second opinion

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #763
  Avatardaniel
  Deltagare

  Jag bor utomlands och hade nyligen en obligatorisk lakarundersokning som bl.a inneholl kolesterol prov. Mina varden var Totalkolesterol 213, HDL=62 och LDL=134, Triglycerides=78. Doktorn tyckte att mina varden var for hoga och forordade medicin. Jag ar dock tveksam och haller inte med om hans tolkning. Jag skulle kunna halla med om att jag bor tanka pa vad jag ater men med tanke pa HDL och Triglyceride varderna ar hans kolesterol tolkning en aning skev. Mitt blodtryck var normalt men i en zon som skulle kunna leda till hogt blodtryck. Jag ar 178cm och vager 63. Passerade nyligen 50 ar. Skulle nagon initierad vilja kommentera pa mina varden. Daniel

  #12263
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Det är lite svårt att kommentera dina värden eftersom dom inte anges i mmol/l (som i Sverige) utan i mg/dL Då ser rekommendationerna ut såhär:

  Totalkolesterol mindre än 200 mg/dL
  HDL högre än 40-50 mg/dL
  LDL mindre än 100 mg/dL
  Triglycerider mindre än 150 mg/dL

  Det är som du säger att HDL o triglycerider är ok men totalkolesterolet är lite högt o LDL är ganska högt o det är just LDL som är en riskmarkör för hjärtinfarkt o stroke.
  Vad är det du tycker är fel i din läkares tolkning? Varför vill du inte ta medicin mot ditt höga LDL?

  #12265
  Avatardaniel
  Deltagare

  Agnetasch, manga tack for ditt svar. Jag hade i atanke tva olika ratios som jag har sett anvands: Total kolesterol/HDL och HDL/LDL och som forefoll vara helt ok. Givetvis inser jag att ar en novis och att LDL ensamt kanske ar en kritisk variabel. Varfor ar jag tveksam till medicin? Jag antar att jag vill ge den naturliga vagen genom kost andring en chans att fa bukt med LDL. Om detta inte hjalper inom en 3-4 manaders period far jag acceptera faktum. Och jo, jag tranar regelbundet och roker inte, sa lite konfunderad ar jag.

  #12264
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Hm kan du inte fara till en till läkare och mäta eller finns det läkare som mäter på ”svensk” sättet så kolla med dom.

  #12262
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Jag antar att jag vill ge den naturliga vagen genom kost andring en chans att fa bukt med LDL

  Är det LCHF du vill prova? Efter 6 mån med LCHF erfor jag att jag sänkt mitt totalkolesterol o höjt mitt LDL Du kanske lyckas bättre med båda. Fortsätt att träna, det sänker dina triglycerider 😀

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.