Revbensspjäll – Billigt kött, lättlagat

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Recept Kötträtter Revbensspjäll – Billigt kött, lättlagat

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #135
  Avatarstenmonika
  Deltagare

  Hör ibland att det är för dyrt att leva LCHF. Kan vara så, men testa det här köttreceptet, så blir det lite billigare i alla fall:

  1. Köp tjocka revbensspjäll (kan också heta knäckta…). Fyra förpackningar är lagom mycket att laga till i en långpanna.

  2. Sätt ugnen på ca 150 grader.

  3 Ta ur köttet ur förpackningarna och lägg bitarna i en långpanna. Sätt in pannan i ugnen. Du behöver inte vänta på att temperaturen är uppe än.

  4. Låt allt steka på tills köttet är varmt nog, dvs drygt 80 grader. Du känner doften av det när det är dags att börja kolla temperaturen.

  5. Det du inte tänker äta genast, paketerar du i plastpåsar och fryser in när det svalnat. Det du vill äta är nu klart, mört och gott – och redo för din kreativa insats.

  6. ”Bena ur” köttet, skär det i bitar och lägg det i en stekpanna. Värm det i smör. Krydda – t.ex. som vi gör, med peppar och någon örtkrydda och så en sås gjord av soja, mörk balsamvinäger och grädde. Prova dig fram till proportionerna, men snåla aldrig på grädden. Om du äter köttet med något LCHF-mos, kan såsen vara lite tunnare – reducera den annars till den konsistens du klarar av att få upp på en gaffel. Den är så god att du inte vill missa en gnutta av den!

  Jag saltar inte eftersom smöret och sojasåsen är salta nog.

  Fyra rejäla middagsbitar för åtminstone tre personer har du fått ihop utan ansträngning. Du kan få ihop fyra helt olika rätter genom att krydda på olika sätt. Grisköttet är så neutralt att det lånar sig till det mesta. Chili? Timjan & oregano? Din fantasi är den enda begränsningen!

  Smaklig måltid!

  #6999
  AvatarMequila
  Deltagare

  Provade den här ikväll, och himmel vad gott det var!

  #6998
  AvatarMequila
  Deltagare

  Fick en fundering såhär några timmar efter middagen är äten och 3 lunchlådor står i kylen… hur är det med sockret i sojan? Går det bra?

  #7000
  Avatarlchfusa
  Deltagare

  Svarar enligt andra inlagg jag har last har pa forumet… Soja har ju inte toppen kH, beror ju lite pa marken o.s.v., men oftast sa trycker man ju inte i sig direkt 1 dl utan bara en msk eller sa om man har det som smaksattare/farg i en sas. Sa vad jag har forstatt det ar det helt ok eftersom nar man tanker pa hur lite man egentligen anvander sa blir det inte alls mkt kH. Nu ar jag inget proffs men det ar sa jag har forstatt det 🙂

  #6997
  AvatarMequila
  Deltagare

  Ah, makes sense 🙂

  #6995
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Oh, revbenspjäll är gott! Har ju faktiskt det i frysen. Detta recept kanske man ska prova i helgen!

  #6996
  AvatarMequila
  Deltagare

  Gör det Madde, det kommer bli en ny favorit hos mig. Jättegott med sallad och lite mozzarella ost till 🙂

  #7001
  AvatarSweet.as.hell
  Deltagare

  need to try

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.