Så dålig disciplin…

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5050
  Avatarmenea
  Deltagare

  Egentligen skriver jag bara det här för att jag behöver lite peppning. Ibland är ni duktiga på det här inne så jag hoppas att ni vill vara det nu.

  Jag började lite smått med lchf för ca. en vecka sedan. Inte alls för att gå ner i vikt, det har jag inget behov av, men jag vill bli av med sötsug och småätande. Jag har dock svårt att svara på hur det går, för jag börjar inse att jag inte känner någon skillnad alls på hunger, sug och vana.

  Vid lunch och middag kan jag känna lite skillnad att jag faktiskt kan vara hungrig och att det är dags för mat. Men mitt största problem är senare på kvällarna (och lite på eftermiddagen) då jag kan vara jättemätt och trots det sitta och fundera på vad jag ska plocka fram och småäta av. Det är inte direkt något sug, jag tror bara att det är en extremt inbiten vana och jag har inte disciplin nog att hålla emot. Jag har lyckats hålla emot ett par kvällar den senaste veckan men långt ifrån alla.

  Har ni några bra tips på hur man ökar disciplinen? Om inte så får ni gärna komma med lite peppande ord i alla fall! 🙂

  #77973
  AvatarJenny_N79
  Deltagare

  Mitt enda tips är att inte vara så hård mot sig själv i början. Vill du stoppa nåt i munnen på kvällen så gör det, men håll dig till LCHF-vänliga alternativ. När jag började för 4 månader sen, så åt jag titt som tätt, av både det ena och det andra, inte för att jag var hungrig utan för att jag var van att äta ofta. Men ju längre tid det har gått desto mindre och mer sällan äter jag. Det tar tid att lära om.
  Däremot äter jag fortfarande något på kvällen framför tvn, oftast kanske bara ett frökex med ost och smör eller en kopp the med grädde, ibland en ruta mörk choklad. Det är min tid på dagen, efter jobb och barn. Har försökt att jobba bort denna vanan men det är svårt, så jag har accepterat det och unnar mig detta varje dag, äter lite mindre till middag bara.

  Så tipset är att ta det lugnt och inte vara för hård mot dig själv, suget/vanan kommer gå över. Du är på rätt väg som valt LCHF, det räcker så! Lycka till!

  #77970
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Om du äter mera mat till middagen, blir du hungrig/sugen då oxå? Om jag äter för lite till middagen så blir jag sugen/hungrig.

  Ev kan du testa med en kopp kaffe med kokosfett, det kanske funkar.

  #77979
  AvatarMajaM
  Deltagare

  Jennys svar var bra! Försök hålla ut eller ta något som man ”får”. Och låt inte de mest strikta skrämma dig, för vissa här äter typ 2 ggr per dygn och förstår inte alls varför man behöver äta mer eller vill unna sig något gott ibland 🙂

  #77980
  AvatarLord Marcus
  Deltagare

  Själv brukar jag ta och koka upp ett dussin ägg eller så, hårdkokt.

  Sen ligger de i kylskåpet. Om jag någonsin känner ett enormt sug på att stoppa något i munnen, då äter jag ett ägg, färdigkokt och väntades i mitt kylskåp 😛

  Det är också jättebra ifall du någonsin har bråttom till lunch eller behöver mellis mellan skola/jobb och andra aktiviteter. Då tar jag ut två-tre ägg och värmer dem i varmt vatten, sen klyver jag dem på hälften i en skål och lägger en klick smör ovanpå.

  #77974
  Avatarmenea
  Deltagare

  Ja, alltså jag kan vara proppmätt på kvällen och trots det känna att jag vill äta något. Mest för ätandets skull, fast egentligen är det inte ätandet jag vill åt, tror jag. Det är plockandet, att ha något som man kan plocka av och äta, att ta något och föra till munnen typ.

  Jag håller mig absolut bara till sånt som är lchf-vänligt (sen kan det vara mer eller mindre vänligt ibland, men fortfarande okej, inget sött, då blir det värre).

  #77971
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Du får göra det enkelt för dig, ät middagen framför tv:n, så är problemet löst.

  #77975
  Avatarmenea
  Deltagare

  Haha, det gör jag redan. Har inget val! Är student och vi bor i en etta med kokvrå på 29 kvadrat. Finns inte så mycket mer bord än tv-bordet och ett skrivbord men där står det en dator. Så det är framför tv:n som gäller här…

  #77972
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Ha ha, då får vi hitta på ngt annat.
  Börja sticka, så håller du fingarna sysselsatta med ngt.

  Eller när du är sugen på ngt, så går du o borstar tänderna. Jag brukar inte vilja stoppa ngt i munnen, när
  tänderna är nyborstade.

  #77976
  Avatarmenea
  Deltagare

  Att borsta tänderna har jag faktiskt tänkt på, kanske ska bli bättre på att faktiskt göra det också och inte bara tänka. För det funkar, vill verkligen inte äta något när jag har borstat tänderna precis…

  Oftast sitter jag med datorn så jag har ju redan något jag håller på med, även om jag väl mest läser på den och då blir ju inte händerna lika aktiva..

  #77981
  AvatarLord Marcus
  Deltagare

  Du har inte funderat på typ… Tuggummi? :3

  #77977
  Avatarmenea
  Deltagare

  Fast man plockar ju inte med ett tuggummi riktigt, det är för tråkigt 😛

  #77982
  AvatarLord Marcus
  Deltagare

  Själv tycker jag om att göra gurkstavar och dippa. Se bara till att du gjort din egen dippa, och inte köpt något färdigpackat skit fullt med socker.

  Annars tycker jag om att ta en ostbit och sen skiva ner den i små fyrkantiga bitar. Sen sitter jag och äter bitarna med en tandpetare 😛

  Oliver är också jättegott att äta på det här sättet. Och soltorkade tomater.

  #77978
  Avatarmenea
  Deltagare

  Precis! Det är sådant jag vill ha, och jag rotar alltid fram något i skåpen. Det är egentligen det som är det värsta, jag kan stå utan någonting hemma och en stund senare har jag trots det lyckats slänga ihop något att småäta av. Lite hopplös är jag.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.