Övertala sin man

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4573
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Hur ska jag kunna övertala min man att han ska äta enligt LCHF?
  Han kan avstå från ris o pasta, det är jag helt övertygad om, men potatisen kan han inte leva utan.

  Han är lite rund om magen, har varit förkyld ca tre veckor nu, tror att han skulle må mkt bättre om han åt mindre kolisar.

  Hur skulle ni ha gjort om er resp skulle behöva gå ner i vikt?

  #69702
  Avatarciah
  Deltagare

  Man kan nog inte övertala någon om inte viljan finns där.. Men jag rådde min sambo att prova LCHF för att se om hans eksem blev bättre när inget annat hjälpte och han är nu mer strikt än vad jag är ;D ;D

  #69701
  Avatarciah
  Deltagare

  Han har lite att gå ner också men det är bara ca 5 kg… så den viktnedgången får han förhoppningsvis på köpet 🙂

  #69694
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jo, det förstår jag att viljan måste finnas där, men kan man på ngt sätt påverka så att han äter mindre kolisar.
  Han gillar ju äggröra etc, men skulle inte vilja äta det varje frukost. han är en riktig mack-människa. Ska ha knäckebröd till det mesta.

  Jag skulle vilja att han går ner i vikt, framför allt för att han har en del problem med ryggen.

  Men hur får man honom att inse det, utan att man framstår som en gnäll-kärring?

  #69711
  Avatarwar
  Deltagare

  Tror som sagt att det beslutet måste växa fram själv, min fru började med GI och då ville jag inte vara sämre utan började med LCHF.

  #69687
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Min fru ville inte äta LCHF, för mycket fett tyckte hon. Sedan ville hon gå ned några kilon men LCHF var helt uteslutet så hon valde GI i stället. Boken hon hade hade en ganska strikt diet för de som var i viktnedgångsfasen och döm till min förvåning när jag insåg hur likt LCHF det var. Så nu äter vi i stort sett lika, skillnaden är att jag använder mer fett än vad hon gör även om det är samma maträtt vi lagar, hon äter min variant med en vissa rynkor på näsan medans jag är tvungen att vara extra riklig med olivoljan till salladen när hon lagat maten.

  #69712
  Avatarlchfusa
  Deltagare

  Min pojkvan tyckte att LCHF var det dummaste han nagonsin hade hort talas om nar jag borjade. Men eftersom han inte lagar mat sjalv sa blev han ju sa illa tvungen (jag tanker inte koka potatis om jag inte tanker ata den, det far han gora sjalv). Dock at han fortfarande kolhydrater utanfor hemmet. Nu, efter drygt 7 veckor har han stallt om sig helt av sig sjalv och ater knappt aldrig nagra kH. Eftersom han ser hur bra jag mar och hur mkt jag har gatt ner sa verkar han ha fattat 🙂

  Ge din man lite tid och nar han ser dina grymma resultat kommer han nog ocksa vilja ata LCHF.

  #69707
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Köp Dr Eenfelts Matrevolitionen på ljudbok till honom och be honom lyssna på den. Skeptiker brukar få en tankeställare efter att de läst/lyssnat på just den. En riktig 10 poängare när man vill få någon som lever på pasta, bröd etc att första vad de gör med sin kropp.

  #69700
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Är det bättre att lyssna än att läsa? 🙂

  #69708
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det är Andreas själv som läser och han har en förvånansvärt bra berättarröst samt att han, såklart, gör det med en otrolig inlevelse så i detta fallet rekommenderar jag starkt att köpa ljudboken. Den brukar ligga på ~ 150 :-, vilket är ett mycket bra pris för 4 timmar högläsning ur denna bok.

  Matrevolitionen på CD-bok samt Lars Erik Lidsfelt's Ät fet mat! är mina absoluta favoriter bland dagens uppsjö av LCHF böcker. De båda ger en väldigt klar, lättförståelig och övergripande inblick i vad högfettskost är och dess fördelar för en naturligt frisk kropp.

  #69699
  AvatarMynlen
  Deltagare

  bara undrade, för jag är döv. Ljudböcker är inte riktig min stil ;D Jag håller med om att matrevolutionen är en jättebra bok. Den fick jag av trollet här hemskickat, och ät fet mat köpte en kompis på semester i sverige åt mig. Jag vill bara läsa en bok av Skaldeman också, mest för att jämnföra olika böckerna.

  Hade aldrig reflekterat över att berättarrösten kan ge något extra. Så lär man sig något varje dag!

  #69706
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  En bok som jag tycker mindre om är Fran Nilssons Istället för doping. I viss mån så är det helt korrekt men han drar tyvärr det till det lite extrema ibland.

  Andreas har en mycket bra berättarröst, faktiskt. Jag trodde inte det men hans inlevelse gör den extra intressant att lyssna på. Han lyckas låta övertygande utan att låta arrogant eller hylla LCHF som någon slags religion heller för den delen. Tvekar man på LCHF så tycker jag att den CD-boken är ett givet val att ge skeptikern 🙂

  #69693
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Kanske vore ngt i farsdagspresent från barnen.
  Min man är ju ingen bokmänniska.

  Har ju Matrevolutionen i bokform, men just nu är den utlånad till en som ville testa LCHF, annars var det magsäcksoperation som gällde.

  #69705
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det är en aldeless perfekt farsdag-present om du frågar mig 😉
  Som sagt så är den mycket behaglig att lyssna på och jag tror absolut att den kan få många skeptiker att att förstå vad LCHF handlar om och varför det är så bra. Det är ganska svårt att ifrågasätta det Andreas säger 🙂

  #69692
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Finns den på typ Akademibokhandeln eller var hittar man den?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.