Sendrag och fusk!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #576
  AvatarLissu
  Deltagare

  Hej!

  Jag har ätit LCHF sen i augusti. Nu med Julen i antågande och julfester så har det blivit lite för mycket fusk. Jag undrar om sendrag har något med fusk att göra!? Det har blivit att fuska 1-2 ggr/ vecka nu i ca 2-3 v. Jag tänker tillåta mig lite fusk med gottamvete under jul och nyår men sen måste jag skärpa mig! 🙂

  Vad händer i kroppen när jag fuskar?
  Är det skadligt för kroppen?

  Första ggr när jag fuskade fick jag magkramp :(! Efter det har jag ”bara” fått ont och blivit väldigt uppblåst o svullen om magen.
  När kommer man i ketos efter att fuskat?

  Har sendrag nåt med fusk att göra?
  Det är mest i vaderna jag får sendrag men även under fötterna ! Det tar väldigt ont och jag kan vakna flera ggr på natten av sendraget! 🙁
  Jag hoppas någon med mer erfarenhet kan svara på mina frågor!
  Tacksam för svar!

  Lissu

  #10003
  AvatarTittilutta
  Deltagare

  Hej!

  Jag har hållit på sedan i juli med LCHF (-11,2 kg idag), efter några månader fick jag också problem med sendrag bak på båda benen.Det försvann dock efter en månad ungefär, fick senare veta på Hälsokostbutiken att det beror på brist på magnesium.
  Jag fuskar också ibland (en gång varannan vecka kanske) men får inget större problem med magen, får kanske springa på toa en extra gång bara.

  Ett problem jag däremot har är att jag har känning av yrsel, det har hållit i sig cirka 6 veckor nu. Det är dock också på bättringsvägen, så det är kanske bara en fas man får gå igenom.

  MVH Tittilutta

  #10006
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Hej.

  Jag har ingen aning om ditt sendrag och hoppas att det löser sig men jag känner igen det där med magen. Jag har bara prövat LCHF i december och tänkte att jag skulle ta uppehåll under julhelgen (som för mig började igår… :-[ (semestern började då.. ) och jag stoppade väl i mig lite för mycket godis på en gång och har sen dess också känt mig helt konstig i magen.. Lite svullen och lite smått illamående.. Funderar på om det går över snart eller om det kommer att dröja flera veckor? Tänkte ju njuta fullständigt av all ”förbjuden” mat under jul och sen börja om från början i januari (mina 17 dagar diet i december var bara en test för att se om det skulle ge något/hur svårt det var och om jag skulle vilja fortsätta) Äter du samma mängd kolhydrater som innan de dagar du ”fuskar” eller är det bara en liten mängd?
  Hoppas att värken går över för dig!

  #10007
  AvatarJeanikee
  Deltagare

  Sendrag kan även bero på att man druckit för lite, det har hjälpt för mig tidigare då jag ofta fått sendrag när jag varit gravid… Att du blir uppblåst och uppsvälld är väl ganska normalt när du går från en kost nästan helt utan kolhydrater och sen chockar den med massor på en gång. Men det går över efter ett tag. När det gäller ketos så beror det lite på hur mycket kolhydrater man har i kroppen, men ett par tre dagar borde räcka. Hoppas du blir bättre i magen snart.

  #10004
  Avatarcapiso
  Deltagare

  Jag har i flera år haft problem med kramp i vader och fötter och när jag hållit på ett tag med LCHF blev det olidligt. Vissa nätter fick jag hoppa upp och ner ur sängen i ett. Om jag då kopplat ihop detta med LCHF hade jag nog slutat med kosten omedelbart. Det återgick så småningom till det normala, alltså kramp då och då. Det verkar som om kroppen ofta reagerar på ett eller annat sätt när man lägger om kosten så radikalt.

  #10008
  Avatarlinnsan
  Deltagare

  Hej! Jag har faktiskt också tänkt fuska lite. Känns så ledsamt att behöva undvika allt det goda under julen.
  Dock så har jag valt att dricka sockerfri glögg, julmust light, mörk choklad etc etc. Fast risgrynsgröt, lite potatis, lussebullar och tunnbröd kommer också ätas. Fast tänker snåla lite med det. Men jag undrar om en fuskdag stoppar viktnedgången mycket? :-

  #10001
  AvatarIdean
  Deltagare

  Hejsan fuskare o sendragena

  Fuska ni bara när jag fuskar mår jag inte bra o inser att Jag mår bäst på att äta LCHF mat finns massor gott inte bara ägg å köttfärs limpa!

  Sen kramp o sendrag funkar det inte med mineral vatten så finns det magnesium tabletter på Apoteket det fixar problemen!!
  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  #10009
  Avatarbartelebom
  Deltagare

  Hej alla,

  Jag fuskade i tre dagar nu under julhelgen och det var inte alls bra, sötsuget triggades igång naturligtvis. Och jag blev ilsk och irreterad. Och idag vaknade jag och var bara så seg och trött. Kunde faktiskt inte tänka klart. Det släppte inte förrän sen eftermiddagen.
  Ska tilläggas att jag bestämde mig med en gång på morgonen att slut med detta slibberi, för jag vill må bra!

  Maria

  #10002
  Avatarhelen
  Deltagare

  Ja herrejisses!!!
  Jag har hållit på sen i Juni och har nu -15 kilo och har väl 10 kvar tills jag är ”nöjd”. Har en överenskommelse med mej själv att absolut verkligen köra strikt för att sedan ta ett ”återfall” nån gång varannan månad.

  Det här återfallet brukar resultera i KRAMP i magen som om jag hade träningsvärk efter 500 situps. Återkommande toabesök. Lättirriterad. Trötthet utom begrepp när jag ska in i ketos igen efter ca tre dygn. Hungerkänslor som jag är så glad att slippa i vanliga fall.
  För varje gång tänker jag att det där var nog inte så smart….hmmm…förutom allt som jag räknat upp och en hel del som jag troligen förträngt så går jag upp ca 1,5-2,5 kilo på de här små kalasen. Enligt vad jag fått berättat för mej så är det vatten som lagras i kroppen då den får kolisar i sig. Jag kan bara konstatera att man måste bli av med det där extra vattnet innan man kan bli av med fett?? Alltså så tappar man ju i viktnedgång…
  Får se hur det blir med återfallen framöver…hahaha…har ju ett inplanerat till nyårsafton. Mina beräkningar säger att återfallet på julafton hinner jag precis ”nolla” innan nyårsafton och sen har jag en vecka till innan jag är tillbaka på mina -15kg. SEN är jag NOG färdig med de där dumheterna…känns inte som om det är värt det riktigt??

  #10005
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Eller hur är det skönt nu när julen och nyår är förbi så att man kan återgå till det vanliga och ”slippa” fuska.. ;D
  Jag har ätit massor av godis och onyttigheter under hela julhelgen så nu känner jag mig uppsvälld igen och är så peppad att vara lite striktare igen. Tre månader tills påsken nu… 😉
  Lycka till ni andra!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.