Råris, finn crisp, flatbröd?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4571
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Om man som jag, inte har så många kilon att gå ner och mestadels går över till lchf för att må bättre osv. Hur är det med finn crisp, råris osv, är det dåligt när det blandas med feta produkter, blir det som fett och socker tillsammans då? Eller hur fungerar det? För råris är ju utan stärkelse…

  Om någon vet, så förklara gärna =)

  #69661
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag skulle undvika de produkter du nämner då de innehåller ganska mycket kolhydrater. Börjar man tulla på ”tydliga” kolhydratskällor är steget till ytterligare avsteg inte så långt.

  Kolhydrater och fett är en dålig kombination. Kolhydraterna skapar blodsocker som triggar insulin som binder/lagra fett… Typ… Så socker blir det i princip oavsett hur kolhydraten ser ut från början.

  Jag har inte heller så mycket att gå ner (nu längre) men jag skulle som sagt inte börja äta ris och bröd för det…

  #69672
  AvatarMynlen
  Deltagare

  raris ingen starkelse? hur kommer starkelsen i vita riset da?

  #69665
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Om jag börjar äta finn crisp, så slutar det med att jag har ätit 5 st eller mer. För mig räcker det inte med en. Dessutom blir magen kass, så det är inte värt det.

  #69679
  AvatarJoggi
  Deltagare

  Jag äter 1 finn crisp med mkt pålägg till frukost varje dag. För mig funkar det kanonbra men jag förstår att många inte fixar det. Hade jag inte varit så j-a envis och målinriktad just nu hade jag nog kunnat knapra i mig ett helt paket!;)

  #69664
  AvatarMadde01
  Deltagare

  det hade inte funkat för mig, så jag hoppar finn crispen. Men det är väl så, jag har ju aldrig bara ätit EN godisbit heller……

  #69662
  Avatarperjoh
  Deltagare

  Visst kan du äta det du nämner om du inte gör det i allt för stora mängder och mår bra av det. Det är inte alla som måste maximera sitt dagsintag till till exempelvis 10 g kolhydrater, du kanske tål mer.
  När jag äter Finn Crisp så är det max 2 skivor och med så mycket pålägg att jag inte orkar en tredje skiva, säkert 1-2 cm pålägg beroendes på sort.
  Om du skulle må sämre i magen eller gå upp i vikt så vet du vad du ska dra in på, det blir mer likt GI och det funkar ju för många.

  #69677
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det är upp till gemene man att avgöra hur mycket kolhydrater man vill äta och hur hög dos av dessa man mår bra utav och klarar av. Äter man råris etc till de flesta måltider så blir det dock ingen LCHF-kost. Dock är det ingen magiskt med dessa fyra bokstäver.

  Med detta sagt: Ät dessa produkter om du vill, men om du gör detta så blir det ingen kost som kan kategoriseras som LCHF.

  #69678
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Tack för era svar!

  Jag åt råris igår och gud vad dåligt jag mådde i magen efter det.. SÅ nej tack råris! Men däremot så tänker jag äta finn crisp då och då, för det får jag inte ont av och jag håller mig oftast till max två skivor, gott med baconost på tycker jag!

  Däremot har jag testat att äta köttfärssås med strimlad vitkål som jag kokat upp i lättsaltat vatten,mycket godare än pasta som man åt förut =) men bra mår man av att äta såhär!!

  #69676
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Baconost tycker jag dock inte är något bra livsmedel. Visst går det att äta samtidigt som man kallar sin kosthållning för LCHF men om man kollar ingredienserna i dessa tuber så är det oftat inget att hurra för.

  #69663
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Sandra: Då är du en erfarenhet rikare när det gäller råriset m a o……

  #69671
  AvatarMynlen
  Deltagare

  men jag undrar fortafarande hur det kommer sig att råris (anses) ha mindre stärkelse än vit ris… Bara för att fatta hur man tänker eller hur det fungarar. Gillar inte råris så det är ingen fara att jag kommer att äta det 🙂

  #69675
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det är bara en missuppfattning. Den ända skillnaden mellan råris och vitt ris är att råris har hela skalet kvar med mer vitaminer/mineraler etc och tar litelängre tid för mag/tarmsystemet att bryta ner till glukos och föra ut i blodet. Ris som ris.

  #69670
  AvatarMynlen
  Deltagare

  ja, det trodde jag nog. Därför undrade jag. Jag kan inte förstå det annars 🙂

  #69674
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Då har du förstått det rätt 😉
  Det roliga är dock att folk i allmähnet är så besatta i fullkorn och fibrer samt långsamma kolhydrater. Igår hörde jag senast en mamma i affären (som dessutom var sjukligt fet) säga till sin son: ”Nej, vi tar dessa, de är nyttigare!” och petade på havrefras när pojken ville ha cornflakes. Saken är dock den att GI är inte så relevant nät det kommer till ”nyttighet” som det har vart på tapeten de senaste åren..

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.