Sen, när jag är klar… hur gör jag då?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5386
  angel75
  Deltagare

  Jag menar, jag ska gå ner till 58 kg, ska jag nöja mig med det eller ska jag ta något extrakilo till ifall jag går upp det direkt? Min tanke är ju inte att äta LCHF hela livet, utan att återinföra kanske lite kolhydrater ibland, men att kanske försöka att inte bara äta kollisar? :wink-smiley: Förstår ni hur jag menar?

  #83546
  Jolieust
  Deltagare

  Alltså, nu är jag inte speciellt insatt (inne på 4:e veckan nu) – men min tanke är att fortsätta även efter jag nått målvikten. Dock mer liberalt – då jag nu försöker ligga under 10 g KH varje dag så kommer jag nog att gå upp till mellan 20 – 50 g KH per dag när jag är ”klar”. Eftersom LCHF inte bara är viktminskning utan snarare en livsstil som får mig att må väldigt bra så ser jag ingen anledning till att gå tillbaka till konstanta blodsockersvängar, illamående, sötsug och trötthet.
  Alternativt kanske det går att gå över till den sista fasen i GI? Där man äter väldigt normalt, men typ byter ut pasta mot bulgur 🙂

  #83540
  Madde01
  Deltagare

  Jag kommer att fortsätta att undvika de största kolhydratfällorna, även i fortsättningen.
  De var ju de som gjorde att jag gick upp i vikt.

  Sen kanske man unnar sig några potatisklyftor (maken gör gudomlig klyftpotatis) ngn enstaka, men
  inte varje vecka.

  Jag mår så bra av denna kost, så jag fortsätter.

  #83544
  Solile
  Deltagare

  Hur du ska göra sen kan ju bara du svara på. Äter du LCHF enbart för att gå ned i vikt så är det väl fritt fram för KH sen när du gått ned till din målvikt. Men då får du nog räkna med att gå upp alla kilon igen på sikt 😉

  Om du äter LCHF även för att det är hälsosammare så skulle jag nog fortsätta med LCHF, men kanske som Madde säger, unna mig nåt med KH då och då som jag verkligen saknar, men fortfarande välja bort godis, mjöl osv.

  #83541
  Madde01
  Deltagare

  Idag har jag unnat mig rotmos (gjord på enbart kålrot + grädde) samt fläskkorv.
  Jisses, vad det var gott!

  Enligt de uppgifter som jag har så innehåller kålrot 6.4 g/100g, men det var det värt!

  #83545
  Solile
  Deltagare

  Åååh, ROTMOS är ju jättegott! Klart man kan unna sig det ibland om man bara gör det på kålrot och grädde. MUMS! Jag tänkte förresten testa att göra nån slags puré av rättikan. Undrar hur det blir? den smakar ju inte så mycket så man får väl krydda den ordentligt, och koka med nån lökbit.

  #83543
  ulfons
  Deltagare

  Ja prova det Solile, jag har haft samma tanke om det skulle gå att göra mos på den. Skulle vilja ha nåt sån till stekt fisk. Berätta hur det gick.

  #83542
  Madde01
  Deltagare

  Testa gärna o meddela hur det gick!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.