Pseus matdagbok

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 46 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3609
  Avatarpseu
  Deltagare

  Hej!

  Jag har beslutat mig att börja skriva en matdagbok här för att hålla koll på mig själv samt att det alltid kan vara bra och smidigt med input från andra som kan se om man skenar iväg. Misstänker att jag kanske får i mig för mycket protein och lite för lite fett ibland.

  Min LCHF-historia går ut på att jag vaknade upp söndagen den 3:e april och kände att ”nej, nu är det dags att göra något åt elefanten i rummet” för att dramatisera min blixt från klar himmel om ämnet jag vägrade tänka på innan, övervikten. Nej, jag såg mig själv inte som en elefant, utan försvenskade bara ett engelskt uttryck, men lite passande blev metaforen nog ändå..

  I alla fall, jag gick iväg direkt på morgonen till en butik, köpte på mig pulver och levde på det i 2.5 veckor och under den tiden hittade jag LCHF och tänkte att ”Ohh! Fett och sås, det kan ju inte gå fel” och på den vägen är det. Nu, 24 kg senare (eller 22.7 nu i morse, dumma platå / lilla uppgång) och vi befinner oss i dagsläget. Börjar med att redovisa gårdagens konsumtion.

  Frukost:
  Ca 50g Italiensk salami (stark sak från SO Larsson i Saluhallen, har ingen koll på innehållsförteckning för den, men den är så god att jag kör strutsens ”sticka huvudet i sanden” approach för att slippa sanningen)

  Lunch:
  6 skivor bacon från samma butik

  Middag
  2 hamburgare (0% kh enligt innehållsförteckningen)
  1 liten lök
  4 skivor ost
  Stekt i smör
  200g Legymsallad (som det hävdas bara innehåller 1% kh, men efter att ha läst en annan tråd här så har jag börjat tvivla, det som var så gott.. Jaja, jag avvaktar innan jag köper det igen)

  Framför the big 4 vid tvn konumerades en ruta 90% Lindt samt en inte riktigt så grabbig näve jordnötter.

  Har pimplat mineralvatten mest hela dagen då det tenderar att bli varmt. Brukar försöka gå en långpromenad varje dag men fuskade igår eftersom genomrensningen av garderoben tog upp galet lång tid. Man samlar på sig så mycket kläder när man gör en viktresa i fel riktning under 10 års tid men nu har jag gått igenom dem och sorterat dem i fallande storleksordning så jag kan ta fram vid behov. Pinsamma kläder från slutet av 90 talet, here we come. Ska bäras med stolthet.

  Hoppas de senaste 2 dagarnas viktuppgång på nästan ett kilo mest kommer sig av stort vattendrickande.

  Ps. Den här dagboken borde kanske döpas om till ”Ännu en dag med ryggbiff? Nu får du väl ge dig”. Ni kommer märka vad jag menar om ett par dagar. ds.

  #55112
  AvatarMums
  Deltagare

  Hej o välkommen! Det såg väl bra ut det där o salami kan väl inte gå fel? Jag älskar salami. Vilken saluhall är det vi talar om?

  #55110
  Avatarpseu
  Deltagare

  Tack. 🙂 Vi talar saluhallen i Göteborg, vid Kungsportsplatsen typ.

  Denna dag blev det inte så mycket, men inte kännt mig sugen på något direkt.

  Frukost / Lunch: 100g Salami

  Middag: 100g ryggbiff stekt i smör med en 20g aromsmör till.

  Bara en 30-40 minuters promenad idag, inte riktigt energin jag hade hoppats på så de 3 timmarspromenader jag ägnade mig åt på lediga dagar innan semestern har inte hänt än så länge. Jaja, nya tag i morgon!

  #55075
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Välkommen med en dagbok=))

  #55076
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Välkommen och lycka till! 🙂

  #55109
  Avatarpseu
  Deltagare

  Dagen har bestått av:

  Frukost / Lunch: Salami (seriöst, den är riktigt god)

  Middag: Ryggbiff med aromsmör, med en halv avokado (förlorade avokadolotteriet igen, någon som vill ha en halv brun avokado?), några soltorkade tomater och lite tzatziki.

  Det har bara blivit en 30-40 minuters promenad idag, ska se om jag kommer ut på en runda innan läggdags, men känner mig fortfarande seg, så risken finns att jag fuskar igen.

