Räkna kalorier eller ej ?

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2749
  AvatarVivvi
  Deltagare

  Har läst ganska mkt om denna dieten. Och jag blir lite förbryllad ibland när jag läser om kalorierna.
  Jag läste i början att man inte alls ska räkna kalorier, just därför att det inte behövs. Man har svårt att överäta sig pga att kroppen själv kommer att säga ifrån när den fått nog.

  Sen läste jag att man ska räkna kalorier….allvarligt hur ska det vara ?
  Har nån av er som gått LCHF faktiskt struntat i att räkna och ändå lyckats ?

  Jag gillar inte dubbla budskap, det gör en bara förvirrad.
  Än så länge har jag inte räknat ett enda skvatt, utan går bara på vad min kropp säger. Jag äter nästan inga Kolhydrater förutom det som finns naturligt i vissa av ingredienserna man lagar mat av. med andra ord, det finns ju kollisar i nästan allting…om än mer eller mindre.

  #42709
  Avataralfons
  Deltagare

  Hej och välkommen jag räknar inte kalorier jag äter kött fisk kyckling ägg o smör när jag är hungrig tills jag är mätt har gått ner 18 kg

  #42713
  AvatarVivvi
  Deltagare
  Quote:
  Hej och välkommen jag räknar inte kalorier jag äter kött fisk kyckling ägg o smör när jag är hungrig tills jag är mätt har gått ner 18 kg

  Tack så mkt, glad att jag hittade hit 🙂

  #42710
  AvatarSkold29
  Deltagare

  Räknar inte heller kcal. Kan räkna lite kolhydrater ibland så det inte drar iväg, men så länge jag håller mig till kött, fisk, kyckling, pannbiff, ägg och smör äter jag när jag är hungrig, tills jag blir behagligt mätt. Snart ner tio kilo. Det är det som är så skönt med lCHF , jämfört med mycket annat att man slipper att räkna, väga och mäta allt man äter. Som sagt, håll lite koll på kolisarna, annars bara ät och njut.
  [shadow=red,left]Angelica[/shadow]

  #42706
  Avatargoamarie
  Deltagare

  exempel på en som inte har räknat kalorier http://www.lchf-forum.se/index.php?topic=574.0 och har ändå rasat en massa kilo.

  allt beror på hur känslig du är och hur mkt du har pajjat din kropp med andra diethistorier 🙂
  lycka till
  skriv dagbok här så hjälper vi dig 🙂

  #42704
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Men se upp!! Tommys viktnedgång är inte ett exempel på att man kan vräka i sig kalorier o ändå rasa i vikt. Han äter i princip c:a 1500 kcal om dagen, inte för att han håller igen på dom men han äter i princip bara en gång om dagen. Det är inte många kalorier för en kille som förbränner betydligt mer.

  #42705
  Avatargoamarie
  Deltagare

  nä man skall inte bara kolla på hans dagbok. men han är ett exempel på att inte kolla för mkt på antal kalorier
  🙂
  jag kollar inte kalorier heller och vet faktiskt inte hur många som slinker ner. jag lever efter kött, ägg, smör och majjo

  #42707
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  räknar inte heller, gör som skold, räknar lite kollisar då och då för att dom inte ska dra iväg. Minus 17 kg=))

  #42711
  AvatarMaiden
  Deltagare

  Jag undrar om inte en del av er skulle kunna tänka er att räkna en ”normal” dag bara för att vi nybörjare ska veta iaf.. Jag vet att det är otroligt indviduellt men jag är ändå nyfiken! Jag har under mina sex dagar som lchf:are legat mellan 2000 – 2500 kcal per dag och tycker att det känns ganska mycket!? Jag har skrivit in mina värden på matdagboken.se och dragit av ett underskott på 500 för viktminskning å då rekommenderas det att jag ska äta 2100 kalorier per dag. Men som sagt, skulle gärna vilja veta hur det ser ut för er!
  Tack!

  #42712
  AvatarVivvi
  Deltagare

  Jag hade jättegärna räknat, men jag vet inte hur man gör det på bästa sätt :/

  #42708
  Avataralfons
  Deltagare

  De flesta av oss som varit med ett tag räknar inte kalorier var för kan ni inte lyssna på dessa råd och från början äta kött fisk kyckling ägg o smör det är ju bara att krongla till det att räkna kalorier

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.