Psoriasis

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4060
  AvatarKersti7npv
  Deltagare

  Jag har haft psoriasis från och till i livet. Varit ganska bra de senaste tre åren (ej behövt behandla mig). Så mitt i sommaren så kom det tillbaka, framför allt på benen. Ganska rött och såg inflammerat ut. För tre veckor sedan började jag med lchf. Har inte gått ned i vikt nåt att tala om, kanske 1-2 kilo. Men i morse så märkte jag att mina ben faktiskt är mycket bättre. Inte alls så ilsket rött som det var bara häromdagen. Visserligen har jag kört cortisonsalva i två veckor men det brukar inte hjälpa så här.
  Någon som har varit med om samma sak?
  Känns i alla fall jättebra ???

  #63055
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Min kollegas utslag har blivit bättre. Men för henne har det tagit 2-3 månader.

  #63057
  AvatarJori
  Deltagare

  Det är väl mycket möjligt att det har samband med kosten.
  Hoppas att det fortsätter att bli bättre!

  #63059
  AvatarCeleric
  Deltagare

  Vad kul att det har blivit bättre! :). Jag har själv märkt en stor skillnad med förbättringen av mitt perioral dermatit =). Många olika typer av eksem beror ju ofta på en naturlig jästsvamp i kroppen som göds av kolhydrater, socker, stärkelse. Dessutom verkar smör och annat mättat fett med hög fetthalt bra för de med inflammatoriska sjukdomar, smör och makrill är det bästa och effektivaste botemedlet mot inflammatoriska sjukdomar:). Du har kanske redan hittat detta, men det finns en jättebra tabell som jag hittade på kostdoktorn. Länken är: http://www.kostdoktorn.se/vad-gor-dig-allergisk.

  Mvh
  Celeric

  #63056
  AvatarKersti7npv
  Deltagare

  Tack för tips! Det kanske är lite tidigt att ropa hurra men det känns så himla skönt att det inte kliar så mycket. ?

  #63058
  AvatarCeleric
  Deltagare

  Du kan med stor garanti ropa hej redan!! kroppen består till stor del av mättat fett så det är ju rätt logiskt att kroppen svarar bra på smör och grädde än kolhydrater. I princip varenda lchf:are upplever förbättring när de äter så här.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.