Skeptiker som ger det en chans har lite frågor

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Skeptiker som ger det en chans har lite frågor

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1935
  AvatarGeorgia
  Deltagare

  Hej!

  Jag började i måndags och var väldigt skeptisk. Idag Lördag har jag gått ner 1,3kg vilket förvånar mig men gör mig glad! Jag har nämligen druckit ”Lättdryck” (utan tillsatser) i stället för läsk och det är så svårt att sluta med det nu med. Lite godis har det slunkit ner också men kanske 7 bitar smågodis vid två tillfällen, inga mängder. Så jag ger det ett par veckor till och hoppas på det bästa, men det känns ju så bakvänt att äta fet mat:)

  Jag startade LCHF vid 78,2 kg, har gått ner från 86,6 själv men stått stilla nu. Vägde i morse 76,9 och är 1,63 kort. Tränar 3 ggr i veckan styrka och löpning. Vet inte vilken vikt jag vill ner till men vill kunna ha på mig st 38 och kunna ha shorts! 🙂

  Nåväl jag har lite frågor:
  1. Jag kan känna mig illamående efter jag har ätit ibland, är det någon annan som känner/kände så och är det isåfall övergående? Jag har lite svårt för så fet mat nämligen eftersom jag har skytt det tidigare.

  2. Jag har mätt och skrivit upp det jag äter så jag håller koll på proteinintag och kolhydratintag. Jag försöker hålla kolhydraterna under 20gr och det kräver sin fantasi ibland. Är vegetarian nämligen så jag har inte lika många valmöjligheter då bönor o linser inte finns på menyn lika mycket. Keso och ägg går ju bra. Är 20g bra? För mycket eller för lite?

  3. Håller ni på och skriver upp fortfarande, ni som har hållit på ett tag?

  det var mina frågor
  MVH
  G


  weight.png

  #30168
  Avatarcaizita
  Deltagare

  jag skulle köpa boken
  ”för feta män och runda kvinnor” by Skaldeman

  där får du många frågor svarade 😉

  Jag har hållt på i 3 v

  har varken vägt mig eller mätt mig,
  men mår som en prinsessa

  Väljer råvaror som har mindre än, eller med 5g kollisar per 100 g

  Det är övergående,kroppen reagerar på kollis avgifting, på olika sätt för alla, men den reagerar

  20 gr per dag är bra, 😀

  #30174
  AvatarGeorgia
  Deltagare

  ok, Tack för tipsen! Och snabbt svar för den delen.

  Det kan ju vara så att det är avgiftningen som gör mig illamående. Jag minns när jag slutade med Cola så låg jag i sängen två dagar och skakade, frös huvudvärk och illamående. Och då drack jag ändå inte MÄNGDER på det sättet….

  #30167
  Avatarcaizita
  Deltagare

  Jo du, kroppen reagerar
  Jag har haft huvudvärk, kramp i benen….

  Socker o kollisar är verkligen ett riktigt gift 😛

  Så bra jag mår nu….e nästan oförskämt 😉

  vikten e bara ett +, men mitt psykiska vällmående, är det bästa 😀

  ät o njut av de goda
  välj bra fetter, helst de med 30+
  😀

  #30162
  AvatarFranke
  Deltagare

  Jag tycker det verkar ganska rimligt att du mår illa för du inte är van vid att äta fett, vegetariansk kost har ju väldigt låg fetthalt i allmänhet. Tror garanterat du vänjer dig snart, jag kan äta rent smält smör nu utan problem (och med nöje :).

  Kommer du under 20g om dan som vegetarian är jag imponerad; vad äter du för något? Ägg, grädde ost och grönsaker kommer man ju inte såå långt med.

  #30173
  AvatarGeorgia
  Deltagare

  Jag äter mycket Quorn som inte har sååå mycket kolhydrater i sig. Och så har jag proteinpulver hemma som jag tar som en shake efter träning. Där blir det väl problem eftersom mjölken som man ska blanda med innehåller ”mycket” Kh. Men jag har kommit på att jag kan ta hälften vatten och hälften grädde istället. Sen blir det ju ägg som sagt och Keso är bra. Sen tar jag omega-3 tillskott för jag är allergisk mot fisk.

  Det är lite pyssel och svårt att komma upp i 70-80g proteiner som jag kanske borde, det blir väl 60-70 en bra dag….

