Skillnad på fett och fett?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #907
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Hej! Jag är ny här på forumet och sökte mig hit för att få svar på en del nyfikna frågor!

  Jag har tidigare ätit GI med stor framgång och har inga problem med tänket att man kan äta mer fett och ändå gå ner i vikt, men inom GI framhävs ”nyttiga” fetter från lax, makrill, avocado, nötter, olivolja…ja ni vet. Hur är fett-tänket inom LCHF; spelar det någon roll vilken typ av fett man äter eller är det primära att man får i sig fett, oavsett om det kommer från bacon eller avocado liksom?

  /Anneth

  #13253
  AvatarFranke
  Deltagare

  Uppfattningen jag fått är att det är främst animaliskt fett man är ute efter, men jag tror inte det spelar nån större roll. Men fokus ligger mer på att hålla kolhydratintaget lågt snarare än vilka typer av fetter man stoppar i sig. Jag har inte hört nåt om att olika sorters fetter skulle påverka viktnedgång öht.

  #13257
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Tack för svar! Nej, att typen fett påverkar viktnedgång, det tror jag inte – funderar bara på annan påverkan, som kolesterolvärde och ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. ???

  #13255
  AvatarPeter
  Deltagare

  finns inget bevisat att mättat fett är farligt om jag har förstått det rätt- faktum är dock att lchf ändrar ditt kolesterol fast det ändras åt 2 håll så det intressanta är hur förhållandet mellan ldl och hdl samt triglycerider funkar.

  #13256
  Avatarrosiefromsweden
  Deltagare

  Nu fattar jag ingenting. Hur ändras det åt två håll? Sänks det och höjs samtidigt? Hur är det möjligt? Jag är total novis när det handlar om kroppens olika funktioner, så snälla – förklara…

  #13254
  AvatarPeter
  Deltagare

  asså det jag menar att kolesterol inte bara är ETT värde utan det finns flera värden att ta reda på.. nyttigt kolesterol,, farligt kolesterol.. wikipedia det så förstår du.. typ HDL värdet e bra om det stiger medans LDL värdet e lite sämre om det stiger

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.