka o annat magert kallskuret.
  105/80/0? Vad är det? 105 g fett, 80 g protein o 0 g kolhydrater?
  Svårt att landa på 0 g kolhydrater, dessutom har du ju kvar lite kalorier upp till 1400 kcal , några av dom kan du ju spendera på kolhydrater.
  Att göra en matsedel som ska landa på 1400 kcal + det ratio du beskrivit här ovan är otroligt tidsödande. Trial and error i det oändliga, men det går o man behöver ju bara göra det en gång. Det underlättar om man låter frukost, lunch o middag ha samma kcal o näringsinnehåll varje dag.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.