Räkna kolhydrater

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5040
  AvatarMinus
  Deltagare

  Så , nu tänker jag börja om igen, ny vikt. Tråkigt men julen har varit bra. Jag tänkte räkna kolhydrater. Visst är det högst 20 man får äta om dagen?
  Började morgonen med 3 ägg och 2 msk smör. Märkte till min förvåning att bara det var 2 kolhydrater. Jag trodde ägg var 0

  Har ätit mycket äggmuffins innan och räknade ut att det var 2 kolhydrater i varje muffins, jag brukade äta 3 och då fick jag i mig 6 kolhydater varje frukost.

  Jag har läst något om en diet inom lchf där man äter nästan 0 kolhydrater, vad äter man då?

  #77657
  AvatarTjockaPappan
  Deltagare

  Enligt Finelis databas innehåller ägg 0,3g kolhydrater/100g.

  #77658
  AvatarMinus
  Deltagare
  Quote:
  Enligt Finelis databas innehåller ägg 0,3g kolhydrater/100g.

  Men då borde det ju inte ens vara 1 kolhydrat i mina frukostägg ::)

  #77655
  AvatarSolile
  Deltagare

  Ja, det måste ju blivit nåt knas om du fått de siffrorna på ägg och smör? Livsmedelsverket säger att ägg har 0 kh/100 gram ägg.
  Enligt minmat.net så är 3 ägg (ca 170 gram) och 2 msk smör (ca 25 gram?) 0,1 gram kh. Så du kan vara lugn! Ät du dina ägg och smöret. Vad du har i dina äggmuffins vet jag inte, men tror att du fått fel siffror där oxå kanske?

  20 gram kh/dag är väl vad de flesta lägger sig på som mest, om det ska ge effektivare viktnedgång. Själv ligger jag oftast på runt 5-10 gram kh/dag. Men det där är olika, hur lågt man behöver ligga för att få en stabil viktnedgång. En del kan ligga på 50 gram kh/dag och gå ned i vikt.

  #77659
  AvatarMinus
  Deltagare

  http://www.kokaihop.se/recept/lchf-frukostmuffins

  Dessa frukostmuffins gör jag, de är jättegoda och enl mina ideer så borde det ju vara väldigt lite kolhydrater i dem, jag gissar att persiljan och keson gör att det blir mer. Ägg, bacon och ost borde vara väldigt lite.

  #77656
  AvatarSolile
  Deltagare

  Blir det 4 st av den satsen alltså? Då borde en muffins ligga på ca 1,3 gram kh. Helt OK tycker jag 🙂

  Angående osten så får man nog kolla lite på förpackningen. Jag brukar kolla på olika tillverkares förpackningar, och samma ostsort kan skilja 3-5 kh/100 gram…. Jag köper alltid den rivna från arla till matlagning, med mindre än 0,5 kh i. Men sen behöver man kanske inte vara så kinkig heller, om man äter en muffins ibland. Men äter man det ofta är det nog bra att se över innehållet lite mer noga. Det skulle jag göra iaf 🙂

  Men det verkade riktigt goda! Ska nog testa dom själv nån dag. Lite lagom som lunch kanske, med en kopp kaffe och kokosfett 😛

  #77660
  AvatarMinus
  Deltagare

  Ang muffinsen, det blir 12 st för varje sats, och de är mättande, jag äter 1-3 st vid varje tillfälle.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.