Övergång från lchf

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1888
  AvatarOjhanna
  Deltagare

  Jag har hållt på i ca 4 veckor, tänkte hålla på fram till sommaren om det fortsätter så här 🙂
  Kan man utan problem börja äta mer kolhydrater sedan? Jag vill ju inte gå miste om färskpotatis och jordgubbar! Jag kommer inte börja äta kolhydrater i samma utsträckning som jag gjorde förut, men man borde väl kunna trappa upp en del i alla fall utan att gå upp i vikt?

  #29776
  Avataralfons
  Deltagare

  Det är väldigt individuellt har du storövervikt eller haft får du pröva dig fram men självklart ska du äta potatis och jordgubbar men inte under viktminskningen

  #29779
  AvatarOjhanna
  Deltagare

  Jag har ingen övervikt, är 168 och väger ca 65 kg. Men hur ska man göra då när man börjar med kolhydrater igen, behöver man trappa upp det på något sätt eller?

  #29774
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Varför äter du lchf om du inte är överviktig och tänker gå tillbaka till kolhydrater??

  #29778
  AvatarOjhanna
  Deltagare

  För att jag vill gå ner i vikt?

  #29773
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ok, fattade som att du inte skulle det=)). Välkommen och lycka till!!

  #29768
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Du vill gå ner i vikt trots att du inte är överviktig o du tänker hålla på till i sommar! Är det bara en modenyck från din sida? Tänk om du går upp jättemycket när du börjar äta kolhydrater igen? Då ångrar du nog att du laborerade med LCHF trots att du inte behövde.

  #29769
  AvatarVodo
  Deltagare

  jag är inte överviktig (54kg 165cm) och äter LCHF största delen av tiden. För mig har det fungerat att inte vara alltför strikt och jag åt en och annan färskpotatis i somras utan att gå upp. Är du normalviktig och frisk i övrigt så fungerar det nog att göra ett och annat avsteg.
  Kom dock ihåg att LCHF inte är en snabb kvickfix-diet för att tappa några kilon utan ett sätt att äta för att må bra och att man fortsätter med LCHF resten av livet.

  #29781
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Själv är jag 167, målet är 60 kilo (så ”bara” 10 kilo att tappa). Tycker inte det är konstigt att man vill lägga om sin kost trots brist på övervikt. Mitt BMI skulle vid 60 kilo ligga på strax över 21,5, vilket jag tycker är lagom. Sedan får man väl träna och då går man ju upp lite. Min största anledning till att prova det här, och sedan troligen köra mer GI-aktigt, är att jag aldrig blir mätt. Jag känner mig hungrig efter en timme från måltiden, även om jag äter bra, vilket gjorde att jag sökte mig till den här kosten. En annan anledning är att jag kände mig uppsvullen och ”obekväm” när jag åt kolhydratsrikt. Vill man absolut inte tappa en massa vikt tror jag GI kan vara en bättre väg än LCHF, men samtidigt kommer man ju inte kunna gå ned hur mycket som helst med LCHF, någonstans kommer du ju ”stanna”.

  Så, välkommen!

  #29772
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Nä, jag tycker inte heller att det är konstigt att man vill äta lchf, bara att man till sommaren bestämt sej för att återgå… =))

  #29767
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Det finns nog lika många anledningar att äta LCHF som det finns anhängare. Men man ska ha klart för sig om ens motiv är sunda. Har man krämpor o besvär som lindras av LCHF eller blir man aldrig mätt på normalkost; det är ju hållbara argument. Men att som normalviktig söka sig till en så extrem diet som LCHF för att komma i bikinin i sommar….det kallar jag nog en osund qvick fix-lösning o det är väl den stämpeln LCHF kämpar för att bli av med.
  Vad jag egentligen är rädd för är att lata unga tjejer med bantningsnoja dras till LCHF för att dom hört att det är en så bekväm diet o man rasar i vikt. Då är det en modenyck o inte riktigt i LCHF:s anda.

  #29780
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  A: Ser absolut dina farhågor. Hoppas verkligen inte att LCHF ses som en quick fix, men jag tror nog att de flesta ”extrembantare” skräms bort av allt smör, grädde och fett, fett, fett 😉 Men ja, jag förstår vad du menar.

  Nu ska jag njuta av mitt eftermaten-te med kokosmjölk, efter att ha proppat i mig broccoli med grädde och ost, haha. Jag älskar den här maten!

  #29775
  Avatarulor
  Deltagare

  Jag är också sugen på färskpotatis, men när jag vet hur mycket kolhydrater det innehåller så känns det inte värt det. Jag åt en liten häromdagen, och bara den lilla potatisen stod för hälften av dagens kolhydratintag. Skrämmande. 🙁

  #29771
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Jag kommer absolut att ta en färskpotatis med mycket smör när det är dax för skörd i stugan;)

  #29777
  AvatarOjhanna
  Deltagare

  Ni verkar ha missförstått mig helt. Som jag skrev så kommer jag inte börja äta så mycket kolhydrater som innan, men det kan väl inte skada av att jag ökar lite grann?
  Och quick fix, som ni kallar det. Om jag håller på med 5%-gränsen i fem månader för att sedan öka en del, så kan det väl knappast kategoriseras där under?
  Min systers pojkvän åt lchf, gick ner i vikt och äter nu som innan utan att gå upp i vikt. Men jag undrar om det kan vara lite individuellt?
  Sen handlar det inte om huruvida jag är överviktig eller inte. Jag själv trivs inte med min kropp som den ser ut nu, är inte det det viktigaste?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.