Pizza, lite tidsödande med gott!

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1181
  AvatarSmaldrommare
  Deltagare

  Här kommer mitt mattips, jag tyckte det blev supergott!

  Vispade tre äggvitor hårt som till maränger fast med lite salt i stället för socker 😉 Några nypor basilika i också, och sen hällde jag det på ett oljat papper i en tårtform med löstagbar kant. Gräddade i 100 grader 60 minuter.

  Tog ut den och gjorde pizza på den (i formen). Rörde ut lite tomatpuré med rapsolja till sås (fast försiktigt, botten är spröd innan man har kladdat ner den :)), och ovanpå blev det strimlad kassler och purjolök (men det kan man såklart ta vad man tycker om), och sen rätt mycket god ost (Jag hade köpt prostinnan enbart för att den var på extrapris, men den var oväntat god att smälta)! In i ugnen på 250 grader på bara övervärme. Supergott!

  Kan också ge ett annat tips om man är oemotståndligt sugen på något panerat (fisk eller kött). Jag gjorde en test igår och panerade i pofiber, och det blev faktiskt riktigt bra! Kan tillägga att det trots 12 gr kh/100 gr blir mycket lite för det väger näst intill ingenting!! Jag kan ha fel så kolla själva, men jag tror jag räknade ut 2 gr kh / dl.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.