sexig, singel nu fattas bara smal!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok sexig, singel nu fattas bara smal!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 98 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3678
  Avatarjelu
  Deltagare

  Har hållt på med LCHF i 5 veckor på torsdag och fram tills förra veckan har det gått alldeles utmärkt! Jag vet inte vad det är med mig, men de senaste två/tre dagarna har jag inte mått bra alls mentalt, tyckt att det är jobbigt, att jag äter fel och för mycket och allt möjligt negativt tänkande. :'( Jag lider även av hetsätning (främst när jag mår dåligt) så idag har det varit riktigt jobbigt och jag har funderat på att ge upp. Men jag ska göra ett sista försök och efter att ha läst här med alla som stöttar och är positiva kanske jag ska försöka dela med mig lite och se om jag mår bättre då. Så här kommer mitt försök 🙂

  Jag började med LCHF den 9 juni och den 7 juli hade jag gått ner 6,4 kilo. Men de här senaste dagarna har det stått still och jag har gått upp 1 kilo. Vet att det inte stått stilla så lång tid men det är ändå så påfrestande! Tänkte därför skriva upp vad jag har ätit varje dag och förhoppningsvis få lite respons som kan göra min viktnedgång bättre

  Frukost: 4 baconskivor, äggröra med 1 ägg och 1 msk grädde, en celcius
  Mellis: Kaffe med 1 msk grädde
  Lunch: äggröra med 1 ägg, 2 champinioner och 3 baconskivor
  Efterrätt: halv dl blåbär med 1 1/2 dl LCHF glass från butiken
  Middag: 1 1/2 köttbit med 2 grillade champinioner och ca 2 dl bea
  Snacks: fyra skinkskivor med bregott.

  Är väldigt tacksam för respons på hur jag verkar äta!

  #56260
  Avatarsassann
  Deltagare

  vilken bra start du haft på din viktnedgång!=)

  det enda jag har att anmärka på är efterrätten, den skulle jag undvika har för mig att blåbär innehåller mycket kolhydrater.

  Lycka till!

  #56253
  AvatarJarrebring
  Deltagare

  Vet inte din inställning till LCHF filosofin om naturlig mat. Men varken celciusen eller LCHF-glassen är att betrakta som naturliga produkter.

  Annars ser det bra ut och det går ju bra för dig. Det är bara hjärnspöken du behöver övervinna, och det fixar du! 🙂

  #56311
  Avatarjelu
  Deltagare

  Tack så mycket för era svar! Jag har försökt äta så naturligt som möjligt men igår var det så svårt så då fick det bli lite glass, kände att det var det eller en stor påse godis som fanns hemma 😉 Idag mår jag lite bättre, men är väldigt nervös över invägningen imorgon, om jag inte har gått ner är jag rädd för att jag ska bli lite deppig och ge upp igen och det vill jag inte 🙁
  Idag är jag på kryssning och det är vårt för det finns inte så mycket att äta känns det som. Men en frukost på 2 ägg och 10g smör hur låter det?

  Och sen har jag en liten fråga. Innan jag började med LCHF var jag en stor redbull älskare, det är därför jag dricker celcius istället, men är det bättre då att dricka sockerfri redbull istället för celcius? Tills jag känner att jag kan sluta helt ^

  #56252
  AvatarJarrebring
  Deltagare

  Jag tror ju inte energidrycker är särskilt nyttiga, men om man väljer att dricka en energidryck så tycker jag man ska dricka det man tycker är godast. Så, gör som du vill 🙂

  #56310
  Avatarjelu
  Deltagare

  Okej, tack så mycket!
  Idag var det svårt för jag var på en dagskryssning med familjen. Men tycker att jag lyckades sköta mig ganska bra i alla fall

  Frukosten: 2 ägg, en celcius och 10 g smör
  Mellis: 1 ägg
  Lunch: en sån där färdig räkmacka, jag åt räkorna, majonäsen (som var vanlig fet majonäs enligt personalen) och 1 ägg.
  Fika: Kaffe med lite grädde i
  Middag: 120 g kött, vitlökssmör och 4 haulomiskivor.

  Vet fortfarande inte om det känns rätt med hur jag äter. Känns som om jag äter för mycket?

  #56240
  Avatarstpe006
  Deltagare

  Skippa glassen. Det är massor med skräp i den. Kolla innehållsförteckningen, massor av tillsatser. Dessutom är den sötad, inte med socker men med annat sötningsmedel och även om det inte påverkar blodsockret så kan den söta smaken ge insulinpåslag och därmed fettinlagring. Den söta smaken skulle också kunna påverka sötsuget. Detsamma gäller förstås andra sötade produkter som sockerfri enrgidryck eller annan läsk. Drick vatten, gärna smaksatt med bubblor.

