PO-fiber i köttfärsrätter?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #784
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag tycker alltid att mina köttfärsrätter blir så hårda o kompakta. Köttfärslimpor, biffar eller köttbullar blir lika stompiga. Spelar ingen roll om jag har mer fläskfärs i eller vispar äggvita o rör ner försiktigt.
  Ni som bakar o använder PO-fiber, har ni någonsin provat att ha lite såna i färsrätter? Istället för ströbröd alltså.
  Jag har inte hittat PO-fiber i mina affärer o tvekar att utöka sökningen innan jag vet om projektet är genomförbart.

  #12479
  Avatarberittis
  Deltagare

  På PO-fiberpaketet står det att det fungerar utmärkt som ersättning för ströbröd i köttbullar.Kan användas som panering också. Jag använder det i Ponesbröd och har gjort ett pajskal med PO-fiber. Ska testa om det funkar i pannkakor och våfflor också och i ostkaka. 🙂

  #12480
  AvatarBigDog
  Deltagare

  Ett gammalt trix är att bara bryna och sedan steka färdigt i ugn – använd stektermometern på ”fakirbiffarna” och ”limpan”. Köttbullar brukar jag också bara bryna, för att sedan frysas in. Kan sedan med fördel micras färdiga vid behov.

  #12478
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Vid vilket gradtal tar du ut köttfärslimpan? Olika grader om det är nötfärs eller fläskfärs (o deras olika blandningar)?

  När jag gör köttbullar kokar jag dem i buljong c:a tre minuter, sen fryser jag dom. Tar fram o steker vid behov. Dom blir faktiskt riktigt saftiga eftersom dom blir ”genomkoagulerarade” snabbt. Biffar kan man också göra så med. Men en stor köttfärslimpa är inte så lämplig för denna metod ;D

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.