Psykisk hälsa med LCHF

Etiketter: , , ,

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5288
  AvatarFRUGAN
  Deltagare

  Tack vare LCHF har inte bara min viktnedgång varit det positiva utan mitt psykiska mående har förändrats radikalt!

  Under flera års tid har jag lidit av depression och nästintill daglig ångest… senast i höstas var jag sjukskriven med en fruktansvärd ångest men sedan jag började med Lchf i början av januari har jag inte kännt av varken ångest eller depressionen, den dagliga tröttheten är som bortblåst och jag har aldrig haft en sådan energi och livsglädje som jag har idag, jag njuter av detta VARJE morgon jag slår upp ögonen!!

  Har du varit med om något liknande?
  Har LCHF hjälpt dig på fler sätt än viktnedgång?

  Skriv och berätta =)

  #81883
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Vilken underbar berättelse. Jag blev verkligen glad av att vara läsa ditt inlägg! 🙂

  Jag ska dra igång ordentligt nu och jag blir verkligen extra motiverad när jag läser det som du beskriver. Blir jag av med depression etc av naturlig mat (vilket jag absolut tror är möjligt) så är jag mer än glad 🙂

  #81892
  AvatarFRUGAN
  Deltagare

  Vad härligt att min berättelse kunde glädja dig, vad glad jag blev nu! =)

  Men det är helt otroligt (vågar knappt tro det) om någon skulle komma och berätta detta för mig för ca 2 månader så hade jag INTE trott på det men jag är som en helt ny människa idag (vilket folk runt omkring mig säger om mig också).

  Som jag skrev i inlägget innan så började jag med Lchf för ca 1 månad sedan och har redan sänkt min antidepressiva från 150 mg/dag till 75 mg/dag och jag njuter av småsaker som jag inte lagt märke till innan.

  All lycka till till dig och håller på dig, måste få höra om du blivit bättre från depressionen =)

  #81884
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Låter helt fantastiskt, verkligen 🙂

  #81895
  Avatarapan
  Deltagare

  Toppen!!!! Jag började för en mån sen och jag är jämnare i humöret! Tyvärr går jag inte ner….

  #81893
  AvatarFRUGAN
  Deltagare

  Det kanske kommer snart då?
  Vet att en del är extra känsliga för mejeriprodukter, röda grönsaker eller så… ?

  #81885
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Bara att räkna på vad man äter om man inte går ner i vikt och korrigera därefter.

  #81890
  Avatarkrumelur
  Deltagare

  jag har fått klart bättre tålamod, det är inte längre en cm långt. och jag orkar nu förtiden ta en evighetslång onödig diskussion med ungarna.
  piggare (har dock alltid haft svårt å sova och det har inte blivit bättre) trots att jag vissa dagar är död och knappt får upp ögonen, så har helheten blivit mkt bättre.
  sambon säger att jag är riktigt trevlig nuför tiden, sen om det beror på lchf eller min radikalt minskade ”påhittade” stress.
  just ja, och jag kommer iväg till gymmet-de orkade jag aldrig förut.

  sen känner jag att jag inte har någon hjärna kvar (inte varje dag), men man får skriva upp lite mer!
  (startade 3jan-2012)

  #81889
  AvatarMarit76
  Deltagare

  Jag har märkt att jag nu är mycket jämnare i humöret, mindre ”lynnig” och mindre benägen att starta gräl. Maken, som först var mycket skeptisk till att jag skulle börja med lchf, tycker att det är bra att jag har blivit mindre ”tjötig”. Bara en sån sak att han kan säga så till mig utan att jag hugger på det är bevis nog! *asg* Igår sa han att det var så konstigt, eftersom jag inte hade varit sur på en hel månad.. PMS:en har dessutom lyst med sin frånvaro, hurra! Hoppas det håller i sig.

  #81886
  Avatarpiper
  Deltagare

  Absolut! Förutom viknedgången har jag fått en lugn mage, nästan helt gasfri (!), min UC är en viskning av hur den var tidigare och jag är extremt pigg på morgnarna. Vaknar oftast före väckarklockan. Tålamodet har också fått en boost och ta mig tusan, har det inte blivit roligare på jobbet också! Sedan leder själva viktnedgången till ökad ork (mindre att släpa runt) och det är dessutom mycket roligare att se sig själv i spegeln! Haha!

  #81881
  AvatarLinis
  Deltagare

  Härligt! Man blir ju jämnare i humöret tycker jag och det påverkar säkert en depression positivt. Ännu har jag inte känt av det men jag hoppas att det kan hjälpa mig också. Jag är bipolär så jag svänger ju ändå men det skulle ju vara skönt om kosten kunde påverka iaf så att jag blev lite jämnare.

  #81879
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jo, jag är inte heller så lättirriterad längre. Men det är ju för att man slipper blodsockerfall osv… Jag har inte varit deprimerad innan, men funderar på om jag blivit det nu, haha! Har inget att göra med kosten att det blivit så för mig, men jag har konstant värk i hela kroppen, tappar hår både på knopp och kropp och sover riktigt illa. Matlusten är väl på ca noll nu oxå. Tror det beror på stress, eller nåt annat ”kul”. Men med det lilla förtroende jag har för sjukvården just nu så ska det mer till än så, för att jag ska söka hjälp.

  Men annars är ju allt på topp 😀
  Hade säkert varit värre utan LCHF-kosten!

  #81887
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Jag vet inte hur mkt det har påverkat min ”lättretlighet” osv, men helt klart har jag ju blivit jämnare överlag och när jag inte flippar och äter loss på mina känslor på samma vis hela tiden, så minskas ju oxå de dagar då jag känner ångest för att jag äter som en gris. Numera äter jag istället mkt gris, o har inte ångest på samma vis.. janne rimmar på på undergroundnivå! Det känns skönt att inte slå på sig själv hela tiden för att man klämmer en pizza flera gånger i veckan o äter kilovis med godis. Gött är det att slippa den skiten!

  #81882
  Avatarfrokenfraken
  Deltagare

  Jag har absolut fått mindre ångest och mår mycket bättre. Men jag slipper ju ångest för att jag stoppar i mig skit, alltså godis och hamburgare som förr. Nu går jag ju runt och är smal, snygg och mätt hela tiden så mår massor med bra!:)

  Den största skillnaden är att jag faktiskt orkar hitta på saker efter jobbet. Med vänner, städar eller sätter mig på ett cafe och dricker kaffe och läser en bok. Har lust och energi som aldrig förr. DET är ju verkligen en livsförändring att slippa tänka på socker och mat 24/7 och leva ist!

  Grattis till er andra också. Fantastiskt kul läsning det här:)

  #81894
  AvatarFRUGAN
  Deltagare

  Underbart att läsa om alla positiva inlägg… Grattis till er alla och njut av det jämna ångestfria humöret ! =D

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.