pizza?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3023
  Avatarika76
  Deltagare

  Hej!

  Har nu kört strikt LCHF i några månader och har gått ner ca 9 kg 🙂
  Jag har aldrig fuskat medvetet (halvfabrikat av sås på restaurang mm har jag ätit) men inget mjöl, socker, potatis, pasta och ris är tillsatt i maten jag lagar.
  Jag har försökt legat runt 5 g/dag och det har funkat bra vissa dagar och vissa dagar har jag hamnat runt 10-15 men har gått ner som jag vill endå.
  Idag är tyvärr en sån dag när vi ska köpa hämtmat! Jag har förut tagit kebabsallad (och mest ätit köttet och lite gurka och hemmagjord sås).
  MEN idag är jag sååå sugen på riktigt pizza! Ska jag fuska? Blir orolig över hur min kropp kommer att reagera och hur mitt psyke kommer att vara efter jag ätit upp?

  #47062
  AvatarMynlen
  Deltagare

  köp en calzone med extra allt, och ät bara LITET av degbotten. För jag tror att om du äter hela den du får ganska ont i magen.. men fyllningen är nog så pass ”bra” att det inte gör för mycket skada.

  #47058
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Eller ät fyllningen, med massa god sås till. Skit i degen. 😛

  Annars kan man ju göra pizza själv – jag har läst om massa olika pizzadegar men alla de som baseras på ägg är jag lite tveksam till. Jag föreställer mig omelett med pålägg. :- Men denna deg tror jag på!

  #47057
  AvatarFranke
  Deltagare

  Kebabsallad är iu ruskigt gott på rätt ställe. Käka du en pizza om du vill, men vänta dig att må KASST efteråt :p.

  #47061
  Avatarika76
  Deltagare

  Jag beställde en calzone med extra kebabkött och gjorde egen vitlöksdressing på cf 🙂
  Åt bara fyllningen (smakade inte ens på degen) och vart SÅ mätt och nöjd på det!
  Inga jobbiga känslor efteråt och inget problem med magen mer än att jag är stoppmätt och inte kommer att äta mer idag 😉
  Tack för alla bra tips, ni är bäst!

  Ha en fortsatt trevlig påsk! (det ska jag ha, tror jag ska fira i lite bubbelvatten…)

  Kram kram

  #47065
  AvatarAcid_Crow
  Deltagare

  Jag planerar att äta en pizza när jag hälsar på hemma i Sverige om nån vecka. Då kommer jag äta hela pizzan. Mår väl säkert dåligt efter, men jag gör ju andra saker ibland som också är dåligt, som att dricka alkohol.

  Man måste få leva lite. Bara det inte blir för ofta.

  #47060
  Avatarkarlv
  Deltagare

  Jag anser egentligen inte att en pizza är så onyttig egentligen, beställer en kebabpizza med extra tunn botten (äter 2/3, sambo resten hon får även tomaterna, kanterna). Så vad finns kvar – tunt lager tomatsås (ganska kasst), Sallad (ok), kebabkött (ok), fet dressing (ok), ost (ok), gurka (ok) och x antal gram vitt mjöl från botten (kasst men som sagt nästan ingenting). Visst det blir en del kh men så illa kan den ju inte vara. På jobbet kör jag kebabsallad med samma ingredienser rätt ofta – pizza botten, tycker det fungerar kanon. Kan tilläggas att jag inte tillhör extrem lchf utan satsar på en relativ långsam nedgång (-10kg sen januari hittills).

  #47063
  AvatarSkold29
  Deltagare

  Vad som kommer hända, rejält uppblåst i magen, knip, fisar och rapar, ett stando i viktminskningen, men va då då. En gång är ingen gång, två gånger är en vana och tre gånger en ovana. 😉

  Angelica

  #47059
  Avatarkarlv
  Deltagare

  Håller inte med, kanske äter pizza 2-3 ggr per månad inte sett någon skillnad på vikt minskningen, skulle tro om man räknar ihop antalet kh på ovanstående pizza så skulle det inte bli alltför många heller, 50? kanske? Som sagt kör inte dieten die hard utan finnkrisp, öl (låg kh) osv åtnjuts kontinuerligt :).. Funkar perfekt. Möjligt att det blir en liten reaktion på dessa bieffekter dock inte speciellt allvarlig.

  #47064
  Avatarkiril
  Deltagare

  her er oppskrift på en kjempe god lavkarbo pizza, har laget den og den ble mye bedre dagen etterpå, skal lage den i dag og 🙂

  http://carbcounter.blogg.no/1300288876_dagens_middagstips_de.html

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.