  #55108
  Avatarpseu
  Deltagare

  Hej!

  Dags för dagens uppdatering.

  Kombination av frukost / lunch: 7 skivor bacon (hade slut på den goda salamin)

  Middag: En hamburgare med ost och så amerikansk dressing ovanpå den. Kände att jag inte fått nog med E-nummer ännu och behövde fylla på depåerna lite.

  Idag blev det i alla fall en 2.5h promenad, även om det gick ganska segt, men förhoppningsvis är jag mer eller mindre tillbaka på banan nu.

  #55078
  AvatarLuktarten
  Deltagare

  Ryggbiff är gott! 😉

  #55077
  AvatarLuktarten
  Deltagare

  Grattis till finfina resultat! Platåer är jobbigt, men då är det bra med måttbandet.

  #55107
  Avatarpseu
  Deltagare

  Tack så mycket!

  Dagens uppdatering:

  Känner mig sjukt nöjd med mig själv, äntligen har jag kommit in i mitt tänkta semesterlunk, med en 2.5h promenad idag igen som kändes betydligt bättre än den igår.

  Brunch blev 100g chorizosalami doppad i bearnaise. Inte så gott som det låter.. Och det låter inte ens särskilt gott.

  Middag blev en ihopslängd hamburgare med ost och dressing.

  Drack även en sådan där Celsius på 2kh, men nja, ingen höjdare.

  #55106
  Avatarpseu
  Deltagare

  Dags för min dagliga uppdatering.

  Vågen visade på -25 kg i morse, så det blir till att fira med en god drink nu ikväll.

  Brunch: 7 skivor bacon och 1 st Celsius 2kh

  Middag: Ryggbiff med vitlökssmör, en kall sås som var en ihopblandning av tzatziki och majonäs och lite hackad rödlök till det.

  Blev en 3h promenad i ösregn idag, typiskt nog slutade det regna när jag kom hem.

  Ska unna mig en gimlet (gin, roses lime och en limeskiva) och en chokladruta 90% Lindt ikväll.

  #55105
  Avatarpseu
  Deltagare

  Lunch idag blev en stekt ryggbiff med bearnaisesås till.

  Av någon anledning (sockret från mina 6 cl roses lime igår?) var jag hungrig när jag var och handlade och så galet sugen på att köpa all kolhydratrik mat i affären, det var en ren plåga. Fick köpa lite god salami att tugga på för att överleva fram till middagen.

  Middagen blev lite syndig: Ryggbiff (igen..) med en sås på cf, svamp och lök. Till det hade jag lite ärtor (för några månader sedan hade jag inte sett detta som en synd) samt lite soltorkade tomater.

  Ingen promenad idag, haft galet ont i stortån från igår, ungefär som den är sträckt eller något.

  #55074
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Det går bra nu!! 😉 Varför tar du inte färsk lime?? Godare och inget socker… eller iaf halva halva… =))

  #55104
  Avatarpseu
  Deltagare

  Tack, jo, det flyter på rätt bra nu, får hoppas det fortsätter, det hjälper ju till med motivationen rätt mycket.

  Jag är en vanemänniska, mitt recept på Gimlet har alltid varit en 1:1 relation mellan Gin och Roses Lime, med en skiva färsk lime i. Men nu när man inte konsumerar socker längre så blev det för sött, helt klart. Så skulle kunna minska mängden lite och hoppas att gin inte tar över, för om vi ska vara ärliga så smakar inte gin gott på egen hand.. Eller testa att bara pressa i den färska limen istället för att bara lägga i en skiva. Får bli så nästa gång det är till att unna sig något.

  Någon som har en vettig förklaring på varför det skiljer på Ica CF och Arla CF? Arla är bara 2.5g kh och Ica är 3.5g kh, trots att bägge har samma fetthalt och så.

  #55103
  Avatarpseu
  Deltagare

  Frukost bestod av lite salami som hittades i kylskåpet.

  Till eftermiddagsfikat så syndade jag med lite jordgubbar direkt från föräldrarnas trädgård tillsammans med vispad grädde.

  Middagen blev grillat kött med lite stekt vitkål (i smör och vitlök, riktigt gott måste jag säga) och en kall sås av cf och majonäs

  Har även druckit en 3-4 glas vin, så nu börjar det trevliga men kanske inte helt nyttiga semesterlivet på allvar.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 46 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.