Problem med magen

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1063
  Avatartomsbjorn
  Deltagare

  Hej på er
  Jag har kört LCHF nu i ca 6 veckor och har gått ner bra på det. Ganska precis 6 kilo idag. Har en bit kvar då målet är att ta bort mina 30kg övervikt. Har tidigare varit en sväng på inom GI värden och vandrar men detta med LCHF känna kanon. Jag hade nästan inga övergångsbekymmer denna gång, kanske lite huvudvärk om jag inte drack tillräckligt med vatten.
  Nu till min fråga. Det som hände efter ungefär första veckan var att jag blev lös i magen. Tänkte att det var ett övergående problem men det hänger i. Har alltså fortfarande diarré dagligen. Det är väl egentligen inget som är ett stort problem då jag har detta på morgonen då jag normalt gick på toaletten innan min kostomläggning. Jag kör ganska strikt LCHF och ligger lågt i kollisar. Har läst en del om att detta med diarré och att det oftast går över men som sagt nu har jag haft de i närmare 2 månader. Några tankar och funderingar kring detta? Några med liknande besvär? Något jag missat? Kan tilläggas att jag när jag åt mer åt GI hållet var jag närmare förstoppad istället.

  #15090
  AvatarKarla
  Deltagare

  Hur mycket fett äter du? En måltid med alltför mycket fett sätter igång min mage ordentligt.

  #15092
  Avatartomsbjorn
  Deltagare

  Jag äter nog en hel del fett skulle jag tro.
  En vanlig dag:
  Frukost – 2 stekta ägg, bacon och en klick smör
  Lunch – Lite kött av något slag i gräddsås. Lite dekoration av sallad
  Middag – Kyckling, med någon god sås, creme fraiche.
  Ev senare mat – Ägg med smör.

  #15094
  AvatarReceptomaten
  Deltagare

  Tomsbjorn, kan det vara så att din mage reagerade på liknande sätt innan du började med lchf vid fettrika måltider?
  Det finns något som heter gallsalts malabsorption som är relativt vanligt utan att man tänker på det. Googla och läs om hur det tar sig och tala med din läkare om du känner igen dig. Det är mycket enkelt att medicinera.

  Hoppas du blir kvitt besvären snabbt!

  #15093
  AvatarReceptomaten
  Deltagare

  Tomsbjorn, du har ett meddelande (DM).

  #15091
  Avatartomsbjorn
  Deltagare

  Tack för tipset.
  Jag har inte tänkt på att jag skulle ha haft så här tidigare vid fettrika måltider, iof så har jag väl inte ätit lika mcket fett tidigare. Tja eller kanske nu när jag tänker efter så har jag nog kunnat få så vid något tillfälle om jag ätit mycket fettrikt på någon fest eller kalas. Svårt att veta skall fundera mera. Jag märker iaf tydligt nu att det är fettet som spelar in. Äter jag en måltid med lite mindre fett så går det bra. Äter jag en måltid med mycket smör eller annat fett till så går det inte mer än 25-30 minuter innan det är dags…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.