Pumpakärnor och solroskärnor!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2115
  Avatarmiafia
  Deltagare

  Är det Ok att ha lite solroskärnor och pumakärnor i filen? Jag har hållit på LCHF i en månad och snart en vecka. Nu undrar jag som sagt om det är Ok med pumpakärnor och solroskärnor i filen? Jag använder Bollnäsfil. Sen har jag hört att det är mindre bra att äta blomlål ofta, brukar mixa det till mos. Har gått ner ett par kilo men nu är det Stopp för mig oxå. Äter jag för mycket grönsaker. De grönsaker jag använder är broccoli, blomkål, grön pakrika och tomater. Ska jag skära ner på grösnakerna?

  #33309
  AvatarUlle-Bulle
  Deltagare

  Ja, och för mig var fjällfilen som jag åt i början en kh-fälla. Ägg o baconfrulle i nån variant rekommenderas av de flesta här.

  #33312
  Avatarmiafia
  Deltagare

  Ja jag äter ägg och bacon varje morgon och har gjort i över en månad, men jag menade lite fil någon gång i bland med pumpakärnaor och solrosfrön är det helt fel?
  Läste om Dr Dahlqvist och hon säger att filmjölk och fröblandningar som pumpakärnor och solrosfrön är Ok. Därför undrarade jag vad ni tycker.
  Annars visst äter jag ägg och bacon varje morgon.

  #33308
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Dahlqvist är i min värld mer ”när du gått ner till målvikt”… skippa filen några veckor eller blanda den med smetana så du får upp fetthalten=))

  #33307
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Har du inte räknat på filen o kärnorna o sett om du får plats med dom i din kolhydratbudget?
  Annars kan jag ge dig en beräkning; 2 dl Bollnäsfil á 5g kh/100g ger 10g kh + 1 msk solroskärnor o 1 msk pumpakärnor båda á 12,5g kh/100g ger 4g kh.
  Summan blir 14g kolhydrater bara för frukosten. Har du råd med det?

  #33311
  Avatarmiafia
  Deltagare

  Oj då! nej det har jag inte 🙁 Skippar Bollnäsfilen och pumpakärnorna ett tag då 🙂

  #33306
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Tror jag är ett klokt beslut. Ät lite smetana med kanel i stället; 1 dl tjock smetana rör du ut med lite vatten, på med kanel = 2,5 g kh Det kallar jag andra bullar (sa jag ett fult ord nu?)

  #33310
  Avatarmiafia
  Deltagare

  Förklara smetana för mig och hur gör man? :-[

  #33305
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Smetana köper du i din livsmedelsbutik (eller tjatar tills dom tar hem det) Det är ungefär som creme fraiche fast fetare. Lågt kh-innehåll har den också. Valio gör den o den är laktosfri, står alltså bland dom laktosfria mejerivarorna. Jättegod! 😀
  http://www.valio.se/valio/smpage.fwx?page=29&product=2370

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.