Ska börja med Lchf har massor med frågor.

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Ska börja med Lchf har massor med frågor.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4664
  AvatarFidde82
  Deltagare

  Hejsan,…

  Jag är inne på att börja med Lchf dels eftersom jg tror så starkt på det och dels för att bli av med min övervikt än gång för alla. Men som många andra har jag miljoner frågor eller något…=) Men jag tycker efter att ha googlat run o läst assor säger alla olika så vad är egentligen bra när man vill gå ner i vikt?

  jag är 165 cm lång o har ca 40 kg övervikt som jag vill bli av med. En del säger de inte gå ner alls en del rasar i vikt. Så vadärdet mest effektiva. Har förstått att ägg o bacon till frukost är det primära att äta. Kan man kanske ibland äta 3 kokta ägg med majonnäs o räkor? 3 kokta äggmed en halv burk makrill och majonnäs.
  Vad ska man äta till lunch o middag. en del säger kött, fisk o fågel, med smör, grädde oc grönsaker, en del säge inte grönsaker o en del säger med blomkålsmos o broccolimos. Köttfärssås med lök, grädde, sambal, champinkoner, paprika o tomatkross funkar det.

  Ja som ni märker man ser massor i djungeln men skulle vara tacksam för all hjälp jag kan få… hur e´ det med soja i maten, den innehåller väl offantligt höga mängder kh.

  Vore som sagt var tacksam för så mycket tips som möjligt… vill ha en planerad start när jag ska börja =)

  #71722
  Avatarulfons
  Deltagare

  Jag äter ofta en rejäl köttbit med beasås och broccoli, man kan ha olika kryddsmör om man vill. Bacon lindad kycklingfile är inte heller dumt.

  #71726
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Dina frukostförslag ser bra ut. Kan tipsa om ost (ev. med smör) och avokado också. Ifall du behöver omväxling…

  #71731
  AvatarCathrin
  Deltagare

  Bacon-lindad lax med blomkålsmos 😛
  köttfärs biffar med Ost -gömma, gräddsås och smörstekt zuccini…
  Frukost: Ost Omelett skinka el. bacon , kaffe med grädde 🙂
  Mumms 😛
  kvällssnacks : Ölkorv, brieost, ev lite nötter….
  det finns så mycket gott att välja på, kolla här: http://metrobloggen.se/millasmat/zuccinipasta_med_soltorkade_tomater_och_bacon/

  #71737
  AvatarFidde82
  Deltagare

  det låter ju gott det, men går man ner i vikt då om man äter ex blomkålsmos, om man har grädde o ost o sånt det är väl mera det som är min fråga eller hur ska man tänka ?=)
  alla säger så olika så vill ha full koll när jag ska börja så man verkligen gör rätt och går ner, eller om man har mycket övervikt kanske det inte spelar någon roll eller?

  #71721
  Avatarulfons
  Deltagare

  Kolla på närings innehållet. Jag äter allt som innehåller max 5 kh, hälst mindre. Är dej mätt när du äter, dock ej typ julbordsmätt.Min idee är att man ska inte trycka i sej så man spränger ut magen, äter man sej lagomt mätt krymper magsäcken och man äter då mindre och viktnedgången kommer. Det handlar om att inte äta mer än vad man förbrukar, som Jimmy säger fast man hoppar kolhydrater. lev väl och lycka till.

  #71729
  Avatarwar
  Deltagare

  Jag äter som vanligt fast utan kolhydrater, dämpar ev sug med ost eller ölkorv.

  Soya är inga bekymmer om du inte tänker dig att ha decilitervis i maten.

  #71730
  AvatarCathrin
  Deltagare

  Jo man går faktiskt ner i vikt fast du använder smör, grädde och goa feta ostar, grillag kyckling med skinnet kvar osv,
  man blir ju mycket mättare och nöjd längre efter en måltid, och det är ju så att man blir mindre småsugen på ”snabb onyttig” mat, godis,läsk osv, sötsuget försvinner och det är lättare att stå emot frestelser under dagen 🙂
  det totala intaget av energi blir mindre, alltså går man ner i vikt, mätt o go, bra va' ? 🙂

  #71723
  AvatarSolile
  Deltagare

  Att bara äta sånt som innehåller MAX 5kh/100gram tycker jag är en bra tumregel i början. Iaf om du vill se resultat någorlunda snabbt. Man måste inte äta ägg och bacon (jag gör det högst sällan numera). Du kan göra en krämig äggröra med smetana och/eller smör, kokosfett, grädde, philadelphiaost etc. Kolla innehållsförteckningen bara så fixar du det! Och jag tar till ölkorv, ost och torkat kött (beef jerky) om jag blir sugen på nåt, vilket inte är så ofta längre 🙂

  Lycka till! Kör på bara!

