Sandras väg till -45 kilo

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 303 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1279
  Avatar_Sandra_
  Deltagare

  Wow! -45 kilo… Det låter helt sjukt att skriva det eftersom jag fortfarande inte riktigt har accepterat att jag lider av fetma. Det har jag kunnat räkna ut jättelänge på bmi och sådant, men aldrig riktigt tagit in det. Det skulle nog såra för mycket.

  Okej, nu har jag provat nästan allt! Viktväktarna, Cambridge, Nutrilett och till och med försöka svälta mig (när jag var yngre). Nu har jag hittat den här dieten, och det känns helrätt! Har kört på riktigt i en vecka nu, och jävlar vad glad jag blev i morse när jag redan på en vecka gått ner 2 kilo! Helt otroligt! =D

  Nu är det dags för mig att ta tag i min (jävla) övervikt och visa mig själv att jag klarar detta!!! =)

  Den här ”dieten” känns så perfekt, jag menar: Man behöver ju aldrig vara hungrig och ett stort plus – man FÅR äta grädde!!? Helt sjukt, verkligen! Allt blir godare med grädde.

  Så nu jävlar KÖR VIIIII!!!

  13/10: 105.1 kg
  20/10: 103.1 kg

  #16963
  AvatarTess
  Deltagare

  Oj -45kg?! Det låter ju helt galet, men inte helt omöjligt. Jag startade på 94kg och vill ner minst 20. Jag vill ju inte se ut som ett benrangel 😉 Det bästa med LCHF (tycker jag) är att man sällan är hungrig, man äter sina 3 mål om dagen (vissa äter mer sällan) och så är de inge mer med det, inge småätning hela tiden eller ätandes medan man lagar maten. Sen är ju de bästa självklart att man ser resultat och det ger motivation till att fortsätta såklart. Annars hade jag lagt av för längesen tror jag. Det ”sämsta” med LCHF är att det är svårt att få i sig rätt mat och rätt fettmängd när man är iväg någonstans och inte laga den mat man brukar. Annars är jag helnöjd med LCHF och har gått ner 8.1kg, 10cm runt magen, 5cm lår och 4cm armar på 3 månader. Det går sakta men säkert.

  Lycka till med din viktresa och ge inte upp, de kommer vara tungt i början och du kommer säkert hamna på en platå men bara fortsätt kämpa så ger de sig. //tess

  #17093
  Avatar_Sandra_
  Deltagare

  Ja, helt sjukt med 45 kilos övervikt.. jag har nog inte fattat det än egentligen. Jag vill väga 60 kg, det är min absoluta målvikt – för jag VILL så gärna kunna ha fina kläder så att de sitter bra. Jag är väldigt modeintresserad – men inget sitter snyggt på mig just nu, så man blir inte så snygg som jag vill vara =(

  Vad duktig du är!! Grattis till -8.1 kg, det är riktigt bra!!!! Tack för ditt peppande, jag blir aspeppad av att läsa vad andra gått ner med LCHF! =)

  Kram på dig!

  #16962
  AvatarTess
  Deltagare

  Menade absolut inte att de var mycke med 45kg övervikt, utan att de var mycke du ville ned. Så inga missuppfattningar här inte 😉
  Tack för beröm, och jag vet precis vad du menar med att man blir peppad av alla andra. Precis när jag började m LCHF så läste jag dagboken ”från björn till man” och blev SJUUUUkt peppad och var tvungen att springa iväg till cykeln och cykla en sväng, fick sån energi. Nu skulle ju inte detta hända idag *skratt*.

  Vi hörs längs vägen Sandra!

  #17092
  Avatar_Sandra_
  Deltagare

  Hahaha! 😉

  Jag har precis läst en del från dagboken ”från björn till man” och blir också sjuuukt peppad! Men verkar som han kör på mer protein istället för fett? Men jag ska läsa mer… jag vill också gå ner i vikt!!! =D

  Nu lyssnar jag på julsånger och tänker att nästa jul kanske jag nått min målvikt!! Det blir jag också väldigt peppad av!!

  Är det någon som vet om man får äta rödbetssallad på julbordet? Jag är lite tidig med julbordsplanering, men jag är så peppad! [move]SOMEBODY STOP ME!![/move] Haha! 😉

  Ha det så bra!! =D Kram!

  #17090
  Avatar_Sandra_
  Deltagare

  Nu fattar jag ingenting här… Kan någon snälla hjälpa mig?? =D

  Jag förstår mig inte på den här dagboken… Hur lägger jag in nya inlägg i dagboken? Ska jag ta ”svara” då? ???

  #17091
  Avatar_Sandra_
  Deltagare

  Den där Weight Loss Ticker som jag precis fixat för att se min viktminskning, har en jäkligt konstig effekt på mig. Jag går in på min sida flera gånger nu för att se om den ändrat sig.. Hur DUM är man egentligen, haha?! Jag tror att den ska typ se hur mycker jag går ner i vikt just precis nu, och hoppas på att den ska sakta räkna ner. Hoppas att mitt psycho-beteende går över snart, haha!! Jag VET ju innerst inne att den inte kommer räkna ner förrän jag skrivit i att den ska göra det. Hahaha!

