Problem med aptiten och hungerkänsla…

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Problem med aptiten och hungerkänsla…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4320
  AvatarMother Goose
  Deltagare

  Försökte leta efter trådar där nedsatt aptit diskuteras, men hittade inte…

  Jag har kört lchf i 10 veckor nu och har fått problem med aptiten. Maten smakar inte och jag får tvinga den i mig ibland. Det växer i munnen liksom. Känner inte hungerkänsla som förut, utan det är mer ett lätt illamående. Himla trist faktiskt. Jag har alltid haft god aptit annars och är vanligen mycket matglad. Är det någon som haft det på ett liknande sätt? Vad kan man göra? Maten jag äter gillar jag ju, men börjar bli lite less på den.

  Igår fick jag inte i mig mer är 840 kalorier och jag är rädd att kroppen kommer ställa in sig på svält om jag inte får i mig tillräckligt med mat. Har gått ner 4,5 kilo hittills.

  #66107
  Avatartoru
  Deltagare

  Det låter konstigt. Jag kan inte minnas att jag läst om någon som haft liknande problem. Vad äter du om dagarna? Vilken typ av fett äter du? Smör, oljor, majonnäs?

  #66108
  AvatarMother Goose
  Deltagare

  Kaffe med vispgrädde och kokosfett, smör, olivolja, ägg, bacon, lite majonnäs, hallon med vispgrädde, ostar, kött, lax, korvar med hög kötthalt, coleslaw, spenat, blomkål, broccoli, tomat, nötter, krispiga fläsksvålar, kyckling, svamp osv. Ja, ungefär det här äter jag.

  #66106
  Avatartoru
  Deltagare

  Hmm, testa att hålla igen på de ”söta” kolhydraterna (tex hallon och tomat) och dra ner på nötterna. Jag kan ibland känna att jag enormt snabbt ”tröttnar” på nötter. Jag kan inte säga att jag bli illamående, men det tar liksom ”stop”. Så nu köper jag aldrig nötter.

  #66109
  Avatarsofie.d
  Deltagare

  EXAKT så här är det för mig också!! Känner liksom att jag är hungrig och borde äta, men har ingen aptit för någonting! o när jag väl får det och lagar så går det knappt ner när jag väl ska äta. Förstår inte vad det är som gör det! och börjar bli frustrerad över att inte veta vad jag ska ta mig till. motivation och möjlighet finns det gott om. men det vill sig inte riktigt. och när jag inte äter så infinner sig det där jädra sötsuget. Det är ett nytt problem det här efter tre veckor med lchf nu..:/

  #66105
  Avatartoru
  Deltagare

  En del i denna ”probelmatik” som upplevs är nog positiv. Jag skriver just nu på en liten text om att lära sig skilja på hunger och ”att vara sugen”. Det är i min mening en viktigt insikt att skilja på dessa två ”upplevelser”. Däremot är det oroande att höra att ”suget”/aptiten inte finns och att ni känner att ni tvingar i er maten när ni upplever hunger. Undrar vad det kan bero på… Är just nu skadad av för mycket ”House” så jag blir sjukt nyfiken på vad detta kan bero på…

  Ska fundera lite på förslag på matsedel för att få igång lite aptit. Kanske ”omdisponera” fettet lite till naturligt fettrika livsmedel… Hmmm…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.