  #71736
  AvatarFidde82
  Deltagare

  Hejsan!

  Vad härligt att höra, jag har absolut inget emot att äta äggröra med bacon, det är ju sånt som annars är lite förbjudet på något sätt, men även kokta ägg, med räkor o majonnäs är inget jag skulle banga. Likaså 1/2 burk makrill i tomatsås, med majonnäs o ägg inget jag heller skulle banga. Så en bra dag kan vara

  Frukost: 3 ägg, med 2 msk grädde, kryddor göra äggröra på o steka i smör, 1/2 pkt bacon stekt i smör. Eller 3 kokta ägg, med majonnäs o räkor sådär 1-2 dl? eller 3 kokta ägg med 1/2 burk makrill o majonnäs, eller någon god röra med ägg, tonfiks, räkor lite creme frasihe o majonnäs på 1 avocado.

  Lunch när man är hungrig. Kött med blomkålsmos gjord på sör o grädde o lite sallad. eller Gryta med lövbiff, paprika, purjolök, vitlök, sambal, squash, grädde o frsishe. Eller köttfärssås med tomatkross, gul lök, vitlök, paprika, champinjoner o grädde. osv. Kanske köttfärs med vitkål, grädde, fraishe, lök o lite soya… eller fiskgryta med torsk, lax, tomatkross, lök, gul paprika, fraishe o saffran.

  Middag likaså då tror inte jag att jag kommer bli sugen… Låter detta som en bra plan, hur ska man tänka med (grädde, fraishe) är det o tänka lite eller märker man om det bli för mycket, påverka det vikten något? o tomater o sallad o sånt, vet ju ovangjords grönsaker, men man ska tydligen vara försiktig med lök o tomat o så är det något som påverkar viktnedgången? Vissa säger man ska äta så här, andra att man inte ska o vissa att man ska äta 12 gram kh per dag max, andra 20 gr o vissa 30 gr o så därför jag frågar så mycket hoppas jag inte är för jobbig nu o tacka för alla råd, många av er som gått ner mycket o hur åt ni o la upp dagen. Finns det några bra veckomenyer någonstans som är bra som start? eller handlar det om att tänka.

  Vilken falukorv kan man äta? Vilka isterband? har inte hittat någon bra. Vissa recept jag hittat är jordnötssmör i kan man verkligen ha de? O ha sett Airams bok med dahlqvist där det är chilisås i 1-2 dl för 4 personer, vad är det för chilisås? det innehåller väl massor med socker?

  Om man vill dricka alkohol kan man göra det?

  #71720
  Avatarulfons
  Deltagare

  Ja visst, rödvin och torrt vitt vin går bra, liksom rena spritprodukter typ wiskey. Öl och söta drinkar ska man undvika. Men som sagt inget är förbjudet om det bara händer nåt enstaka tillfälle.

  #71735
  AvatarFidde82
  Deltagare

  ah tack vad bra, sen resten jag skrev då?=) i mitt långa inlägg

  #71719
  Avatarulfons
  Deltagare

  Det ser bra ut det som du äter tycker jag. korv ska hög kötthalt då är det lite kh idom. Lidl har ofta bra tyska korvar, även villys har choritzo med 95% kött i. Jordnötssmör bör man va försiktig med, lätt att bli för mycket är ju så gott. För vikt nergån bör man hålla sej under 20 gram kolisar per dag, enligt dom lärde.Men det är nog olika från person till person, men det är nog en bra riktlinje.

  #71734
  AvatarFidde82
  Deltagare

  Så om jag kör lite som jag skrivit är det under det då eller något som jag behöver förbättra? om man ska hålla sig under 20 gram

  #71718
  Avatarulfons
  Deltagare

  Du får läsa näringsinnehållet och räkna, det är nog ganska bra ska du se.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.