  Skönt att höra att flera har mått dåligt och att det är normalt (missförstå mig rätt). Jag tänkte att jag kanske skulle behöva sluta.

  #30172
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Äter du inte heller fisk eller ägg? Det gör jag och då funkar det ju ganska bra. Annars får du försöka kolla runt på olika lchf-forum med recept, brukar (som det gör här) finnas en avdelning för oss ”grönsakstyper”, även om de inte är så varierande. Nu vet ju jag inte dina anledningar till att äta vego, men om det går, fundera på att äta fisk å ägg, det kan underlätta. Själv börjar jag mer och mer luta åt att hitta mer ekologiska köttalternativ så att jag kan få mig själv till att sluta avsky köttindustrin så mycket att jag vill börja äta det igen, haha. Lite trist när man bor i Sthlm, inte så många gårdar att köpa saker direkt från :/

  Lycka till! Och om du inte behöver tappa jättemycket i vikt på en gång, så behöver du inte totalstrypa alla kolhydrater.

  #30165
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Saluhallarna… Kajsa Warg… finns massa bra ekologisk och närodlat även i sthlm om man letar=))

  #30171
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Ja, mest handlar det nog om att jag först nu i livet börjar laga min egen mat. Har jobbat inom försvaret innan, alltså serveras frukost, lunch, middag av någon annan. Eftersom jag har haft så svårt för hela köttindustrin å så, så har jag valt bort det (samt att jag faktiskt slutade tycka om kött). Problemet har ju blivit att jag istället trycker i min quorn och sojaprodukter; knappast naturliga grejer. Eller det klassiska vegokäket; pasta och pastasås.

  Men, liksom jag nu tar tag i varifrån jag köper mina kläder, kommer jag även ta reda på hur jag ska få tag i matvaror!

  #30164
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Nä, quorn är väl inte den mest naturliga produkten;)

  #30170
  AvatarGohper
  Deltagare

  Egentligen så är ju första steget 1A, att laga mat från grunden, oavsett diet.
  Lchf stödjer detta på ett ganska bra sätt, även om man inte kan tro det när man ser en del recept och måltider… .
  Vi har det egentligen ganska förspänt då vi har ett ganska stort trädgårdsland och ett litet växthus (tyvärr för litet, mycket chilli och tomat). Köttet betar precis utanför staketet.Det enda som saknas är en riktig jordkällare. Jag kan säga en sak, det är skillnad på kött och kött. Den färsen vi plockar fram ur frysen efter ett fem-sex månader smakar bättre än den som man köper färsk på tex Ica eller Coop.
  Man kan ju verkligen undra vad dom gör. Kött SKA hängas ca en vecka innan det styckas. Kemisk mörning vet jag inte i vilken utsträckning det används.

  Kronans mat har jag för mig var väldigt bra, i varje fall när jag gjorde lumpen. Inte kh fattig, men bra!

  #30163
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Lyx Gopher… det är verkligen skillnad på kött och kött… försöker ibland gå på saluhallen eller deli affär och handla och det är värt priset!!!

  #30166
  Avatarulfons
  Deltagare

  För mej blir det mycket älgkött, är kanske i magraste laget. Men man får kompensera med fet sås och mycket smör i färsen osv. Men man vet att det är ett kött rent från en massa tillsatser.

  #30169
  AvatarGohper
  Deltagare

  Jo och när vi köper så lägger jag en slant extra för att det helst ska vara uppfött och slaktat i närheten.

  Sen är det något märkligt här i Sverige, i de flesta andra länder jag har varit i så blir saker och ting billigar ju närmare producenten man kommer, men inte i Sverige. Och vad gäller mat så är det INTE bönderna som håvar in pengapåsen, den saken är klar!

  Som det slakteriet de byggde i Spanien för ett antal år sedan. Det fanns inget slakteri i det aktuella området, så det gavs eu-stöd för att bygga ett stort modernt slakteri. När slakteriet var klart så kontaterade man att det inte fanns tillräckligt med djur i området. Man kan ju faktiskt börja på att undra över orsaken att det inte fanns ngt från början. Vad gör man? Jo, börjar skicka djur från hela europa dit.
  Det är så korkat att bara fantisera om ett liknande scenario är korkat!

  Vi lämnar den biten snabbt nu, jag blir bara arg…

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.