  6,4 kilos viktnedgång på fem veckor är kanonbra och oroa dig inte för att du gått upp et kilo. Det är fullt normalt att det vänder upp nåt kilo för att sedan ta fart neråt igen, specielt för kvinnor som har en månatlig hormoncykel som kan påverka. Dessa platåer kommer med jämna mellanrum, så det är fullt normalt. Det är inte heller det viktigaste vad vågen säger. Jag tappade ca. fem kilo de första veckorna, sedan har det inte hänt något på vågen, men smalare har jag fortsatt att bli hela tiden under mina 6 mån.

  Stå på dig och upp med humöret, det kommer säkert att gå hur bra som helst fr dig. De första fem, sex veckorna tyckte jagvar ganska besvärliga men sedan har det bara blivit lättare och lättare.

  #56309
  Avatarjelu
  Deltagare

  Tack! Ja glassen var inte ett bra inslag, den står i frysen nu och det konstiga är att jag inte ens är sugen på den så här i efterhand! 😛 Men du mäter dig också?

  #56239
  Avatarstpe006
  Deltagare

  Njae, jag har inte mätt, men eftersom jag har en sned och krånglande rygg så har det med jämna mellanrum tagits bilder på mig i samband med behandling, och det är ganska tydlig skillnad på dessa bilder.

  #56308
  Avatarjelu
  Deltagare

  Okej, vad kul fast ändå inte om du förstår vad jag menar 😛 Kul att man ser skillnad men inte kul att du har problem med ryggen!

  #56307
  Avatarjelu
  Deltagare

  Idag känns det konstigt! Hade invägning/mätning och så här såg det ut
  Vikt + 1,4
  Midja -1
  Höft -1
  Bröst +1
  Arm +- 0
  Ben -1
  Rumpa +- 0

  Varför går jag upp så mycket som 1,4 kilo när jag har minskat på flera ställen?????

  #56306
  Avatarjelu
  Deltagare

  Just det kollade igenom mitt första inlägg och kanske borde lägga till att sedan i lördags går jag även en morgonpromenad på 30 min.

  Jaha, efter min invägning ( 🙁 ) och promenad fixar jag frukost som vanligt.
  Idag blev det 2 skivor bacon (allt som fanns kvar) och 1 ägg som jag gjorde äggröra av med smör.

  Mellis: En celcius istället för kaffet med grädden i..

  Lunch: 120g kött, 3 haulomiskivor, 4 tsk bea

  Middag: vet inte riktigt än, kanske kött igen? Får väl uppdatera senare.

  #56258
  Avatarpojkmaffia
  Deltagare

  hej du!

  förstår din frustration.
  men jag har en tanke. jag och även andra tjejkompisar går upp i vikt när man har ägglossning eller ska ha mens.
  tänker på din ökade bystsize.
  kan det inte vara så att du har ägglossning? eller ska ha eller har mens?
  även om man inte alltid går upp i vikt eller får ömma eller större bröst så kan det ske ibland. det är varmt, kvavt ute och kroppen kan bara för det samla på sig extra vätska med.
  jag har en väninna som kan gå upp 5-6 kg varje gång hon har ägglossning el om det är mens

  kämpa vidare, ge inte upp! du fixar detta!!!
  om du väger dig ofta så försök att undvika att väga dig på ett ag så du inte hänger upp dig så mkt på vikten eftersom när du inte ser nedgång så blir du stressad och stress är inte heller bra för vikten, bara det kan skapa viktuppgång. även dålig sömn.

  jag hejjar på dig

  #56234
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  förutom cellsius ser det bra ut, tlamod och vägning en gång i veckan, samma tid, samma plats och du ska se att det går bra;). Tyckte mej läsa ngn stans att du försöker sluta röka?? Stressen kan påverka… ta det lungt, du har ju gått ner fint sammantaget=)

  #56305
  Avatarjelu
  Deltagare

  Pojkmaffia: tack så mycket för stödet! Jag äter p-piller och då får man ingen ägglossning, men äggmognaden sker ju fortfarande, det kanske är det som påverkar?

  Mctrollet: Jo jag försöker sluta röka, det är min 3 rökfria dag idag så det kanske också lägger till viss stress. Blir bara så frusterad när det är en ganska stor viktökning för en vecka 🙁

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 98 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.