Resan till ett smalare och friskare liv

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok Resan till ett smalare och friskare liv

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 153 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1507
  Avataricechic
  Deltagare

  Då startar jag min resa mot ett smalare och friskare liv. Tänkte att det kunde vara kul att skriva här om framgångar och motgångar. Bättre att omge sig med folk som tror på samma sak och som vet att LCHF is the shit!
  Startvikt förra Måndagen var 107 kg
  Dagens vikt: 106 kg med en hel del fusk över julen 😮
  Målvikt är 62 kg
  Drömvikt 55 kg ::)
  Dagens meny har varit äggröra till frukost och skinksnitsel och bea till middag. Just nu så känns det inte som att det kommer bli ett tredje mål. Är verkligen mät, inte äckligt mät utan helt enkelt skönt mätt. Med orken i behåll.

  Må gott alla LCHF:are 😉

  #21436
  AvatarAnettan
  Deltagare

  Hej och välkommen hit…

  Vi är en del som ”hänger” en hel del här 🙂

  Jag har haft lite ”jullov” 😉 hi hi hi

  #21422
  Avatarelinos
  Deltagare

  Gött att du har bestämt dig! 😀 Let´s go!

  #21470
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Välkommen och gott nytt år=))

  #21520
  AvatarAnna1989
  Deltagare

  Hej! Ser att du och jag har ungefär samma ursprungsvikt! Jag började med lchf i onsdags och det känns helrätt! Hur har det gått för dig än sålänge?

  #21517
  Avataricechic
  Deltagare

  Tack allihopa för ert varma välkomnande ;D
  Hm jag har tyvärr åkt ditt rejält. Är så himla svårt att motstå alla sötsaker när man är bortbjuden. Hur gör ni alla för att klara frestelserna när ni blir bortbjudna?
  Vikten har pendlat som en jojo nu då det har slarvats en måltid ena dagen och nästa dag varit ”duktig” för att sen åka dit igen. Men att det ska vara så svårt jag vet ju att om jag håller mig till det som är bra så försvinner ju kilona. Lite frustrerad och besviken på mig själv idag. Men skam den som ger sig. Ny vecka och nu nya tag.
  Å så blir jag så himla trött på alla mothugg. Vad äter du? ( med en rynk på näsan) LCHF äter jag. Vad är det? Lite kolhydrater och mycket fet och protein. Men hallå räker det inte om du äter mindre och rör dig mer. Då går du ju ner! Det är så man bantar, det du håller på med är bara strunt. Hm kanske skulle låsa in sig och strunta i att umgås med människor när de ändå inte kan acceptera mitt val att äta mig frisk och smal.

  #21469
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  äh, det går över… om det är kommentarerna eller att man struntar i dom vet jag inte, men det går över=). jag brukar se till att inte vara jättehungrig om jag ska bort och inte vet vad som bjuds… ta med ett par babybell ostar;). Lycka till!!

  #21435
  AvatarAnettan
  Deltagare

  Tyvärr är det bara till att vänja sig. JAg får fortfarande höra det även av dom som påpekat det tidigare.. 🙁

  #21468
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  men tycker du inte det är lättare nu?? trisst naturligt vis att folk måste lägga negativa kommentarer, men…

  #21434
  AvatarAnettan
  Deltagare

  Jo man blir inte lika stött mer. Eller iriiterad. Nu förklarar jag det igen och undrar hur många gånger jag måste gör det innan dom förstår 😉

  #21467
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  hihi, för vissa… mååånga, men vi ser ju resultat!!

  #21433
  AvatarAnettan
  Deltagare

  Ja ja mensan. Visst gör man det… Gött är ddet!!!

  #21519
  AvatarAnna1989
  Deltagare

  Jag tror lite att det handlar om att verkligen ha bestämt sig till 100% att tro på lchf och att verkligen gå in för det. Då slutar man bry sig, för vad spelar det egentligen för roll vad alla andra lata tjockisar som inte gör något åt sin situation tycker? Eller de som är smala och kan trycka i sig vad som helst utan att gå upp ett gram, vad vet de om viktminskning? Ditt val angående din kropp har ingen annan med att göra. Helt sjukt hur människor ska tycka och veta så mycket när det komme till vissa saker, tex bantning, graviditeter och olika sjukdomar. Och inte att förglömma; så fort det är val är helt plötsligt alla experter.

  Sverige: landet där de självutnämnda experterna spyr ut sina åsikter över folk och pekar med hela handen men ogärna gör något åt sin egna situation.

  Stå på dig och om folk är jobbiga så chocka med att säga; jag mår dåligt av kolhydrater och får ont i magen och pruttar som bara den 😉

  #21516
  Avataricechic
  Deltagare

  Ni är väldigt klocka ;D
  Har nu tagit med mig mat när det varit kalas eller så har jag ätit innan för att slippa kommentarerna om min mat.
  Men det går faktiskt lite dåligt har pendlat upp och ner även om jag verkligen inte slarvat har varit stenhård. Fast kanske är det så att jag inte kan äta nötter eller dricka kaffe för då stegar vågen upp igen de dagarna.
  Sen är jag knappt hungrig längre. Har inte ätit nåt idag för jag är verkligen inte hungrig rätt eller fel?

  #21547
  AvatarAriadne
  Deltagare

  Jag dricker två-tre koppar kaffe om dagen (med kokosfett i) och det fungerar för mig. Men nötter försöker jag hålla mig undan, för äter jag nötter så stannar viktminskningen för mig. Jag har lärt känna vad som passar och inte passar för just mig med tiden.

  /Ariadne

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 153 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.