Skaman må såhär bra?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #424
  Avatarbanan
  Deltagare

  Jag väger 67 kg och är 168 cm lång. Dvs inte särskilt överviktig men klart mycket rundare än jag önskar. Liksom många andra har jag ALLTID bantat. Under 1 års tid har jag gått på GI-liknande diet men under sommaren har jag gått upp från 64-67 tack vare vin och för mycket mat. Är normalt fruktoman så det blir väl 5-7 frukter om dagen.

  Jag började med LCHF för 3 dagar sedan. Min dag kan se ut såhär: Frukost: 2 Ägg+ avocado. Lunch: Köttbit+fet sås och sallad, Mellis: creme F. Middag: Lax och färskostfyllda champinjoner i ugnen.
  (Håller mig till livsmedel under 7g kolhydrater/ 100g)

  Problemet är att jag dag 3-4 mår så pass bra att jag undrar om ngt är fel. Jag har inte lidit en sekund av dieten. Går på toa 1 gng om dagen och jobbar 14 timmar inom ett krävande yrke utan minsta ansträngning. Det känns som om jag är mätt hela tiden och inte minsta sug.

  Shit, tänk om jag får för mkt energi och går upp i vikt istället? Lovat att köra 1 vecka utan att väga mig så att man ger detta en chans.

  Är det normalt att må såhär bra?

  #9069
  Avatarcathrine
  Deltagare

  hej banan och välkommen hit 🙂
  Du gör mycket rätt! Du har säkert hittat massa olika recept vi har på vår sida här?
  Frukterna kan du tyvärr skippa de har massa kolhydrater i sig. Avokado, melon kan du äta men väg dem o räkna kolhydraterna att du inte får alltför mycket i dig per dag. max 20 kolh.per dag skall man äta att gå ner i vikt.
  Du kan titta o räkna i fineli.fi på vad du äter. Du är inte mycket överviktig så kan hända att du inte går mera ner i vikt än i början lite? men berätta gärna hur det går för oss så kan vi följa med o stödja dig. Hungern minskar och suget som du har märkt men ät 3 gånger per dag ändå. Toabesöken kommer också att minska.

  #9070
  AvatarKarinSch
  Deltagare

  Som sagt, toabesöken minskar!! Och blir väldigt obehagliga, får förstoppning och kan inte gå på toa under 4-6 dagar, vilket ger otroliga magsmärtor och illamående, efter dessa dagar kommer allt ut i en våldsam förstoppningsdiarre med kramper och ont.
  Ska det verkligen vara så? Det känns inte det minsta sunt att inte ha normal avföring.

  #9072
  Avatarbanan
  Deltagare

  Jag måste bara tillägga att idag, dag 4 vaknade jag (mätt och vid gott mod) och gick på toa precis som vanligt. Visst är mängden avföring mindre men smidigt så att säga :-[

  När är det som den hårda magen ska visa sig?

  Jag har levt i tron att man kan äta vad jag man behagar så länge kolhydraterna är under 5-7g /100g men menar ni att man ska räkna dem också??? -Nu åt jag 1 dl creme fraiche alltså 2,5g kolhydrater. Då har man alltså ca 17,5 kolhydrater kvar den dagen?
  Det var ngt nytt… lchf blev direkt mycket svårare. 🙂 Men jag ger mig inte!

  #9071
  AvatarClash
  Deltagare

  Hejsan!

  Visst kan man räkna totalmängden, alla gör olika, jag gör det inte. Håller mig till regeln om att det inte får vara mer än 5 g kolhydrater / 100 g. Och kan ändå glädjas åt att sedan 1 juni har gått ner 17.1 kg 😀

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.