  Kram på er alla LCHF-are! 😉

  #16968
  AvatarVodo
  Deltagare
  Quote:
  Hahaha! 😉

  Jag har precis läst en del från dagboken ”från björn till man” och blir också sjuuukt peppad! Men verkar som han kör på mer protein istället för fett? Men jag ska läsa mer… jag vill också gå ner i vikt!!! =D

  Glöm inte att kött inte bara innehåller protein utan även fett, och ibland också nån kolhydrat.
  Och så är det så att det är energin från kolhydrater som skall ersättas med fett, inte volymen. De kan räcka men att steka köttet i smör för att ersätta den energi som kommer från en portion pasta, tex. Nu är jag inte sådan som räknar vare sig kalorier eller gram, så jag vet inga exakta mängder av något, men en vanlig missuppfattning är att man ska ösa på med fett. Så är inte fallet, utan det räcker gott och väl att steka i smör, ha i en skvätt grädde i maten, och bara äta fullfeta produkter. Märker man att man har problem att gå ned eller ist går upp kan det vara idé att justera fettmängden åt något håll.

  #16961
  AvatarTess
  Deltagare

  rödbetssallad innehåller om jag inte minns fel 11gr/100g. Och de e lite i högsta laget. Men de beror ju på hur strikt man e och i vilka mängder man äter ( i mitt fall tills burken e slut), jag kommer nog unna mig rödbetssallad i jul för de e så grymt gott, men jag hoppar potatisen så klart!!!

  #17089
  Avatar_Sandra_
  Deltagare

  Okej, jag får ta liiite rödbetssallad då helt enkelt! 😉 Det är väldigt gott, men man vill ju inte stanna av i viktminskningen pga den, det är den inte värd, för mig i alla fall! 😀

  Är det bara jag som längtar till julen, btw? 😀

  Jaha! Jag trodde man skulle äta riktigt mycket fett för att gå ner, jag ska nog försöka att inte ta i så jag spricker med fett då, from now on! =) Tack tack tack!!

  #16957
  Avatartoru
  Deltagare

  Jämfört med alla andra metoder så ska man äta mycket fett. Med lchf ska man äta mycket fett, men det fina med denna metod är att det varierar hur mycket man behöver äta för att få igång viktminskningen. Björn äter tex mycket kycklig och om jag förstått rätt så är det kycklingklubbor han äter. Det är de fetaste delarna på kycklingen. Om man bara skulle äta kycklingbröstfilé utan skinn tror jag det skulle bli betydligt sämre resultat. Då behövs det nog mer fett. Men som sagt alla reagerar lite olika. Jag har mått mina intag ganska länge men kan inte riktigt se någon trend relaterat till fettintaget även om jag försöker hålla upp det på i alla fall 75% av all energi som jag stoppar i mig.

  #17088
  Avatar_Sandra_
  Deltagare

  Okej, tack för svar! 🙂

  Det är spännande detta, att läsa nya recept mm. Jag är så taggad!

  #17087
  Avatar_Sandra_
  Deltagare

  Åh, vad jag är trött. Har precis kommit hem från jobbet. Blev lite konstigt idag, har inte ätit någon lunch, men åt två små babybel ostbitar så jag får klara mig till middagen helt enkelt. Blir konstigt att äta såhär sen lunch annars. Undrar om detta kommer påverka viktminskningen negativt, att jag inte ätit lunch?

  Hmm.. Tåls att fundera på! ???

  I övrigt så är jag fortfarande grymt taggad! ;D Längtar till onsdag, då är det dags för vägning igen!
  Jag har varit duktig och inte vägt mig i morse, det är svårt att låta bli!

  Ha en bra LCHF- dag! 😛

  #17086
  Avatar_Sandra_
  Deltagare

  Nu blev jag lite omotiverad… =( Jag läste här ibland forumen att man inte kan gå ner hur mkt som helst med LCHF. Kommer det då att betyda att jag måste ändra diet efter ett tag?

  #16956
  Avatartoru
  Deltagare

  Man kan inte gå ner hur mycket som helst utan kroppen ”normaliserar” sig. Man kan alltså inte äta sig mager, men det betyder ju inte att man inte kan nå sin idealvikt om den är i närheten av var ”naturen” vill att den ska vara. När man nått den vikten så fortsätter man helt enkelt att leva med lchf och njuter av att må bra i både magen och huvudet. När man når ”normalvikt” så kan man ju börja träna mer för att få en mer vältränad kropp om det är utseendet man är ute efter.

  Om man siktar på att bli mager så kan man väl svänga om och börja räkna kalorier och äta sallad när man nått ner men det känns ju lite märkligt att vilja bli mager kan i alla fall jag tycka.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 303 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.