Platå?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3346
  AvatarPuffi
  Deltagare

  Jag startade med LCHF den 4/1 i år på hemska 96,8 kg efter att på ca 3 år ha släpat mig ner 10 kg med diverse upptänkliga metoder (shakes, kaloriräkning, grönsakssoppedieter, you name it). Det kändes helt underbart och har egentligen aldrig varit jobbigt.

  11/4 började jag på nytt jobb 10 kg lättare, dvs på 86 kg. Sen började det gå trögt. På ca 3 veckor hände INGET. Vikten stod hopplöst still. Efter diverse surfande bland annat här bestämde jag mig då för att börja kostregistrera för att se vad jag faktiskt åt. Började på minmat.net vilket funkade strålande! 3 kg till ner i början på mars.

  Men nu är det tväääärstopp. Igen. I tre veckor har vikten pendlat mellan 82,5 och 83,4. Jag har bytt kostregistreringssajt till dumbbell.se för att man får en bättre sammanställning av sin E% samt kan använda den som app i mobilen,skitbra. Har väl egentligen inte kaloribegränsat mig men håller mig ohungrig och nöjd på 1200-1300 kcal. E%-mässigt ca 65% fett och 2-5% kolhydrater.

  Tränar 2-3 ggr/vecka, oftast spinning men även annat.

  Har en ganska ”tung” kroppstyp och har alltid vägt mer än vad jag ser ut att väga, men tänker mig att jag vill landa kring 74-75 kg till mina 168 cm.

  Är detta en vanlig viktplatå eller är det något jag bör ändra? Tips och tricks mottages mer än tacksamt!

  #52220
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Tror det är en viktplatå. Och eftersom du bantat flera olika sätt kan det hända att det tar litet tid. Håll ut, det kommer nog att gå bättre.

  men något stämmer inte med dina datum. Om du började nytt jobb 11-4, hur kan du då gott ner 3 kg i början av MARS 🙂 Är nog maj du menar antar jag.

  #52221
  AvatarPuffi
  Deltagare

  Ha ha, ja givetvis menar jag maj. 🙂

  #52219
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  prova lägga till liiite mer smör;)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.