Rostbiffslock?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2923
  AvatarLinis
  Deltagare

  Först: Hej, hej, ny här! ;D

  Jag har ett rostbiffslock i frysen som jag tänkte göra något med. Problemet är att när jag försöker hitta recept med det hittar jag bara recept för sån där rostbiff man köper i skivor. Inte riktigt vad det är jag har i frysen alltså. Så, är det någon som har något bra recept eller en aning om vad man kan använda det där locket till?

  #45545
  Avatarulfons
  Deltagare

  Om det är en hel stek, laga till en tjälknöl. 12 timmar på ettkilo kött i ugnen på 80grader. Lägg in steken frusen i ugnen.. när den är klar sänker du ner den i ca 4 timmar i vatten som är saltat och kryddat och låter den suga i sej smak. Enkelt och gott.

  #45544
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Rostbiff o rostbiffslock brukar lagas till på samma sätt. Vad vill du göra med köttet? Vill du inte ha det rött i mitten = rostbiff man köper i skivor?
  Annars är det gott med varm sådan rostbiff; helstekt o skivad i tjocka skivor o med bearnaisesås till. Genomstek om du inte gillar rött i mitten eller skiva o stek.

  #45547
  AvatarLinis
  Deltagare

  Jag har funderat på tjälknöl men är inte helt förtjust i det. Fast det har blivit godare med åren. Rött kött gör mig absolut ingenting. Det jag kanske funderar på är om det skulle funka att göra någon god köttgryta av den. Jag vet som inte riktigt hur köttet är om det är segt eller mört. Funkar det att bara steka t.ex.?

  #45543
  Avataragnetasch
  Deltagare

  NEEEJ! Inte en tråkig gryta! I den ska man ha framdelskött (helst med ben)

  Här, läs på Menyse vad man kan göra med den fina o möra rostbiffen. Steka i skivor t.ex:
  http://www.menyse.com/action/subProductGroup?productGroupId3=31

  #45546
  AvatarLinis
  Deltagare

  Åh, tack för länken. Tänk vad okunnig man känner sig. 😮 Den rostbiff jag ätit har antingen varit sån man köper i affären i skivor i charken (sån man har som pålägg) eller tjälknöl. Men jag ska definitivt inte göra någon gryta på den nu när jag fått så fina tips. 🙂

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.