Sex dagar lchf och inget resultat

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3881
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Hej
  Klev å vågen i morse. Inget resultat 🙁 Kan det bero på att jag är mitt uppi månadens händelse (mens).
  Vaknade och nästan flög upp på vågen, och döm om stor besvikelse. Jag har varit mycket noga med kh för att inte störa processen. Jag slutade äta TY på tisdag och jag har ätit äg o bacon på morgon och omelett. Middagarna har bestått av kött och gratänger på blomkol och broccoli och blomkolsmos. Mellannmål och snacks har vart brieost ölkorv och vanlig fet ost och svålar. Igår åt jag kycklingbröst kokta i gräddsås med brysselkol och brytbönor. Jag har även ätit philadelpiaost. Kan nån säga vad som kan vara fel. Jag ger inte upp, men blir besviken på resultatet. Men jag mätte mej runt midja och ca 2 cm har försvunnit där så det kan jag va glad över. Nu ska jag ut och äta frukost och det får bli mosade ägg med smör tror jag. Jag dricker vatten, men kanske för lite. Snälla, hjälp mej med tips så nästa veckas invägning blir minus. Jag trivs så bra med denna kosten och har fått orken tillbaka 🙂
  Tack för ett bra forum alla där ute 🙂

  #60448
  Avatarpseu
  Deltagare

  Vågen är egentligen en dum sak att använda för att mäta framgång. Jag gör det själv, och jag har vissa knep för att få den att visa på ett för mig positivt resultat. Ja, den enda jag lurar är mig själv, och eftersom jag går in i det hela med vetskapen om att det är för att lura mig själv så undrar jag lite om inte min briljans är uppe och flirtar med galenskapen..

  I alla fall, man brukar ju säga att man ska väga sig på morgonen. Det jag upptäckte ganska tidigt är att det är skillnad på morgon och morgon. Normalt sett, när jag går upp för att jobba klockan 5.30 så väger man betydligt mycket mer än vad jag gör om jag ligger och drar mig till 10-11 en helgmorgon. Alltså väger man sig på helgen, samt drar ut på den dagen lite så man kan vänta till så sent som möjligt.. Obs, väg dig inte sedan under arbetsveckan för då blir du bara sur att du gått upp i vikt igen.. 😛 Välkommen till min galna värld.

  Om du trivs med kosten, och du känner dig piggare än förut så finns det en hel del personer som skulle argumentera för att det i sig är en framgång klart mycket viktigare än framsteg på vågen. Plus att måttbandet visade på steg i rätt riktning, så jag tror det ser bra ut. Lycka till!

  #60453
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Hej Pseu!
  Tack för inblicken i din ”galna” värld 😉 Alltid kul med feedback. Och som du säger, känns det bra och jag får energi och faktiskt att måttbandet visar minus, då är det ju positiva effekter värda att sträva på med. Nej vågen ska inte styra min vecka. Som ” gammal” bantare vet vet jag effekten av det. Man blir bara nedslagen . Jag var nog FÖR hoppfull att första vecka skulle ge nått på vågen. Jag läser här och ser goda effekter hos andra. Det är ju dem man tror man ska nå själv också med en gång. Men det har gett positiva effekter även om vågen inte sa nått 🙂 Men jag kämpar på. Och här finns så mycket energi att hämta, både hos er och i maten, så den ska jag inte rata,den är guld värd. Tack för inblicken i ditt liv Pseu 🙂

  #60454

  hej,

  kolla på min post, där har jag liknande frågor och fick jätte bra svar om blomkål och grädde etc…

  Lycka till och bra jobbat med 2cm!!

  #60452
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Tack ”ett steg i taget ” det är just det man måste tänka :ett steg i taget. Jag ska kolla din post 🙂

  #60446
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  mens på g säger du… ignorera vågen denna vecka, du är på rätt väg och cm är viktigare=))

  #60451
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Hej mctrollet!
  Tack för de positiva orden. Jag jag är i slutfasen av mensen och tänker att det har en viss inverkan. Men även att jag nu förstått att blomkålsmos och gratänger ger en del kh. Även kålpudding utan risgrynsgröt i. Jag tar ett nytt tag och kör enbart kött och såser. Mellanmålen med ölkorv ost och fläsksvålar får hjälpa mej hoppas jag. Gubben är till affären och köper batteri till digitalvågen så det kan bli exaktare vikter i framtiden. Tur att han är med på noterna oxå annars kanske det hade blivit stopp här. Men här på forumet får jag så mycket hjälp och stöd så jag SKA klara det.. Tack för hjälpen

  #60450
  AvatarGlassbomben
  Deltagare
  Quote:
  hej,

  kolla på min post, där har jag liknande frågor och fick jätte bra svar om blomkål och grädde etc…

  Lycka till och bra jobbat med 2cm!!

  Där fick jag lära mycket 🙂 Blåmkålsgratäng är aja baja nu. Nu går vi in för kött och såser. Tack för vägledningen 🙂

  #60447
  AvatarMynlen
  Deltagare

  gratängerna och kålpuddingarna är inte alls så farliga, men det beror mycket på HUR mycket man äter av det. En liten bit bara går ju bra!.

  förstår inte helt varför kålpuddingen skulle vara dålig. jag gör den på ett recept jag hittat någonstans, köttfärs, litet lök, kål ingår, men sen inte mycket mer som innehåller kh. Jag använder iallafall ingen sirap eller något som drar iväg det.

  #60449
  AvatarGlassbomben
  Deltagare

  Hej Mynlen
  Det är nog just det där att lära sej äta en liten bit 🙂 Så jag ska tänka mej för och verkligen ta till mej vad det är som gäller 🙂 Jag har bantat med så många olika sätt så det rör till sej. Det gäller att tänka på totalen under dagen, av innehållet. Mycket grejor som det är lite kh i, men som kanske sabbar förbränningen.
  Tack för svaret 🙂

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.