Röda kliande och ettriga utslag :(

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4661
  Avatarmiffo_
  Deltagare

  Inne på min 4:e LCHF-vecka och det har gått jättebra (trots att jag äter mellan 50-70 g kh per dag).

  Anyway… har haft lite röda utslag mellan brösten, i nacken och lite på ryggen sedan någon vecka tillbaka. Blev livrädd först men googlade sedan och lugnades av att det verkade vara en rätt så vanlig biverkning, inget farligt, och att det skulle gå över.

  Men nu har det dykt upp i armvecken och på magen också, samt blivit värre och kliar mer. Ska dessutom utomlands om 1 vecka och då är det ju inte så kul att vara prickig, röd och kliig i bikini!!

  Någon som vet om man kan göra något för att få dem att försvinna snabbare? Känns som att det har ett samband med svett och träning. Har tränat och promenerat 4-5 ggr under de här veckorna -> undvika träning fram tills resan??

  #71674
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det är ingen idé att försöka få någon slags diagnos på ett internetforum. Spekulationer kan pågå i evigheter. Det bästa du kan göra är att gå till en specialist, i detta fall så kontaktar du sjukvården och ser vad de säger.

  Svårt att se att din kost kan gå under rätt kriterier för att kallas LCHF när du äter 70 gram kolhydrater/dag. Högst 7E% kolhydrater är det som gäller för att det ska kallas LCHF och om inte ditt totala energiintag är runt 4500 Kcal, vilket jag tvivlar på, så äter du inte LCHF. Lågkolhdratskost, javisst. LCHF, nej.

  #71670
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jimmy: Jag är så imponerad av all din kunskap 😉
  Eller det är väl allmänt vetande kanske, bara jag som inte orkar sätta mig in i allt, haha. Jag bara kör på liksom! Så länge man mår bra och får de resultat man vill så är väl allt OK ;D

  Angående utslagen Miffo, så hade jag såna oxå ett tag. Får dom då och då fortfarande. Men vad det beror på är omöjligt att säga! Har en kortisonsalva (receptfri) som jag smörjt på och det har hjälp mot klådan jättebra!

  #71673
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Tack så mycket solile! 🙂
  Jag jobbar med kost och träning samt att det är det absolut bästa jag vet så jag har ganska bra koll 😉

  #71669
  AvatarSolile
  Deltagare

  Himlans bra! Då kan man få lite träningstips av dig sen då om det behövs?

  #71672
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Självklart. Jag jobbar som sagt med detta och coachar både folk som tävlar och folk som bara vill må bra och träna på en mer motionsnivå 🙂

  #71675
  AvatarPaula
  Deltagare

  Jag har oxå utslag som kliar som fasen.
  Som myggbett fast ändå inte….

  Undrar nu om detta är vanligt bland LCHFare?

  #71671
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Hade det ett tag men för mig hjälpte det att smörja med Cocosa. Kokosoljan är verkligen ett undermedel. Nästa steg är att prova hår och hårbotten inpackning med den.

  #71668
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jag ska testa kokosoljan på min lillplutts ben. Han har haft utslag hur länge som helst. Kan ju funka 🙂

  #71667
  Avatarmagnetiskatankar
  Deltagare

  Jag har baddat mina sådana tok-kliande utslag med kollodialt silver flera ggr om dagen……hjälper fint.

  Jag gjorde också en hår inpackning med cocosa….men mitt hår blev som tuggummi. Däremot smörjer jag kroppen med cocosa i duschen det sista jag gör när man är varm och inte har torkat sig än. Det är härligt.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.